Dunlop Sport Bluresponse teszt eredmények, információk
Autógumi tesztek Dunlop Nyári gumi

Dunlop Sport Bluresponse teszt eredmények, információk

Rate this post

Lassan beköszönt a tavasz, ezután pedig eljön az igazi jó idő, ez pedig azt jelenti, hogy autónkat is fel kell szerelni a megfelelő nyári gumikkal. A szezonális abroncsok használata igen fontos, hiszen ezek kimondottan arra lettek megtervezve és kifejlesztve, hogy biztonságot nyújtsanak vezetés közbe még a szélsőséges időjárási körülmények között is.

Ha nem vagyunk jártasak a témában, mégis új abroncsot kell vásárolnunk, foghatjuk a fejünket, hiszen a rengeteg márka és a típusok kavalkádjában egyszerű laikus ként hamar elveszíthetjük a fonalat. Pedig jó ezt átgondolni! Hiszen egy egész abroncs garnitúra nem olcsó mulatság és lehetőleg úgy vásároljuk meg, hogy azt több évig használni fogjuk.

Ezért aztán mindenképpen utána kell járnunk, melyik számunkra a legmegfelelőbb és igen átgondoltan kell választanunk.

2013-as ADAC teszt

Ebben a választásban azonban van egy kis segítségünk is, hiszen annak érdekében, hogy mindben évben kiderüljön melyek a legjobban teljesítő abroncsok, minden szezonban elkészülnek az autógumi tesztek, melyeket több abroncs van vizsgálva egyszerre. 2013. március vége fele a német autóklub, az ADAC is tesztelte a gumikat. Ebben az évben a legjobb abroncs egyértelműen a Michelin Energy Saver + lett, ezt mindenkinek jó szívvel ajánlják. Egyértelműen hozta a márkától már jól megszokott kimagaslóan jó tulajdonságokat.

Második helyezett lett ugyanebben a 185/60 R15 H méretben a Continental PremiemContact 5, mely tökéletes tapadást mutatott be vizes, illetve száraz talajon is. Egyetlen gond van vele, az pedig az hogy a teszt során bebizonyosodott róla, hogy igen gyorsan kopik az abroncs anyaga. Különleges eredményt ért el a tesztelésen a Dunlop Sport BlueResponse abroncs, mely annyira jól tapadt, hogy még a nagyobb márkákat is simán kenterbe verte. Tapadása mellett pedig fogyasztása is a legjobbak között van, mégis le tudott csúszni egészen a harmadik helyre, hiszen nála is az a probléma, hogy elég gyorsan és könnyen kopik.

Ez az abroncs évek óta állja a helyét!

Erről az abroncsról elmondható, hogy egy kimondottan közép-és felső kategóriás járművekre lett fejlesztve, ára pedig 22.000 Ft-tól 42.000 Ft-ig alakul. Mivel megtalálhatóak az abroncson a zárt vállmintaárkok, ezért egy igen csendes gumiról beszélünk, hiszen ennek köszönhetően csökken a zajkibocsátása, halkabb lesz és sokkal kényelmesebb lesz vezetni.

A Dunlop innovatív Shirt Braking fékező blokkja segít abban, hogy a fékutak még kisebbek legyenek és az autó képes legyen hamar megállni akár nedves, akár száraz utakon is.

Az abroncs évről évre nagyon jól teljesít az abroncs teszteken, ezt pedig bizonyítják az eredmények. Már 2013-ban az ACE teszten 195/65 R15 méretben a „különösen ajánlott” értékelést kapott, ugyanebben az évben, ugyanebben a méretben a „példás” kritikát kapta. A következő évben az ÖAMTC/ADAC tesztjén „különösen ajánlott” értékelést kapott az abroncs, 195/65 R15 méretben.

Ezután 2015-ös évben hasonlóan jól teljesített az ACE teszten 205/55 R16-os méretben, ahol „különlegesen ajánlott”-nak tartották. Ugyanezt az eredményt hozta ebben az évben az ÖAMTC/ADAC tesztjein is. 2017-ben pedig 195/65 R15-ös méretben

Szóljon hozzá!