Az üzletemberek luxusverdája: Az Audi S8
Audi Autó trendek

Az üzletemberek luxusverdája: Az Audi S8

Rate this post

A korszerűsített, 520 lóerős luxusautó átlagosan csupán 10,2 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren. Hogyan kivitelezhető ez? Az Audi képes volt erre a szerény külsővel rendelkező, ám de bivaly erős luxus sportautónak mondható S8-cal.

Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen luxusverdát jobban fel lehetett volna turbózni, már, ami a külső dizájnt illeti. De azért azt is bátran elmondhatjuk, hogy hiába gondoljuk első ránézésre azt, hogy az Audi S8 szerény kinézettel rendelkezik, abban biztosak vagyunk, hogy nem igazán lehet úgy közlekedni vele, hogy ne figyelnének fel rá a járókelők. Kívülről nézve cseppet sem mondható kedves, aranyos kinézetű autónak. Erős vonalai miatt kialakult egy szigorú tekintete, mely arra ösztönzi a többi autóst, hogy ennek a kocsinak adják meg a tiszteletet az utakon.

Dinamikus, lendületes, 450 lóerővel bír az új Audi S8

Az autó összsúlya több mint 5 tonnát nyom, ennek ellenére mégis úgy hasít az utakon, mint a legkönnyebb sportkocsi. Beindításkor az autó hangja kívülről hallgatva sokkal szebb, hiszen a belterében speciális mikrofonoknak dolgoznak a legjobb vibrációmentességért. Belülről semmi zaj nem zavarja az embert vezetés közben.

A nyolc sebességes váltótól kezdve, az adaptív távolságtartó tempomaton át, a légrugózásig rengeteg extra berendezéssel és különleges technológiával ismerkedhetünk meg. A masszírozó luxus bőrülések és az elképesztő hifi berendezés pedig már csak hab a tortán! Egyértelmű, hogy ezt az autót úgy tervezték meg, hogy mindenkinek elálljon a lélegzete is!

A járgányt egy 5,2 literes, 450 lóerős tízhengeres motor hajtja és az autó beindítása pofonegyszerű hiszen természetesen van gyújtáskulcs is, már az ujjlenyomatunkkal is képesek vagyunk elindulni vele.

Luxus autó, luxus alkatrészekből – ez az új Audi S8!

Ezt az autót olyan típusú embereknek tudjuk ajánlani, akik egyértelműen a főnök szerepben érzik jól magukat, vezető személyiséggel rendelkeznek, szeretnek irányítani. A külső szigorú, tiszteletre méltó arculatot és a belső bőrüléseket elnézve, biztosak vagyunk benne, hogy egy üzleti autónak szánta a gyártó. Az új Audi S8 képes 5 másodperc alatt 100km/órás sebességre felgyorsulni, ami szinte hihetetlenül hangzik! A motor kifejlesztésekor a gyártó a Lamborghini Gallardoben már megismert V10-es motor mellett voksolt, az autó az 5204 köbcentijével percenként 7000 fordulatszámot ad le, maximális nyomatéka pedig 540 Nm.

Az Audi S8 végsebességét a következő videóban is megtekinthetjük:

Ez a teljesítmény tulajdonképpen megegyezik egy sokkal magasabb árkategóriában mozgó sportautóéval. Sportos üzemmódba is átkapcsolható az Audi S8 nyolcfokozatú automata váltója, az autó teljesítményét a összkerék meghajtás vezeti a kerekek felé a motortól, az önzáró központi differenciálművel és a hátsó tengelyen található sportdifferenciálművel.

A luxuslimuzin szinte teljes mértékben alumíniumból készült, a kerámiából készült féktárcsái pedig 19 hüvelyesek. Érdekesség, hogy ezekből a féktárcsákból egy négy darabos szett több mint 2 millió forintba kerül. De talán tényleg megéri ennyit rá szánni hiszen ezeknek a speciális féktárcsáknak az élettartamuk sokkal hosszabb és sokkal kevésbé hajlamosak a hő hatására jelentkező fading jelenségre. Ez az autó olyan lendülettel indul el és siklik az utakon, hogy az ember alig tud észhez térni. Kényelmes üléseinek köszönhetően pedig folyamatosan azt érezzük, hogy soha nem szeretnénk belőle kiszállni!

Szóljon hozzá!