Állati jó szobrok Goodyear autógumiból
Autógumi Goodyear

Állati jó szobrok Goodyear autógumiból

Rate this post

Az Egyesült Államokban januárban rendezik meg a Goodyear Cotton Bowl nevű amerikai foci eseményt, amelynek alkalmából Blake McFarland csinált fantasztikus szobrokat Goodyear autógumikból.

McFarland Állítása szerint az újrahasznosítható anyagok híve. A Cotton Bowl-ra a két csapat kabala állatát, egy lovat és egy borzot készített el.

A mérkőzés főszponzora, a Goodyear kereste fel a szobrászt, hogy állítson emléket az idei mérkőzés résztvevőinek. Elmondása szerint egy-egy szobor elkészítéséhez 50-200 db autógumira is szüksége lehet.

A vadló esetében valós méretű alapra helyezte rá a gumikat, míg a borz esetében egy nagyobb verzióját használt a csapat kabalaállatának. Az utóbbi esetében ráadásul normál mellett, fehér színű gumival is dolgozott.

Farland szerint általában egy szobor egy teljes hónapot szokott igénybe venni, most viszont ezt a kettőt 15 nap alatt kellett elkészítenie.

A befejezéshez több, mint 500 órába került mindkét szobor esetében, 460 db Goodyear gumi, több ezer darab kapocs és szög segítségével készültek el. A két szobrot természetesen a két csapat kapta, akik igazán büszkék lehetnek kabalaállatuk gumiszobraira.

McFarland minden egyes gumiszobra 100%-ig újrahasznosított autógumikból készül. A gumidarabokból nem csak az állatok általános formáját készíti el, de igyekszik azoknak az izomzatainak is megfelelő formát adni.

Képek: Blake McFarland

Szóljon hozzá!