Continental téli gumi mintázat kisokos
Autógumi Continental Téli gumi

Continental téli gumi mintázat kisokos

Rate this post

A Continental téli gumik egész tárházát szabadította már a piacra a múltban, így a hazai székhellyel, illetve gyártósorral is rendelkező vállalat számtalan kiváló terméket adott az autósoknak, amelyek kapcsán egyre nehezebb kiigazodni.

Ez nem véletlen, hiszen egy adott terméknév mögött számtalan alternatíva és típus is állhat, éppen ezért összeállítottunk egy kisokos, amelynek részeként sorba vettük a legfontosabb, kifejezetten személyautókra szánt Continental téli gumikat, azok közül is a fő termékcsaládokat, amelyek mindmáig kaphatók, ezen felül pedig nagyszerű teljesítményt, illetve biztonságot is nyújtanak.

Régebbi Continental téli gumik

A ContiWinterContact TS 800 az egyik legrégebbi Continental téli gumi a gyártó történetében, amely mindmáig sok helyen kapható, és ez nem véletlen, hiszen a kis- és középkategóriás autók számára kiváló választás az ár-érték arány tekintetében, hiszen nagyszerű tartósságot és megnövelt biztonságot garantál közúti forgalomban. Jellemzői a nagyszerű kanyarstabilitás és tapadás mellett, hogy nagyon jó teljesítményt tud biztosítani havas és jeges úton, illetve egyedülálló védelmet garantál az aquaplaning jelenséggel szemben.

A TS 800-as továbbfejlesztett változataként jelent meg a piacon a ContiWinterContact TS 810, amely egy komfortos és kiegyensúlyozott teljesítményt garantáló Continental téli gumi volt, amelyet közép- és felsőkategóriás gépkocsikra tervezett a gyártó. Jellemzői közül kiemelendő a TS 800-asnál felsoroltakon túl az a páratlanul hosszú élettartam, a vizes úton nyújtott nagyszerű teljesítmény, valamint a páratlan vezetési komfort is, amire nagyon sok gyártó nem szokott nagy hangsúlyt fektetni.

A ContiWinterContact TS 830 volt a Continental következő nagy téli gumis újítása az imént említettek után, amely főként azért kaphatott új termékszámot és megnevezést, mert hihetetlenül jó fékezési tulajdonságokat garantált a téli utakon minden kis- és középkategóriás gépkocsi számára.

A rövid fékutak rendszerint a nagyszámú vállblokkoknak voltak köszönhetők, amelyek mellett nemcsak jeges, hanem vizes úton is képes volt kortársaihoz mérten páratlan fékteljesítményt garantálni. Mindezen felül a gyártó odafigyelt az üzemanyag-takarékos kivitelezés mellett arra is, hogy az abroncs összhangba kerüljön a legmodernebb vezetésbiztonsági rendszerekkel is.

Modernebb Continental téli gumik

A közelmúlt leginkább a WinterContact TS 850 P-t tekinthetjük a Continental téli gumik közül, amely egész télen, a téli időjárás minden egyes időszakában egyedülálló teljesítményt képes nyújtani főként közép- és felsőkategóriás gépkocsik számára. A gyártó itt alkalmazta először az S-GRIP technológiát, amivel a hosszanti irányba elhelyezett és megnövelt számú kapaszkodó élek, illetve mintázati blokkok páratlanul nagy tapadást tudtak garantálni havas útfelületeken.

Mindezen felül a PrecisionPlus lamellakoncepció révén az abroncs kiváló kezelhetőséggel is bírt havas útszakaszokon, a PowerSipes kialakítás révén pedig a mintázat olyan merevséggel is bírt, ami az erősített oldalfallal együtt nagyszerű irányíthatóságot garantált az abroncsnak. A TS 850 P mindemellett egymáshoz kapcsolódó mintaárkokkal rendelkezik, amellyel a gyártó a fékutak hosszát is jelentősen redukálta.

A legtöbb téli gumis újdonságot azonban a közelmúltból a WinterContact TS 860 tudja felmutatni, amely a 850-eshez mérten maximális biztonságot garantál a hideg időszakban olyan technikai újdonságokkal, mint a kanyarvételt biztosító Snow Curve+, a fékteljesítményt javító Cool Chili, valamint a Liquid Layer Drainage.

Szóljon hozzá!