Gumiabroncs nélküli száguldozások
Autógumi Autós érdekességek

Gumiabroncs nélküli száguldozások

Rate this post

Január 10-én lélegzetelállító, már-már izgalmas akciófilmbe illő jeleneteknek lehettek szemtanúi a Bajnai lakosok. Egy közel 50 éves férfi hihetetlen autósüldözésbe vett részt. Ittas állapota miatt rettentő elszántnak, és bátornak hitte magát, utólag talán ő is megijedne saját magától. Ezek az akciófilmbe illő jelenteket viszont cseppet sem megrendezettek, vagy megjátszottak, és természetesen a kaszkadőrök sem voltak jelen. A férfi ugyanis a rendőrök ellen iramodott meg, és fogta menekülőre.

A történet érdekessége az, hogy a részeg pasas autóval szeretett volna elmenekülni a rendőrök ellen, ám a kocsiján nem volt abroncs, így felnin indult útnak. Egyészen 50 kilómétert szeretett volna megtenni, otthonáig, Bajnától egészen Budapestig. Az autó alváza szinte már az aszfaltot súrolta, a sofőr mégis el akart jutni a fővárosig.

Felelőtlenül az utakon autógumik nélkül

A szabálysértő úgy gondolta, hogy a kocsija abroncsok nélkül, csupán felnin is képes megtenni ekkora távot, gond nélkül. A férfi utólag azt nyilatkozta, hogy a gépjárműben nem volt pótkerék, így kénytelen volt gumi nélkül elindulni haza. Tény, hogy ha valaki igazán nagy bajba kerül, és a rendőrök ellen kell menekülnie, talán minden lehetséges dologba képes belekapaszkodni, de ebbe szerintünk még ő maga se gondolt bele igazán.

A szabálysértés során először egy Porshe-t lopott el, ezzel fogta menekülőre, de nem sokra rá kitörte a luxusautó jobb első kerekét. A kocsi jól állta az ütést, és mikor már minden alkatrésze lógott belőle, akkor is képes volt előrefele haladni tovább. Ám a pasas még ezután se tért észhez, és újabb autót szerzett magának, ezzel folytatva lélegzetelállító ámokfutását.

Természetesen messzire nem jutott, hiszen a rendőrök szakszerűen közbeléptek, földre teperték, és elvették tőle a slusszkulcsokat. Miután alkoholtesztje is pozitív lett, a feljelentés megtörtént, és a pasas természetesen a jogosítványát sem kapta vissza többet. A járőrök büntetőeljárást kezdeményeztek ittas vezetés miatt. Természetesen mentség nincs, vitán felül jár neki pár év a hűvösön, hogy átgondolja, mennyi értelme volt a látványos hajszának.

Idős néni száguldozott gumiabroncs nélkül

De nem csak ő az első, aki hasonlót művelt. Egy idősebb asszonyt Észak-Yorkshire-ben videóra vette egy férfi. Az idős hölgy közel 30 kilómétert tett meg, mire észrevette, hogy valami nincs rendben kocsijával kapcsolatban. A jármű jobb első kerekéről ugyanis hiányzott a gumiabroncs. A hölgy cseppet sem rémült meg, ugyanis több mint 60 kilóméteres sebességgel hajtott tovább.

Ám a hölgynek hatalmas szerencséje volt, hiszen még a videófelvétel ellenére se találták meg a rendőrök. A rendőrök azt nyilatkozták, hogy a kocsin még rendszám se volt látható, így sokkal nehezebb dolguk volt. A környéken élők azonban jelezték, hogy több kilóméterrel arrébb is találkoztak vele pár nappal a történtek után.

Mindkét történet nagyon hihetetlen, mégis igazak. Mindkét ámukfutó bűnözőnek hatalmas szerencséje volt, amiért ők sem, és más sem sérült meg az eszméletlen hajszákban.

Szóljon hozzá!