Hankook téli gumi jellemzői, amiért olyan népszerű lett
Autógumi Hankook Téli gumi

Hankook téli gumi jellemzői, amiért olyan népszerű lett

Rate this post

A Hankook téli gumik többsége jelenleg határozottan a legjobb ár-érték arányt garantáló abroncsok közé sorolandók, aminek a hátterében az áll, hogy a gyártó története során gyakran bizonyította, hogy képes teljesen egyedi utakon járni, aminek hála termékei kapcsán folyamatosan növelni tudta a versenyképességét.

A Hankook mindig vállalkozó szellemmel és merészen nyúlt az általános újításokhoz, így a gyártó sokszor bebizonyította, hogy képes megfelelni a nehéz kihívásoknak, ezáltal erőteljes alapot biztosítva a növekedéshez és az innovációhoz, amelyek által világszinten vezető gumiabroncsmárkává fejlődött az évek során.

A Hankook téli gumik ezáltal rendszeresen előkelő helyen végeznek a különféle teszteken, elismerően nyilatkoznak róla a vásárlók és a szakmabeliek, egyszóval a maga árkategóriájában a gyártó magasan a legjobbat képes garantálni minden egyes termékével.

Winter i’cept evo2, avagy egy prémium kategóriás Hankook téli gumi

A Hankook téli gumik kapcsán az egyik legbiztosabb és legjobb befutó minden kétséget kizáróan a Winter i’cept evo 2, amely kapcsán a siker kulcsát határozottan a speciális, optimalizált aszimmetrikus futófelületi mintázat adja, ami túlzás nélkül bármilyen téli időjárási körülmény során képes megállni a helyét. Ez a mintázat segítséget nyújt abban, hogy a Hankook téli gumi a leghatékonyabb tapadást garantálja havas és jeges körülmények között is, miközben maximalizálja az abroncsok vonóerő átviteli teljesítményét.

A kérdéses Hankook téli gumi kapcsán a mérnökök olyan speciális mintázatot álmodtak meg a termékhez, amely hófelszedő- vonóerő átvitelt is javító mintaárokkal lett felvértezve. Ezt leginkább oldalsó jégcsákány alakú mintaárkával képes elérni, ami egyfajta kaparó hatást fejt ki az útfelületre, miközben havas úton az optimális szögek révén képes a legnagyobb teljesítmény elérésére. A mintaárok cikk-cakkos kialakítása mindemellett képessé vált javítani havas útfelületen is a vonóerő átvitel mellett a fékteljesítményt úgy, hogy közben növelte a keresztezési pontot.

A Hankook téli gumija 3D-s lamellákkal rendelkezik, aminek hála optimális téli teljesítményt képes garantálni azáltal, hogy a mintaelemek a lehető legminimálisabb mozgással rendelkeznek vizes és havas utakon egyaránt. A jégbemaró bemetszések révén a gumi javítja a kanyarvételi teljesítményt, a hagyományos abroncsokhoz mérten lényegesen szélesebb vállrésze pedig a lehető legjobb kezelhetőséget biztosítja, miközben optimalizálja a tapadást. A Hankook Winter i’cept evo 2 mindemellett optimalizált kocka alakú mintaelemekkel és extrémen széles vízelvezető mintaárkokkal rendelkezik.

A Hankook Winter i’cept RS2 téli gumi

A Hankook téli gumik közül kiemelendő még a Winter i’cept RS2, amely szintén a gyártó egyik legmagasabb minőséget garantáló abroncsaként jellemezhető optimalizált futófelületi mintázattal és optimális teljesítménnyel havas, nedves és jeges utakon egyaránt. A kifejezetten kompakt és középkategóriás autókhoz kifejlesztett Hankook téli gumi bármilyen téli útviszonyok között kiegyensúlyozott teljesítményt garantál, amit többek között mély víz- és latyakelvezető mintaárkainak köszönhet, amelyek oldalirányú tapadás mellett megelőzik a vízen való siklást, amivel igazán biztonságosnak is tekinthető egyben.

Az abroncs teljesítményét növelik még a jégbemaró bemetszések, a tapadómancs technológia – amely a vonóerő átvitelt képes javítani a havon –, miközben a 3D-s téli lamellák jóvoltából páratlanul magas menetstabilitást biztosít a mintaelemek minimális mozgása révén vizes és havas útszakaszokon egyaránt.

Kép forrás: Wikimedia Commons (licenc: CC by-SA 4.0)

2 Comments

Szóljon hozzá!