2017-ben mutatják be a BMW i8 változatát
BMW

2017-ben mutatják be a BMW i8 változatát

Rate this post

A BMW i8 egy különleges és merész koncepciójú sportautó, amely sokkal hatékonyabb társainál. Az eDrive technológiának köszönhetően még fenntarthatóbb, a belső tér is újrahasznosított anyagokból kerül kialakításra. A sportos és dinamikus megjelenés csak hab a tortán.

A környezettudatosság és a vezetési élmény különleges elegyével találkozhatnak majd az új tulajdonosok. Extrém alacsony fogyasztás társul a különleges megjelenéshez.

A BMW i8 dizájnja

Egy különleges és egyszerűen csak telivérként titulálható sportautó alacsony és széles, sziluettje igen lapos. Az autó vonalai egyszerűen markánsan precíznek mondhatók. Maga a design azonban határozott céllal is rendelkezik. Akik ismerik a BMW-ket tudják, hogy a dinamizmus és a sportosság az egyik legfontosabb minden tervezésnél a gyár számára.

BMW i8 2017-ben

A sportautó egyszerűen eggyé válik az úttal. Az összes BMW i8 modell rendelkezik az orr résztől egészen a farig futó egyedi design elemmel, amely a tetőn keresztül halad. Az áramvonalas design, a különleges Air Curtain nyílások és az U alakú mentfények, amelyek nappal fontosak mindenki számára különleges élményt biztosítanak a BMW i8 vezetése közben.

Különleges külső megjelenés

A rövid túlnyúlásoknak, a nagy tengelytávnak köszönhetően a BMW i8 úgy néz ki, mintha teljesen az útra tapadna. ABMW-s génekre a dupla vesék utalnak. Egy külön leges keretet ad az egész autónak a V alakú fekete öv, amely egészen a motorháztetőtől a farig ér. A BMW-t egy különlegesen erőteljes jelenséggé teszik az egyes különleges részek.

Felfelé nyíló ajtók és LED-s első fényszórók

A felfelé nyíló ajtók igen látványosak, amelynek segítségével az autó igazi sportautós karakterre tesz szert. Az aerodinamikus karosszéria vonalaiba tökéletesen belesimulnak a felfelé nyíló ajtók. Ezek az ajtók már 50%-kal könnyebbek elődeiknél, köszönve az alumínium, a karbon és a hőre lágyuló műanyag alkalmazásának.

BMW i8 LED fényszórók

Az ergonomikusan elhelyezett ajtófogantyú különleges díszítőelemként szolgál. Az alapfelszereltséget képező LED-es első fényszórókat U alakú keretbe foglalták. A távolsági fényszórók hatótávolságát a lézeres technológia nagymértékben megnöveli. ABMW i8 lámpák betétjei gyönyörű metálfényezést kaptak, így ez is ennek a típusnak a jellegzetessége.

A belső tere is különleges

A sportos dizájn még a belső térben is folytatódik, hiszen réteges kialakítású, funkcionális és letisztult is egyben. A könnyű építési módot a beltér kialakításakor is alkalmazták. Az ajtóküszöbök karbon elemekből készülnek, a középkonzolt is úgy helyezték el, hogy a vezető felé forduljon, így a kezelőszervek könnyen hozzáférhetők. A vékony és egyben könnyű üléseken az utasok igen alacsonyan foglalnak helyet, így a nagyobb kanyarokban is biztonságos támaszt nyújtanak. A belső tér színei és a felhasznált anyagok minőségi belső dizájnt varázsolnak az utastérbe.

BMW i8 belső

A belső térben olívalevél-kivonattal cserzett bőrkárpitok kerültek, amely természetesen szintén újrahasznosított anyagok. A NESO, a CARPO és a HALO változatok között variálhatnak a jövendő vásárlók. Ezek közül a HALO a luxus kivitel, amely szintén a fenntarthatóság jegyeit hordozza. A bőrkárpit barna színű és szürke betéteket kapott és növényi kivonatokkal cserzették. A varrásokat kék színű részletekkel kínálják. Az egész belső térben a világos és a sötét színek kontrasztja látható, így az ajtókon, az oldalpaneleken, a műszerfalon is.

A CARPO felszereltség már három változatban is elérhető, itt az elefántcsontfehér verzió fekete bőrfelületekkel társul. A műszerfal ennél a felszereltségnél fekete bőrkárpitot kapott. A kormánykerék selyemfényű ezüst díszítőelemekkel és gyöngyházfényű krómozással kapható, és a teljes felületet minőségi lakkozással látták el.

Szóljon hozzá!