Automatikus autógumi nyomásérzékelő és hőmérsékletszenzor
Autógumi Nyári gumi Új technológiák

Automatikus autógumi nyomásérzékelő és hőmérsékletszenzor

Rate this post

A nonda nevű cég az indigogo-n keresztül gyűjtött pénzt a következő hasznos találmányukhoz, amelyről eddig sok autós álmodott. A cég nyomásérzékelő szenzort gyártana, amely okostelefonunkra küld információt az autóguminkról.

A szenzor érdekessége, és értéke, hogy ellentétben a gumigyártók által előállt ötletekkel, a ZUS Smart Tire Safety Monitor teljesen gumifüggetlen megoldás.

A szenzorokat mind a négy autógumira fel kell szerelni, amelyet lopásgátló zár biztosít. Az autóban van a vevőkészülék, amelyet az autóban lévő töltőre USB-n keresztül csatlakozik, és az okostelefonon keresztül érhetőek el az információk.

Hogyan működik?

A szenzorok érzékelik az autógumikban beállt nyomás- és hőmérsékletváltozást is, amelyet elküld a ZUS app-ra. Nem csak a drasztikus nyomáscsökkenést képes érzékelni, hanem a lassú, alig észrevehető nyomásváltozást is (~0.1% PSI egy óra alatt), amely például akkor következhet be ha ráhajtunk egy csavarra.

A program a nap közben történő természetes nyomásváltozást is figyeli, ahogy a hőmérséklet csökken és növekszik. Naplózza ezeket a természetes változásokat, így ki tudja szűrni a fent említett lassú változást, amelyet esetleg egyéb külső változások okoznak.

Nem csak vizuálisan, de hang által is értesítést kapunk az alkalmazáson keresztül.

Mennyiért érhető el?

A csomagot készítő cég amerikai, így Európából csak extra költségek árán lehet beszerezni a jelenleg legolcsóbb áron, ami szállítási költség nélkül 97 dollár (~ 27 ezer forint).

A kampány már begyűjtötte a cégnek szükséges pénzt és jelenleg működő prototípusnál tart. Az alkalmazás kompatibilis iOS 8-al és Android 4.3-as operációs rendszerekkel.

Szóljon hozzá!