Hankook téli és nyárigumi legfontosabb tulajdonságai
Hankook Nyári gumi Téli gumi

Hankook téli és nyárigumi legfontosabb tulajdonságai

Rate this post

A Hankook gumiabroncs gyár nevét Magyarországon szinte mindenki ismeri. Ez nem is csoda, hiszen azon kevés gumigyártók egyike, akik gyárukkal is képviseltetik magukat hazánkban. Az 1941-ben alapított cég – amely kezdetben még, a Chosun Tire Company nevet viselte – 1968 óta viseli a Hankook nevet. Magyarországon pedig már több mint 10 éve, 2006 óta van jelen. Érdekesség, hogy pont a rácalmási (Dunaújváros melleti) Hankook gyár volt az első európai gyára is a cégnek.

A Hankook neve, azonban nem csak Magyarországon ismert. A világ egyik legnagyobb és legdinamikusabban terjeszkedő gumiabroncs gyáráról van szó. Termékpalettájában megtalálhatóak a személygépjárművekre szánt téli-, nyári- és négyévszakos gumiabroncsokon túl a kisteherautók, tehergépkocsik, buszok és a 4×4 kerék meghajtású terepjárók gumikerekei is. A Hankook gumik kiemelkedő minőségét a számtalan jó eredményt elért helyezés is tükrözi a független teszteken. A Hankook gumikerekei megtalálhatóak a legolcsóbb budget kategóriától kezdve a középkategóriás gumiabroncsokon át egészen a prémium márkás gumikerekekig.

A minőségi Hankook gumikat a világszerte közel 15.000 alkalmazott mindennapi, odaadó munkája teszi világsikerűvé. A Hankook Tire ugyanis a világon a hetedik helyen végzett a gumi eladásból származó árbevétele alapján. A gyáróriás hálózatnak csak a tengerentúlon 20 fiókvállalata van és 5 kutató-fejlesztő központtal is rendelkezik. A bevételei 70%-a is a tengerentúlról származik, de már nyitott az európai piacokra is. Egyes híresztelések már a Forma 1-es debütálásáról is szólnak, amelytől a gyár további népszerűséget, több gumieladást és nagyobb árbevételt remélhet majd. Egyelőre azonban, ezt a gyár hivatalosan még nem jelentette be, csak néhány külföldi portál cikkezet róla pár éve. Ilyen forrás az angol F1 Fansite is: http://www.f1-fansite.com/f1-news/f1-tyre-supplier-hankook-had-several-meetings-with-ecclestone/

A Szöüli székhelyű gyáróriás minden évben sikeres kampányt indít, melyeket különlegesen népszerű reklámokkal népszerűsít. Olyan szlogenekkel próbál a leendő vásárlóira hatni, mint a „Megszelídítjük az utat” vagy a „Irányítjuk a technológiát”. A reklámszlogenek mögött azonban sok évnyi kutatás és fejlesztés eredménye bújik meg. A minőségi gumiabroncsokat pedig előszeretettel használják több autómárka előnyben részesített kerekeiként is. Hankook gumikat szerelnek például a Kia, a Ford, a Renault, a Hyndai és az Opel új modelljeire is.

A Hankook gumik jelenléte Magyarországon

A Hankook gumiabroncsok széles körben elérhetőek már a magyar boltok polcain és online webshop kínálatában is. A legkedvezőbb árú termékektől a prémium márkás, drágább gumiabroncsok egyaránt megtalálhatóak a Hankook kínálatában, így mindenki megtalálhatja a számára ideális kerekeket. A Hankook népszerűségét, nem csak a kimagasló teljesítményének és pénztárcabarát megoldásainak köszönheti, hanem a hazai sajtóban szerzett számtalan pozitív cikknek is.

A Hankook gumik nem csak a hazai független gumiabroncs teszteken szerepeltek előkelő helyen, de a német ADAC és az Auto Bild is kiváló minősítéssel díjazta a gyárból kikerülő kerekeket. Az éveken át tartó fejlesztések és tesztelések ugyanis eredményre vezettek. A gumiabroncsok megfelelő keverékkel egy tartós de jó teljesítményt nyújtó gumiabroncs családdá nőtték ki magukat. A vezető gumiabroncs gyártó szerepét azonban nem csak a személyautóknak köszönheti, hiszen egyaránt gyárt buszokra, teherautókra és terepjárókra is gumikat a Hankook.

A Dunaújváros mellett található rácalmási üzem azonban a fejlett technológiai gyártáson túl egy luxus körülményeket kínáló munkásszállóval is dicsekedhet. A Magyarországon talán egyedülállóan, három csillagos hotelnek megfelelő luxuslakosztályokban pihenhetnek meg a fáradt Hankook dolgozók, akik nem szeretnének ingázni vagy ingyen szeretnének kihasználni az autógumi gyártó által kínált lakhatási lehetőséget. A sajtó természetesen ezt a fényűző, „munkás-szállónak” aligha nevezhető épületet is felkapta és ezzel is népszerűbbé tette mind a gyárat, mind pedig a termékeit. Ez nem is csoda, hiszen az ingyenes lakáshoz ingyenes internetelérést is biztosít a cég alkalmazottai számára. A meleg étkeztetést saját konyha biztosítja, közösségi terei a szórakozást, sport centrumai pedig az egészséges életmódot fejlesztik. Az alkalmazottak elégedettségét a jó fizetésen túl,az állandó képzésekkel, ösztönző ajándékokkal, fizetésemeléssel és év végi prémiummal is honorálják.

A Hankook azonban nem csak az alkalmazottait becsüli meg. Gumiabroncs adományozó programjában ingyenes autógumi csomagokat kínál fel teljesen díjmentesen az arra rászoruló szervezetek számára. A karitatív kezdeményezésében Hankook téli gumikat és saját márkás Hankook nyári gumikat kínál fel nonprofit szervezetek, alapítványok és egyesületek részére. A programmal azonban nem csak a szervezetek jutnak ingyenes gumiabroncs szettekhez, de a cég is elősegíti magyarországi megítélését és termékei népszerűsítését. A gyár a következő weboldalon részletesen is bemutatja a gumiabroncs adományozási pályázatát, amelyet már 2012 óta folyamatosan meghirdetnek és évente több tízmillió forinttal támogatják a rászoruló szervezeteket: http://www.hankookadomany.hu/felhivas/

A Hankook téligumi kínálata

A Hankook gumiabroncs gyártó is jeleskedik a téligumik gyártásában. Sok éves kutatói és fejlesztői munka áll minden egyes bordázat és gumiabroncs alapanyag mögött. A gyártást aztán különböző laborban és autópályákon is tesztelik, sokszor szélsőséges körülmények között. A Hankook téli gumikat nem csak a közutakra szánják, de versenypályákra és durvább terepekre is egyaránt. Ezenkívül a Hankook a 4×4 kerék meghajtású terepjárókra, teherautókra, kamionokra és buszokra is készít téli gumiabroncsokat.

Magyarországon az egyik legnépszerűbb Hankook téligumiabroncs a Hankook Winter ICept RS2 W452, amelyet a gyártó elsősorban kis kés középkategóriás autókra szánt. Ennek a Hankook téliguminak különösen magas a megbízhatósága és stabil kezelhetőséget biztosít a személygépjárművek számára, kiváló teljesítmény mellett. A mintázata a korábbi változatnak (Hankook Winter ICept RS2 W442-nek) a továbbfejlesztett változata, amely még jobb tapadást biztosít a havas és nedves útfelületen egyaránt.

Az új bordázat jobb vízelvezetést és nagyobb futásteljesítményt ígér tulajdonosának. A teljes szilika gumiabroncs keverék miatt, a futófelület rugalmas marad a nagyon alacsony hőmérsékleten is, így a téli időjáráshoz ideális felszereltsége lehet autónknak. A jó tapadás kisebb féktávolságot biztosít, így a kényelmen túl biztonságosabbá is teszi a közlekedést a téli hónapokban. Népszerű Hankook téli gumik még a Hankook Winter ICept Evo2 és a Hankook Winter ICept RS sorozatai is. A Hankook egyes téligumijainak különlegessége, hogy aszimmetrikus bordázattal rendelkezik, ezzel optimalizálva a vízelvezetés irányát és mennyiségét a jobb tapadás érdekében.

A Hankook téligumik mindig jó minősítést kapnak az ADAC független német gumiabroncs teszteken. 2016-ban a Hankook ICept EVO2 W320 XL (225/45 R17) az 5. helyezést, a Hankook ICept RS2 W452 (185/65 R15) pedig a 6. helyezést érte el saját kategóriájában. Az ADAC ezt az eredményt a száraz és vizes felületen mért tapadás és fékezési távolság alapján, a havon és jeges úton mért eredmények alapján, az üzemanyag fogyasztás és a kiadott zajszint alapján állapította meg. Az ADAC korábbi teszteredményei megtekinthetők, az eredeti, német nyelvű weboldalon is: https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/default.aspx

A legnépszerűbb Hankook nyári gumik

A Hankook gumiabroncs gyár a nyári szezonra gondolva – különös tekintettel az állandó magas aszfalt hőfokára – több nyári gumiabroncsot is piacra dobott. A Hankook nyári gumijai szintén széles palettán mozognak a budget árkategóriától kezdve, a középkategóriás nyári gumikon át egészen a legdrágább, prémium kategóriás nyári gumiabroncsokig. A Hankook nyárigumi kínálata is kiterjed a személygépjárműveken túl a terepjárókra, a kamionokra, kisteher gépjárművekre és a buszokra is.

A Hankook nyári gumijainak bordázata igen különböző és egyedi. Az aszimmetrikus mintázat (amit a téli gumi szettjeiknél előszeretettel alkalmaznak), a nyári gumiknál nem jellemzőek. A letisztult, több vezető, szimmetrikus mélyedések jellemzik a gumik bordázatát. A több hosszú sávban is átszelő mintaárkok egyedi vízelvezetést és jobb tapadást biztosítanak társaiknál. A Hankook nyári gumikra jellemző a csendes futás és a nedves talajon való kiemelt teljesítmény is.

A Hankook egyik legnépszerűbb hazai nyári gumiabroncsa a Hankook Kinergy Eco K425, amely egy rendkívül üzemanyag takarékos technológiának a prófétája. A kerék érdekessége, hogy az alapanyagokat egy különös kombinációval érték el. E nyárigumi speciális nano-méretű szilika részecskékkel és egy új keverési technológiával lett kifejlesztve. Így nem csak a vezetési élményt növelték meg a fejlesztők, de az üzemanyag költségen is jelentősen spórolhatunk a kerék használatával.

A Hankook nyári gumija kényelmes vezetést biztosít a rezgésszabályzó technológiájának köszönhetően, ráadásul a komfortos vezetési élmény mellett jobb tapadást és rövidebb féktávot is biztosít száraz és nedves úton egyaránt. A Hankook több nyári gumiabroncsot is kínál. Ilyen népszerű termékük még a Hankook Ventus V12 Evo K110 amely már a bordázatával is szemet gyönyörködtet és a teljesítményi adatai láttán bárki számára egyértelművé válik, hogy a magasabb ár mellé, magasabb minőséget is kapunk. Előkelő helyet kapott még a Hankook Optimo K715 és a Hankook Ventus Prime3 K125 nyári gumiabroncs is, melyek szintén jó minőségű nyári gumiabroncsok, melyekkel biztonságosan közlekedhetünk a nyári hónapokban.

A német ADAC független nyárigumi nagyteszten mind a 185/65 R15, mind pedig a 225/45 R17 kategóriában az 5. legjobb eredményt érte el a Hankook nyári gumiabroncs szettje. A kisebb méretű, átlagos személygépkocsikra szerelt méretben a Hankook Kinergy ECO K425 vitte el a díjat, még a nagyobb kategóriában a Hankook K117 Ventus S1 EVO2 érte el az ajánlott értékelést. A tesztelők egyaránt mérték a száraz úton és nedves úton elért teljesítményeket, az üzemanyag fogyasztást, a zajszinten és a gumik kopását is. Így alakult ki a ranglista, amelyben a Hankook nyárigumik kiváló eredményeket értek el.

Hankook négy évszakos gumiabroncsok

Örök kérdés, hogy mennyire éri meg négyévszakos gumiabroncsokat venni. Egyesek pártolják, mások ellenzik ezen univerzális abroncsok használatát. Persze a közösségi oldalakon külön fórumok szolgálnak vitahelyszínéül a világ összeesküvései miatt. Így nem csoda, ha elterjedtek már olyan tévhitek is, hogy akárcsak a lapos föld, vagy a gyógyszerlobbi cégek orvosai, a téli-nyári gumiabroncsok is csupán a háttérhatalom mesterkedése arra, hogy az átlagembereket megtévesszék és minél több pénzt zsigereljenek ki belőlük.

Ezt azért számtalan független teszt már megcáfolta, hiszen a téli és nyári gumik sokkal jobb teljesítményt érnek el a rájuk jellemző speciálisan szélsőséges időjárási körülmények között. A négy évszakos Hankook gumiabroncsok viszont egy áthidaló megoldás nyújthatnak azok számára, akik pénztárcabarát megoldást keresnek, de fontos számukra a biztonság és a kényelem is. Persze az ilyen kompromisszumos megoldást kínáló gumiabroncsok teljesítménye alul marad a speciális, szezonális gumikétól, egy enyhébb télen és nyáron jó választás lehet az olcsóbb kategóriás személygépjárművek tulajdonosainak, illetve haszongépjárművek és az offroad terepjárók, összkerék meghajtású gépjárművek számára is.

A négyévszakos Hankook gumiabroncsok közül talán a Hankook Optimo 4S H730 az egyik kiemelkedően kedvező áru és jó minőségű gumi. A fejlesztése során elsősorban ara törekedtek, hogy minden időjárási körülménynek megfeleljen, amivel egy autóvezető találkozhat az átlagos használat során. A Hankook négy évszakos gumija jól bírja a nyári meleget és a téli, hideg időszakokat is. Mintázata aszimmetrikusan elegáns, hogy jobb hajtóerőt biztosítson az aszfalton. A minimális zajszint pedig komfortosabb vezetési élményt biztosít az utasok számára is. A másik favorit négyévszakos gumiabroncsa a gyártónak a Hankook Kinergy 4S H740, amely az ADAC nagytesztjén (205/55 R16 méretben) a 7. helyet érte el 2016-ban, így szintén egy elismert univerzális gumiabroncs a piacon, amely megfelelő társunk lehet akár télen, akár nyáron.

Hankook gumiabroncsok terepjárókra

A Hankook nagy figyelmet fordít a személygépjárműveken túl az összkerék meghajtású, offroad, 4×4-es gépjárművekre, terepjárókra is. Számukra, külön az igényeikhez mért, speciális gumiabroncsokat fejlesztett ki a gumiabroncs gyártó cég. A Hankook egyaránt gyárt téli gumikat, nyári gumikat és négyévszakos gumikat is terepjárókra.

A téli gumiabroncsok közül talán a Hankook W320 az egyik legnépszerűbb termékük, amely kiváló teherbírása mellett jó sebességet biztosít, annak ellenére, hogy egy megerősített gumiról van szó. A rendkívül gazdaságos gumiabroncs az egyik legmegbízhatóbb 4×4-es kerék a piacon.

A Hankook RF10 egy gyönyörű mintázatú Hankook nyárigumi, kimondottan terepjárókra szánva. Így nem csoda, hogy ez az erősített, nagy súlyindexű kerék, amely jó sebesség index-szel rendelkezik, igen népszerű a piacon, a K425, az RA33 és a K115 modellek mellett.

A Hankook a négyévszakos gumik szerelmeseit sem hagyta le a termékpalettáról, így a terepjáróknak sem kell nélkülözniük a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit. A legnépszerűbb Hankook négyévszakos gumiabroncsok az RF10 Dynapro ATM mellet a K125 Ventrus Prime 3 és a Hankook RA23 Dynapro HP.

A Hankook terepjáró nyárigumija 2017-ben a 11. helyezést érte el az ADAC terepjárógumi nagytesztjén, ahol a Hankook Dynapro HP2 (RA33) képviselte a gyártó termékeit.

A Hankook teherautóra szánt gumiabroncsai

A kamionokra szánt gumiabroncsok sokkal masszívabb gumiból és szélesebb kialakításban készülnek, általában jóval nagyobb méreten mint a közutakon jellemzően közlekedő személygépkocsis társaik. Ezért ezen speciális gumiabroncsoknak extrém helyzetekben is jól kell viselkedniük és az úton tartani az általában nagy rakománnyal közlekedő járműveket. A biztonsági tényező sokkal fontosabb a kamionok kerekeinél, hiszen a tehergépjárművekkel való közlekedés sokkal komolyabb biztonsági kockázattal rendelkezik és rendkívül balesetveszélyes lehet egy hibás teherautókra szánt gumiabroncs.

A Hankook által gyártott gumiabroncsokat sok éves szakmai tapasztalattal fejlesztették ki a szakemberek és alapos laboratóriumi munkálatok előzték meg a gyártási folyamatot. A szimulációs tesztelések után a gyár, valós sportpályákon és közutakon is tesztelte a kialakított bordázatot, amelyeket kimondottan a hosszú utakra, nagy terhelésre szánnak. A bordázatokat is eszerint alakították ki, hogy téli vagy nyári, esetleg négy évszakos gumiabroncsokról van-e szó.

Az egyik legismertebb Hankook teherautókra szánt gumiabroncs a Hankook H10.5 RT03 Dynapro MT 31X/ R15 amely nem csak rendkívüli árával hódít, de kimagasló teljesítményével is, akárcsak a Hankook 13R22, 5 DM09 156L..

Meglepően futurisztikus a levegő nélküli Hankook nyári gumi

Bár már más gumiabroncs gyártó is próbálkozott a levegő nélküli gumiabroncsok kialakításával, azok inkább a hadipart célozták meg fejlesztéseikkel. A közutakra szánt változatot a Hankook próbálja most megalkotni, egy formabontó, nagyon elrugaszkodott kialakítással. Az új Hankook iFlex gumiabroncsok nem csak formavilágukban lesznek eltérőek, de színük is sokkal merészebb társaiknál. A feketén kívül ugyanis neonzöld és világos narancssárga színekben is elérhetővé fog válni a defekttűrő, levegő nélküli Hankook nyárigumi. A hivatalos, angol sajtóközlemény és az extravagáns, színes autógumi kialakításról készült kép megtekinthető a Hankook weboldalán az alábbi webcímen:
http://www.hankooktire.com/global/about-hankook-tire/media-center/press-room.54727.html

A Hankook innovatív megoldásainak hála, úgy néz ki, hamarosan már a boltok polcain is elérhető lesz ez az új iFlex technológia, amelyet az alábbi videó mutat be részletesen:

Az alapötlet szerint, egy korszerű technológiával gyártott, egyedi formaterv kialakítás alapján a levegőmentes gumiabroncs, egy összetett geometriával rendelkező, sejtszerűen felépített, hálós/rácsos szerkezetben fog megjelenni. A különös látványon felül azonban a Hankook szóvivői szerint a termékek 95%-ban újrahasznosított anyagból fognak készülni, így környezetgazdaságos termékként kerülnek a piacra. A gumi a defektelkerülés mellett drasztikus módon képes lesz majd csökkenteni az üzemanyag felhasználási költségeket is, így az egyik leginnovatívabb zöld-gumivá léphet elő amint a boltok polcaira kerül.

Ezek az autógyártók imádják a Hankook gumikat

Az ismertebb autógyártók előszeretettel szerelnek már alapból Hankook gumikat modelljeikre. Ilyen autógyártó többek között a Renault, a Ford, a Kia, az Opel, a Hyndai és a Volkswagen is. Ezen együttműködések között persze komoly tesztelési- és tárgyalási idő húzódik, hiszen ez egy fontos üzleti kapcsolat két nagy autóipari cég között. A neves autómárkák nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz minőségű autógumikkal helyezzék forgalomba az autógyártó sorról legördülő autó csodáikat, így a Hankook számára is elismerés, ha gumijait egy-egy autómodell alapfelszereltségeként tartják számon.

A Hankook autogumikat mindig a minőség és a precizitás jellemezte, így az európai és tengerentúli autógyártók is előszeretettel szerelik fel új modelljeiket Hankook kerekekkel. Az autógyárak önmaguk is tesztelik modelljeiket, hogy melyik gumigyártó kerekeivel érdemes forgalomba hozniuk az adott szériát, de a független tesztek eredményeit is figyelemmel kísérik, hogy biztosan a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb és legoptimálisabb gumiabronccsal hozzák forgalomba az új autóikat.

Hankook gumiabroncsok az autóversenyeken

Még 2003-ban röppent fel a hír és járta be a világsajtót, hogy a Hankook is az egyik hivatalos gumiabroncs gyártó lehet a Forma 1-es bajnokságon. Aztán vagy a tárgyalások nem vezettek eredményre vagy csak Hankook üzletpolitikája nem tette lehetővé az együttműködést, de a mai napig nem gurulnak az F1 versenyzők Hankook gumikon. A Hankook főmérnöke úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy a gyárnak legalább három, négy vagy akár öt évébe is telne, mire megfelelő, versenyképes gumiabroncsokat tudna szállítani a versenyzők számára és ezt a gumigyártó cég nem tudja vállalni megfelelő tesztelési körülmények nélkül.

A Hankook azonban hivatalosan is támogatja az autóversenyző pilóták álmait. Szponzorációjuk során több versenyző csapatot is támogatnak és saját versenyeket is szerveznek. A versenyautókra szánt gumiabroncsaik között kiemelkedő helyet foglal el a Ventus F200, amely bordázat nélkül biztosítja a nagy sebesség melletti tapadást, nagy sebesség mellett is. A Ventus több változata is a piacon van az F200 mellett ugyanis piacra került, a jó vízelvezető bordázattal rendelkező Ventus Z206 és a Z207 is, melyek szintén a versenyautók csúcsteljesítményeihez lettek kialakítva. A Gymkhana vagy Time Attack bemutatókra szánt Ventus TD (Z221) pedig kimondottan a speciális igényeket elégítik ki a bemutatók alkalmával. Ráadásul egyedi, dizájnos bordázattal is rendelkezik. A Rally szerelmesei is megtalálják számukra a legjobb Hankook verseny gumiabroncsokat a Ventus Z205, a Z209, a Z210, a Z213 vagy az R-széria egyes abroncsaiban (Ventus R201, R202, R203, R204, SR20). A téli rally pályákon pedig a Winter IPike SR10 és SR10W nyújt megfelelő tapadást a csúszós, havas, hideg pályákon.

A Hankook valóban a versenyek szerelmese, ezt bizonyítandó saját versenyfutamot is rendez, Hankook Racer Cup néven. 2017-ben már a negyedik szezonját megélő versenysorozat számos futammal rendelkezik. A Hankook saját kupás versenyén az ifjú sebesség megszállottakat szeretné motiválni és jutalmazni. A kimondottan fiatal tehetségeknek szánt autóverseny több országon át tart és a magyarország Hungaroring-et sem hagyja ki. 2017 áprilisában pont Magyarországon indult útjára az idei versenysorozat, hogy aztán júniusban ismét Magyarországon, a Pannónia-Ringben folytatódjon. A versenysorozat aztán Szlovákiában és Csehországban folytatódott. A Hankook Racer Cup hivatalos honlapján minden részletet közölnek a versenysorozatról: http://hankookracercup.com

A Hankook nem csak autóversenyeket szervez

A Hankook tevékenységi köre széles körre kiterjed, így nem csak a gumiabroncs gyártáshoz, az autóversenyzéshez, az ingyen gumiabroncs programhoz és a kupa verseny rendezéséhez adja a nevét hanem számos más rendezvényeken is jeleskedik. Például a Hankook lett a Mercedes-Benz „Stars & Cars” rendezvény hivatalos főszponzora és kizárlólagos gumiabroncs-partnere. A rendezvény különlegessége, hogy a Mercedes-Benz Arénában lesz megtartva, amely egyébként labdarúgó stadionként funkcionál, mégis a kialakított versenypályán a pilóták nagyszerű bemutató show-t tudnak a közönség számára produkálni. A rendezvényre közel 50.000 látogatót várnak a rendezők és olyan hírességek is megfordulnak rajta sztárvendégként, mint a Forma 1-es pilóta: Nico Rosberg és a sokszoros világbajnok Lewis Hamilton.

A Hankook Magyarországon is jeleskedik karitatív tevékenységével. Évente több tízmillió forint értékben osztanak szét komplett gumiabroncs csomagokat olyan egyesületeknek, szervezeteknek és alapítványoknak, akik céges autó flottával is rendelkeznek és valamilyen jó ügy érdekében alakultak. A Dunaújváros melletti gyár azonban más téren is szeretett volna kedveskedni a közösségnek. A „KÖSZ Hankook” programját már 2016-ban nagy siker övezte, amikor is civil önkéntesek bevonásával szabadtéri edzőparkot hoztak létre, felújították a dunaújvárosi tűzoltóságot és a mentőállomást is. Idén, 2017-ben, már második alkalommal rendezik meg a „Közösségi Összefogás a Szebbért” elnevezésű programot. A program egyébként a kezdetben a dolgozók önkéntes tevékenységeként jött létre, amely azóta kinőtte magát. A projekt sikerességét jelzi, hogy idáig már 28 millió forint értékben sikerült megvalósítani több projektet is. A több mint 400 Hankook dolgozó bevonásával, eddig már 85 projektet sikerült megvalósítani a közösség jobb életmódjának elérése érdekében. Jelenleg éppen egy kutyapark-ot szeretnének megvalósítani Dunaújváros területén, ezzel is segítve a kutya tulajdonosok hétköznapjait és felhívni mások figyelmét is a felelősségteljes kutyatartás fontosságára. Az aktuális pályázatok és kezdeményezések listája, valamint az önkéntesek jelentkezése a http://www.koszhankook.hu/ weboldalon érhető el.

A Hankook által támogatott sportolók

A Hankook gyár köztudottan nagy sportrajongó. Nem csak gumiabroncsaival szponzorál különböző csapatokat és pilótákat, de a tehetséges autóversenyzőket is ösztönzik, hogy elérjék álmaikat. Ezért is rendezik meg a Hankook Racer Cup bajnokságot, ahol a fiatal pilóták bontogathatják ki szárnyaikat és léphetnek előre, a sikerhez vezető útra.

A Hankook a közösségi sportolókat is támogatja. A közel 420 Hankook dolgozóval közösen alapított közösségi programjával már közel 30 millió forint értékben támogatták Dunaújváros lakosságát. A 85 különböző projekt között a kutyasportokat is elősegítő kutyafuttatót és kutyaparkot létesítettek. Tavaly pedig az amatőr sportolók és testépítők nagy örömére, a szabadban egy közösségi edzőparkot is megvalósítottak, ahol akárki díjmentesen edzhet és tarthatja karban testét és egészségét.

A Hankook előszeretettel támogat más sportágakat is, nem csak olyanokat, ahol a Hankook autógumikra szükség van. Ilyen szponzoráció valósult meg, amikor a Dunaferr SE Torna Szakosztályt lepték meg néhány új tornaeszközzel. A Hankooknak köszönhetően a sportolók mostantól új tornaszőnyeggel, gerendaszőnyeggel és állítható magasságú gyűrűkkel is gazdagabbak lettek.

A Hankook azért mindig is a gumiabroncs gyártásban érte el a legkiválóbb eredményeket, legyen szó akár motorsportról, rally autóversenyzésről, DTM-ről, FIA F3-ról, British F4-ről vagy akár a 24 órás Le Mans-i futamon. Az általuk szponzorált sportolók mind kiváló eredményeket értek el a számukra kifejlesztett speciális verseny gumiknak köszönhetően. A Hankook mindig szívesen adja a nevét egy lelkes sportszerető versenyzőnek, akár kezdő akár híres sportolóról is van szó.

Amiről Magyarországon a Hankook gyár a legtöbb figyelmet kiérdemelte

Kétségtelen, hogy a Hankook világmárka és ennek megfelelően rengeteg szponzorációs és adományozó tevékenységet folytat. Ezen tevékenységei mögött azonban, bújtatott reklámozási cél is lapul. Hiszen a sajtó minden eseményt, versenyt és jótékony kezdeményezést leközöl, így a Hankook márkanévről így vagy úgy már mindenki hallott. Azonban érdekes módon, Magyarországon nem csak e tevékenységeitől hangos a sajtó. A Hankook egyedülálló luxus munkásszállója az egyik olyan kiemelt téma, amelyet más óriáscég is megirigyel a gumigyár óriástól.

A Hankook gyár ugyanis dolgozóit nem csak, hogy megbecsüli, de odafigyel azok szabad idejére és pihenési igényeire is. A távolabbról dolgozni járók (de akár a közelben élők is) előszeretettel élvezik a Hankook luxus-munkásszálló vendégszeretetét. A teljesen ingyenesen igénybe vehető hotel egy modern épület, amely mindenféle kényelmi közösségi terekkel van felszerelve és mindössze pár percnyire van a gyártól. A dolgozók így luxus körülmények között tudnak rápihenni a műszakokra és biztosan nem késnek el a munkakezdésről.

A Hankook házról szóló kisfilm az alábbi linken keresztül tekinthető meg:

A sportolásra, pihenésre és internetezésre is alkalmas lakó tereket ingyenes internet elérés, LCD tévék, kényelmes ágyak és modern zuhanyzók alkotják. Bár a dolgozóknak jár utazási támogatás, mégis sokan még a hétvégéket is inkább itt töltik – megspórolva az albérleti díjakat, hiszen a díjmentes szállás mellé, ingyen internet is jár és egyszeri meleg étkezést is biztosítanak a munkáltatók. Az épület 4 emeletes, teraszokkal teli, modern építészeti remekmű, amely 500 férőhelyet foglal magába. A szállón még mindig vannak szabad helyek és a gumigyárban mindig keresnek jól dolgozó alkalmazottakat. Így érdemes az állas ajánlatokat megtekinteni, ha éppen két állás között vagyunk!

Szóljon hozzá!