Autó Tudós

A traffipax védelem előnyei

Rate this post

A traffipax védelem megóvhat minket a kellemetlen meglepetésektől. A sebességkorlátokkal lehet egyetérteni vagy egyet nem érteni, ha nem tartjuk be őket és traffipaxba szaladunk akkor annak komoly következményei lehetnek. Éppen elegendő, ha több tízezer forintos büntetéssel jutalmazzák a nagy lábunkat, de rosszabbul is járhatunk, mert még a jogosítványunkat is elveszíthetjük egy időre.

Jellemzően nincs tudomásunk a sebességmérésről

Jellemzően nem is sejtjük, hogy az adott útszakaszon sebességmérés folyik és túllépik a sebességhatárt. A bírságot tartalmazó csekk által szereznek tudomást a történtekről. A jó hír az, hogy az ilyen és hasonló eseteket el lehet kerülni egy hatékony eszközzel, amely időben figyelmeztet minket a mérésről, így lelassíthatjuk az autónkat a sebességhatáron belüli értékre. A traffipax védelem remek megoldás azok számára, akik szeretnének gyorsan és biztonságosan közlekedni a büntetés veszélye nélkül.

A traffipax védelem bárki számára elérhető

A traffipax védelem lehetőségével egyre több járműtulajdonos él, mert a telepített eszköznek köszönhetően időben le tudják lassítani az autójukat a megengedett sebességhatárra így elkerülve a bosszantó extra kiadást. A készülék beépítése kiváló befektetésnek tekinthető, mert az ára hamar visszatérül és sokkal jobb megoldás, mint az érkező csekkeket fizetni. A traffipax védelem biztosítja a nyugodt autózást. A gépkocsivezetők nem aggódnak a mérések miatt emiatt figyelmesebben vezetnek. Elkerülhetők a kapkodásból eredő balesetek. A traffipax védelem nálunk forgalmazott eszközei legálisak és sok éven át megbízhatóan működve biztosítják a nyugodt autózást. Az általuk végzett sebességmérés pontos és időben jelzik, hogy traffipaxhoz közeledünk, így időben tudjuk csökkenteni az autónk sebességét.

A kiválasztás előtt tájékozódjunk az eszköz tulajdonságairól és válasszuk az igényeinknek legjobban megfelelő készüléket. Ha kérdésünk merül fel, kérjük szakember segítségét a kiválasztáshoz.

Hogyan működik a lézeres traffipax?

A lézeres traffipax is a visszaverődés elve alapján méri az előtte elhaladó gépjárművek sebességét. A traffipax védelmi eszközei jelezni tudják a kibocsájtott jelek visszaverődéseit, szóródását és direkt találatát. Ez akkor tud a leginkább működni, ha kb. 250 méteren kívül vagyunk, a mérés kezdetekor. A lézersugár nyílásszöge kúposan szélesedik a kezelőtől számítva, de rövid távolságon belül még nem elég széles, hogy felérjen a szélvédőre kihelyezett készülékhez. A traffipax előrejelzés hatékonyságát jelentősen növelhetjük BLS típusú külső lézerérzékelővel. A külső érzékelőt a rendszámhoz célszerű felszerelni, mivel a lézerjeleket általában a rendszámra irányítják.

A traffipax rádiófrekvenciás jeleket sugározva mér, amelyek a gépkocsiról visszaverődve méri meg a sebességét.  A mérőeszköz folyamatosan sugározza ezeket a jeleket, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a radar detektorok érzékeli és jelzést küldenek erről a felhasználónak.
A hatályos jogszabályok engedélyezik a lézer detektorok használatát Magyarországon. A tiltás értelmetlen lenne, mert ezek a készülékek is a veszélyes útszakaszokon való lassabb közlekedés szolgálatában állnak, ezzel növelve a közlekedés biztonságot.

Qautohifi.hu

 

 

Exit mobile version