Nem lesz Android Auto rendszer a BMW autóiban
BMW Szoftver az autókban

Nem lesz Android Auto rendszer a BMW autóiban

Rate this post

Dieter May – a BMW Digitális szolgáltatásokért felelős alelnöke – nemrég bejelentette, hogy a cég autóiban nem lesz felajánlva az Android Auto rendszere. Úgy tűnik a BMW azért döntött az Apple CarPlay rendszere mellett, mert szeretnének egységes felületet adni az autóikban működő számítógépes rendszereknek.

BMW döntés: szeretnénk kontrollálni a felhasználói élményt

May így nyilatkozott a döntésről: „Abban hiszünk, hogy az autók belsejében bekövetkezendő változások – mint például az önvezető autók esetében – kontrollálnunk kell a felhasználói felületet. Ez része a márkaépítésnek, és ehhez nem szeretnék Android rendszert használni, és szeretném mélyen integrálni ezeket a rendszereket.”

A May által említett kontrolláláshoz a BMW-nek már van egy saját felhőbeli rendszere – ConnectedDrive néven – amellyel az autó tulajdonosa a felhőben tárolhatja a beállításokat, amely többek között arra is lehetőséget ad, hogy autóváltás esetén ugyanazokat tudja használni a tulajdonos, mint az előző autójában.

Testreszabás, mint lehetséges új üzleti lehetőség

Az alelnök azt is reméli, hogy a jövőben sokkal több testreszabási lehetőséget tudnak majd ajánlani a vezetőnek és az utasoknak is, amellyel újabb üzleti lehetőségek nyílhatnak majd meg.

„Ha 6 képernyő van az autódban, akkor mindegyikhez elérhető legyen tapintás- és hangvezérlés, személyi aszisztenssel, stb.”

A cég már bemutatta a prototípusait, amelyben már használható volt az Amazon Alexa, vagy a Cortana, ennek ellenére May nincsen egyikkel sem megelédgedve, és szeretne egy olyan rendszert amely mindegyikkel képes kommunikálni.

A Techcrunch-ban adott interjúban azt is kifejtette Dieter May, hogy nem hiszi, hogy egy számítógépes rendszer képes lesz meghódítani a jövő autóit. Kiemelte a Google-t, aki a keresésben , az Amazon a vásárlásban és a Cortana pedig a Skype és LinkedIn kapcsoláshoz nyújt majd kiemelkedő segítséget.

Az autógyártók legnagyobb kihívása pedig az lesz, hogy ezeket a rendszereket jól integrálják egybe az autóval.

Aki Android Auto rendszert szeretne az autójában, annak érdemes Hyundai után néznie, vagy pedig feltelepítheti azt a saját androidos telefonjára is.

Forrás: Techcrunch / Droid Life

Szóljon hozzá!