8 remek téli gumi: Ha a kanadaiaknak jó, akkor nekünk sem lehet rossz!
Autógumi Autógumi tesztek Téli gumi

8 remek téli gumi: Ha a kanadaiaknak jó, akkor nekünk sem lehet rossz!

Rate this post

Vajon milyen téli abroncsokra esküdnek a kanadaiak? Most megismerhetjük azt a nyolc téli abroncsot, mely a legkeményebb kanadai télen is tökéletesen teljesít. A téli abroncsok azt egyik legfontosabb biztonsági elemei az autónak, hiszen ez találkozik közvetlenül az útfelülettel. A téli gumik fizikai konstrukciója is eltér a nyári gumiétól. Ezek a téli gumik mechanikusan illetve molekulárisan is specializálódva vannak, hogy megállják helyüket a legzordabb időben is.

Ha téli abroncsot szeretnénk vásárolni, keressük az alpesi szimbólumot a gumi oldalán. Ez egy hegy, benne egy hópehellyel. Azok az abroncsok melyek ezzel a jellel vannak ellátva, a havas és a jeges útfelületen magasabb teljesítményt fognak nyújtani.

1. BFGoodrich Winter T/A KSI

Ez a korszerű, új GFGoodrich téli abroncs hihetetlen sok mennyiségű oldal szegéllyel van ellátva, ez pedig tökéletes tapadást biztosít a havas és jeges útfelületen egyaránt. A nagy sűrűségű szilícium-dioxid összetétel pedig lehetővé teszi, a gumiabroncs futófelületének rugalmasságát, még nagyon hideg időben is.

2. Bridgestone Blizzak

A Blizzak abroncsok már több mint 20 éve érkeztek Kanadába és ez volt az első gumiabroncs, amely speciális gumikeveréket tartalmazott. Ami drámai módon javította a jéggel borított felületeken való teljesítményt. A Blizzak futófelhordása tökéletesen elvezeti a vizet, mely a hótakarós és jeges utak felszínén keletkezik. Ez az abroncs azonban ég ezen a csúszós felülete is ragacsos kötést teremt. Rengeteg méretben kaphatók, könnyű tehergépkocsik és teljesítményű járművel számára is.

3. Continental WinterContact SI

Ez a tüskés felületű téli gumiabroncs kifejezetten a családi járművek számára készült. A surlódásgátló hornyok a futófelület-blokkokban olyan felületet hoz létre, amely javítja a tapadást a hóba is. A WinterContact SI rengeteg méretben megtalálható.

4.General Tire Altimax Arctic

Ennek az abroncsnak a különlegessége a többszögű lamellákban rejlik, mely irányított mintázattal, speciális szilikagép összetétellel megfelelő biztonságot nyújt a téli időjárásban. A téli abroncsok hatalmas vonóerőt és jó kezelési jellemzőket kínál. Mindenféle méretben kapható, a gumiabroncs felületén kialakított szegecsek pedig optimális tapadást biztosítanak a jégen való közlekedéshez.

5. Hankook iPike

A Hankook gyár nagy figyelmet fordít arra, hogy rámutasson az iPike téli gumiabroncsainak kedvező tulajdonságaira, hiszen hosszú távon is jó tapadást biztosít jeges vagy havas utakon. A korszerű, puha összetett technológia növeli a jégen való fékezés teljesítményét, biztosítva van a szélesebb érintkezési felület, javítja a kopást és a jéghajtást is. Ez a gumiabroncs több méretben, például könnyű tehergépjármű-változatban is elérhető.

6. Kumho Wintercraft WP71

A WP71 egy olyan különleges kontúr kialakítással rendelkezik, amely jelentősen javítja a nedves teljesítményt. A 3D-s lapok alkalmazása maximalizálja a futófelület-blokkok közötti összekapcsolódást, ezáltal extra felületeket hoz létre a gumiabroncson.

7. Michelin X-Ice Xi3

Ez a gumiabroncs különleges tüskés felületekkel van ellátva, melynek köszönhetően remekül helyt áll a jeges utakon is. A kereszt szegélyek egy úgynevezett cikcakk mintát ad, melyek még inkább segítik a vízelvezetést, ezáltal növelik a vonóerőt.

8. Nokian Hakkapeliitta 8

A Hakkapeliitta 8 egy csavart gumiabroncs, melynek célja, hogy rossz időben is fellépjen a fenomenális vontatási ereje. Ez az abroncs tökéletes biztonságot nyújt hóban, jégen és száraz utakon egyaránt.

Szóljon hozzá!