2015 legmenőbb autója lett a BMW i8!
BMW

2015 legmenőbb autója lett a BMW i8!

Rate this post

A BMW i8 egyértelműen a jövő autóját képviseli! Egy elektromos és benzinmotoros plug-in hibrid sportautó, melyen az extra, felfele nyíló ajtók már csak hab a tortán. A külseje már ránézésre is elképesztően dinamikus, nem kérdés, hogy 2015-ben a BMW i8 az egyik legszebb és legelképesztőbb formájú autó lett.

Miben rejlik a BMW i8 sportautó titka?

Aerodinamikus dizájnjának és a karbont alkalmazó intelligens könnyű építésnek köszönhetően a világ egyik legeredményesebb sportautója. A BMW i8 különlegessége abban rejlik, hogy forradalmasított elektromos motor és korszerű technológiákkal ellátott belső égésű motor is található benne.

Ebből adódóan pedig semmi máshoz nem hasonlítható vezetési élményt nyújt mindenkinek, aki csak kipróbálja. Igen csekély emisszió és rendkívül alacsony fogyasztás mellett.

Már első pillantásra is eláll a lélegzetünk, ezt az autót látva. Vonalai precízek, igen markánsak. Elölnézetből alacsony és széles sportautóról beszélünk, melynek felületei mozgalmasok, sziluettje pedig lapos. Nem kérdés tehát, hogy a kategóriájában teljesen új és zseniális gépjárműkoncepciónak nevezhető. A hatékonyság és a fenntarthatóság a sportossággal és a lendülettel keveredik.

A BMW i8 formája, illetve alakja egyértelműen a hagyományos BMW dizájnját követi, mely sajátos kapcsolatot hoz létre a prémium modell és a fenntarthatóság között.

Sportos, gyors, mégis rendkívül keveset fogyaszt

A BMW i család jellegzetességének mondható az áramvonalat kinézet és az egyedi Air Curtain nyílások, illetve a tradicionális U-alakú menetfények és a LED-es hátsó lámpák. Az utastérben, ahol csak lehetett az alkatrészeket megújuló anyagokból állították elő.

A rendkívül könnyű alapanyag egyedülálló aerodinamikai optimalizációnak, illetve a BMW Efficient Dynamics technológia miatt elmondható, hogy ez a sportautó lélegzetelállítóan alacsony emissziós értékkel és fogyasztással rendelkezik. Ez a sportgyártású modell egy hétajtós kupé, mely középmotoros, összkerék meghajtással rendelkező hibrid. Maximum sebessége 250 km/óra.

Az i8-at bemutató, több mint fél órás kisfilm a következő Youtube linken keresztül érhető el:

Indítógomb, villanykézifékek: minden a helyén van a BMW i8-ban!

Ha valaki egy ilyen csodában találja magát, az biztosan élete egyik legszebb pillanatát fogja átélni. Indítógomb, banánváltó, villanykézifékek, minden a helyén van! Ünnepélyes, kedves hang jelzi, hogy menetkészek vagyunk és ahogy lassan a fékről felemeljük a lábunkat, a sportautó úgy kúszik előre, mint az álom! Az ülés különlegessége, hogy cseppet sem hasonlít a korábbi sportautók üléséhez, olyan jellegzetesen nem markol a törzsünkbe, viszont így is nagyon kényelmes és élvezet benne ülni!

Az autó egyik legjobban megosztó része a rikító kék színű biztonsági öv, amely igencsak elüt az autó stílusától. Tízből kilenc embernek ez a kék színű öv egyenesen botrányos és ízléstelen.

Ízléses azonban a kocsi kijelzője, amin a nem megszokott információk is megjelenhetnek, amit leginkább csak az ért, aki hatalmas BMW rajongó. A motor csendes, induláskor is csak egy kellemes zúgást észlelhetünk. Az autó kinézetre egyértelműen csodaszép, pillanatok alatt képes felgyorsulni, a luxuskényelem és a modern, nagy felbontású kijelzővel pedig senki nem tud betelni!

Egyetlen hátrányaként talán az jegyezhető meg hogy a BMW i8 nem rendelkezik csomagtartóval, így a pakolást és a nagy bevásárlást nehezen lehetne vele megoldani, de talán arra nem is egy ilyen luxusautó szükséges.

Szóljon hozzá!