Elektromos autók

Ezek lesznek 2020 legjobb elektromos autói

Rate this post

Az elektromos autók folyamatosan terjednek, ma már nincs is olyan autógyártó, mely ne rendelkezne vagy legalább ne fejlesztené a saját elektromos autó modelljét. Körbenéztünk, hogy melyek lesznek 2020 legjobb elektromos autói.

Volkswagen ID.3

A Volkswagen ID.3 várható megjelenése 2020 nyara, és háromféle változatban kerül piacra. A 45 kWh-s akkumulátorral szerelt változat hatótávja 328 kilométer lesz, a közepes 58 kWh-sé 400 kilométer, míg a legnagyobb, 77 kWh-s változat 547 kilométert tud majd megtenni egyetlen töltéssel. A gyorstöltője 30 perc alatt fel tudja tölteni 0 százalékról 60 százalékra.

Ez a jármű már a tervezésétől fogva elektromos autónak készült, nem egy korábbi modellt alakítottak át, így gondoltak az utazók kényelmére is. Az indulástól rendelkezésre álló 310 Nm-es nyomatéka igazán hatékony városi autóvá teszi.

Porsche Taycan

A Porsche Taycan 2020 januárjától kerül értékesítésre, kezdetben a Turbo és Turbo S modellekkel, melyeket később újabb típusok követnek. A Tesla ellenfelének tartják, de a Porsche a luxus megközelítést helyezi előtérbe a mindennapi használattal szemben. A Turbo hatótávja 432 kilométer, a Turbo S-é 250.

A német gyártó szerint egy fali konnektor segítségével 9 óra alatt teljesen fel lehet majd tölteni a Taycan modelleket. A gyorstöltője 23 perc alatt nyomja fel a kapacitást 80%-ra.

Tesla Model 3

A Tesla Model 3 már kapható, az amerikai gyártó egyik legújabb modellje 413 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel, vagy 574-et, ha az elől-hátul motorral felszerelt változatról beszélünk. A gyorstöltéssel 80%-ra húzható fel a kapacitása, mindössze 20 perc alatt.

A futurisztikus dizájn mellett további előny a vállalat világszerte elérhető számos töltőpontja, melyekkel még könnyebb a haladás.

Vauxhall (Opel) e-Corsa

A 2020 áprilisától megvásárolható elektromos Corsa 328 kilométeres hatótávval érkezik, és a gyorstöltője segítségével 30 perc alatt 80%-ra lehet feltölteni. A gyártó várakozásai szerint az összes eladott Corsa 10%-át fogja kitenni az elektromos változat.

A kinézetében teljesen átalakult kisautó ára is emelkedik, mivel a Vauxhall feljebb pozícionálná a piacon. Ennek érdekében többet költött a fejlesztésre, ami meg is látszik majd az árcímkén.

Mini Electric

A Mini elektromos változata szinte semmiben nem tért el a robbanómotoros kiviteltől, kivéve a sárga színű töltőcsatlakozóját. 232 kilométeres hatótávval kerül a piacra, és a gyorstöltéssel 35 perc alatt lehet feltölteni 80%-os kapacitásra.

Az árazásával a Vauxhall e-Corsaval kerül egy szintre, s a Mini az elkövetkező évek sikertermékének szánja.

Elektromos SUV-ok

A 2020-as elektromos autók listájából a SUV-ok sem maradhatnak ki, ez a mostanában teljes gőzzel hasító járműtípus is részt vesz a zöld forradalomban. Majdnem mindegyik gyártó rendelkezik ilyen modellel, melyek közül a következőket érdemes kipróbálni 2020-ban.

A Hyundai Kona EV 446 kilométeres hatótávval érkezik, melyhez a gyártó öt éves, futásteljesítménytől független garanciát is biztosít. Alapfelszereltség lesz benne az okostelefon csatlakozási lehetőség, és az érintő kijelzős képernyő.

Az Audi ötüléses, prémium SUV-ja, az Audi e-tron megkapja a gyártó központi fedélzeti rendszerét, melynek segítségével látható, mi fogyasztja a legtöbb energiát az autóban. Az adatok ismeretében a fogyasztás is optimalizálható, hogy még nagyobb hatótávra legyen elegendő egyetlen töltés.

A BMW i3 a németek prémium szabadidő autója, mely 309 kilométeres hatótávot ígér. Felszerelésre kerül a BMW összes legújabb fejlesztésével, megjelenésében pedig jól ötvözi a gyár klasszikus elemeit a modernitással.

A Mercedes sem maradhat ki a felsorolásból, az EQC modellje 414 kilométert tud majd megtenni egyetlen töltéssel. Az egyik legkényelmesebb SUV így most elektromos változatban is hozzáférhető lesz a márka szerelmeseinek.

Bár nem SUV, a végén pedig meg kell említeni azt az autót, mely az első volt a sorban, s egykor az elektromos járművek eladásának felét tette ki. A Nissan Leaf-ről van szó, ami most 269 kilométeres hatótávot garantál a tulajdonosainak, és 2020 legjobb elektromos autói között neki is biztos helye van.

Szóljon hozzá!