Az olcsó autók nem mindig bizonyulnak jó választásnak, de néha érdemes rizikózni
Autóvásárlás

Az olcsó autók nem mindig bizonyulnak jó választásnak, de néha érdemes rizikózni

Rate this post

Az olcsó autók vásárlásánál érdemes nagyon nyitott szemmel járni, hiszen esélyes, hogy egy roncsot fogunk ezért a pénzért kapni. Természetesen szerencsések is lehetünk és még az is elképzelhető, főleg ha magánszemélytől vásárolunk, hogy azonnal készpénzre van szüksége és az adott járművet nem is használja. Az ilyen adásvételekre természetesen egyre ritkábban nyílik lehetőségünk, de azért érdemes minden nap átböngészni az új hirdetéseket.

Az olcsó autók megvásárlásakor a következőket érdemes betartani

Igen sokan alig mernek belevágni a használt autó vásárlásba, amin nagyon nem is szabad csodálkozni. Ha mégis erre adjuk a fejünket, akkor érdemesebb magán embertől vásárolni, mint használtautó kerekedőtől. Sokan pontosan a kereskedőkben bízna, így a vélemények teljesen megoszlanak.

A kiválasztott márkának mindenképpen nézzünk utána a neten. Elképzelhető, hogy az adott évjárat nem a legjobb, talán ezért is szeretnének túladni rajta. Az olcsó autóknak sajnos általában van valami bajuk, ha csak nem az előzőekben említett okokból szeretnének rajta olcsóbban túladni. Érdemes résen lenni.

Sötétben és esőben soha ne vásároljunk autót

Nem érdemes rizikózni, ha olcsó autó vásárlása előtt állunk. Mindig figyeljünk oda a találkozó időpontjának kijelölésére. A helyszínre érve kezdjük meg az autó alapos átvizsgálását. Nézzük a rozsdafoltokat, nézzünk be akár a szőnyegek alá is. Nézzük meg a tanksapka környékét és még hosszan sorolhatjuk a lehetőségeket. Tekintsük meg a kipufogót, és ha például párásodik az ablak, akkor az, biztos jele, a beázásnak.

A törött illetve karambolos autó felismerése a legfontosabb feladatunk

Ez ugyan az egyik legfontosabb feladatunk, de egyben a legnehezebb is. Érdemes egy autószerelőt is magunkkal vinni, aki ért az ilyesmihez. ha ez nem megoldható, akkor a következőkre figyeljünk: az illesztési hézagokat ellenőrizzük le az ajtóknál, a motorháztetőnél, a csomagtérnél és a lámpák körül is. Ha az egymás mellett lévő elemek más színűek, akkor az utólagos lakkozást feltételez, azaz a karosszéria javítva volt. Amennyiben a sárvédőket rögzítő csavarok vagy a zárhíd csavarjai fején a festék megkopott akkor már gyanús lehet a dolog.

A hűtőnél is rábukkanhatunk árulkodó jelekre, hiszen ha a ventilátornál javítás nyomaira bukkanunk, akkor az utalhat balesetre. Vadászhatunk hiányzó elemekre is, mert sokszor azokat a legnehezebb beszerezni egy-egy baleset esetén. Ilyen a díszléc, az embléma, esetleg a matrica. A szélvédőket és az üvegeket is le lehet ellenőrizni, hogy milyen évjáratúak. Ha szinte mindegyik eltér az megint csak több mint gyanús. Ma már létezik egy portál is ahol segítenek nekünk, hiszen pár száz forintért megtudhatjuk, hogy az adott jármű szerepel-e a karambolos autók adatbázisában. Ez a voltetorve.hu oldal.

Nem szeretjük a flottaautókat és a taxikat sem

Az olcsó autóknál érdemes odafigyelni, hogy lehetőség szerint ne egy volt taxit vagy flottaautót szemeljünk ki leendő autónknak. Sok szép történetet halottunk már, de az biztos, hogy ezek az autók egy percig sem voltak kímélve. Ilyenkor az eladók hajlamosak a kilométerórát visszatekerni, hiszen nem valószínű, hogy egy 300-400 000 kilométert futott autót túl sokan szeretnének megvásárolni. Ezek az autók bizony igen sokszor elérik ezt a kilométeróra állást is. Ezekben az esetekben a fényesre kopott kormány és a váltógomb kopása segíthet megállapítani, vajon mennyit használhatták ezt az olcsó autót. Még számtalan egyéb dolog van, amit át kell ellenőrizni egy-egy adásvétel során, de ezek a legalapvetőbb és legelső komolyabb szűrők, ha nem akarunk pórul járni.

Szóljon hozzá!