5+1 érdekesség a luxusautókról, amely bárkit azonnal féltékennyé tehet
Luxusautók

5+1 érdekesség a luxusautókról, amely bárkit azonnal féltékennyé tehet

Rate this post

Mi a titka a luxusautók népszerűségének? Miért nem tudunk szó nélkül elmenni egy Ferrari vagy egy Lexus, esetleg egy Cadillac mellett? Ha nem is ülhetünk be a kormány mögé, legalább egy szelfi erejéig ki ne sütkérezne ezeknek a luxusmárkáknak a fényében?

Azt mondják, ha féltékennyé szeretnénk tenni a barátainkat, jelenjünk meg egy luxusautóval. Nos, ez nem állhat messze a valóságtól.
Egy Bugatti üléséből, legyen is az bárhol a világban, az élet egy főnyereménynek tűnik. Nézzük meg, miért érdemes továbbra is irigynek lenni!

Még a motorja is különlegesen hangolt

A Ferrari a mérnöki tervezés és az esztétikai igényesség csúcsa, azonban ezzel koránt sem ér véget a sor. Tulajdonképpen semmi funkcionális szerepe nincs annak, hogy ebben a luxusautóban még a motor is egyedi hangzásra készül el. Ha elmegy mellettünk egy Ferrari, esélytelen, hogy figyelmen kívül hagyjuk. Akárha egy hangszerről beszélnénk, ugyanis a fuvolához vagy orgonához hasonlóan valóban hangolásra van szükség. Ez a tűzpiros csodakocsi maga a luxus négy keréken.

Igazi benzinzabáló a Bugatti

Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere

Aki egyszer átélte a száguldás hihetetlen érzését egy Bugatti Veyron modellel, többé az sem zavarhatja, ha az egész keresetét a benzintöltő állomáson kell otthagynia. Benzinfaló luxusautó – azonban még ezt a pazarlást is ellenállhatatlan és utánozhatatlan stílusban teszi. Haragudni érte nem lehet, csak rajongani. Ha mi is így gondoljuk, akkor megnyugodhatunk, mert már beszéljük a luxusautók nyelvét!

A kesztyűtartó egészen mást rejt

Az 1950-es Cadillac Eldorado nemcsak küllemében lenyűgöző. A tervezők teljesen újragondolták a kesztyűtartót, és a luxusautó stílusához hűen rendezték be. Mégpedig minibárként funkcionált, ahonnan útközben is utána tölthetünk a legfinomabb italoknak. Természetesen, ez mind az utasok kényelmét hivatott fokozni. A tulajdonos/sofőr a karosszéria-rajongók mellett kénytelen kivonni magát a partyhangulatból, amíg célt nem érnek. Vajon ki utasítana vissza egy Cadillac-körutat ezzel a luxusfelszereléssel kiegészített autóban?

Az örök életű Rolls Royce

Az amerikai gyártású autókba vetett bizalom még az új kontinensen is igen alacsony. Aki mégis emellett dönt, azzal a tudattal teszi, hogy bizonyos számú kilométer után kemény összegeket fizet majd a javításért. Ám nem, ha egy Rolls Royce-ról beszélünk. Luxusautó, de még milyen! Olyan statisztikát állított fel az 1906 és 1971 között gyártott típus, amin valóban csak ámulhatunk: a modellek 3/4-e még ma is működik, bátran útra kelhetünk velük.

Dubaiban a rendőrség is luxusautókban üldöz

5+1 érdekesség a luxusautókról, amely bárkit azonnal féltékennyé tehet

Rongyrázás, vagy pusztán gyakorlati megfontolás? A dubai rendőrség autóparkjai első látásra is felveszik a versenyt az ország oligarcháival. Ferrarik, Lamborghinik és Bentley-k sorakoznak fel arra várva, hogy egy járőr a vezetőülésre huppanjon, és célba vegye a szabálysértőt.

Valóban, egy rozoga autóval még az is kérdéses lenne, utol éri-e az ország száguldó állampolgárait, így viszont nyugodtan teljesítheti a kötelezettségét. Talán Dubai az egyetlen ország, ahol nem csupán a vaskos bankszámla segít bennünket luxusautó közelébe kerülni.

A leghihetetlenebb Ferrari-sztori

Képzeljük el, hogy rendelkezünk 2 millió euróval, amelyet azonnal le is számolunk egy gyönyörű, limitált sorozatban gyártott Ferrari FXX-ért. Ez a modell tipikusan a luxus autók egyik istene, amellyel öröm végiggurulni az úton, bekanyarodni a házunk elé. Talán még a garázsba sem parkolnánk be, hadd lássák a szomszédok a csodát – ám ezt ezzel a Ferrarival biztosan nem tehetjük meg.

A cég minden egyes megvásárolt (!) Ferrari FXX-et saját területén továbbőriz, és előzetes bejelentkezéssel érhető el a jármű a tulajdonosok számára is. Azonban, mivel csak 30 darab készült el ebből a luxuskocsiból, nem sok embert terhel az előzetes bejelentkezés kötelezettsége – és, miután beülnek a volán mögé, valószínűleg ők is elfelejtenek bosszankodni, inkább az irigy tekinteteket számolják hátradőlve.

(Forrás: www.therichest.com)

Szóljon hozzá!