Autó Tudós

Nyári gumi választás: Hankook Ventus Prime 3

Hankook-Ventus-Prime-3
Rate this post

Szépen lassan közeleg a tavasz és nemsokára eljön az idő, amikor érdemes lesz lecserélni járművünkön a téli gumikat, nyári abronccsá. A nyári gumik kimondottan arra lettek kifejlesztve, hogy elviseljék a nyári hőséget és ebben az időjárásban is tökéletes vezetést biztosítson.

Ha új abroncsot kell vásárolnunk, mindenképpen járjunk utána autónk számára, illetve a mi számunkra melyik lehet a legmegfelelőbb. Ebben az esetben nem érdemes spórolni és nem szabad a legolcsóbb, legakciósabb nyári gumit megvásárolni, hiszen valószínűleg annak minősége is silányabb lesz.

A Ventus Prime 3 lehet a tökéletes választás!

A Hankook nagy múltú abroncsgyár ezzel a gumival 2016-ban egyértelműen megtalálta az egyensúlyt a biztonságos vezetés, illetve a tökéletes teljesítmény között. A kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező abroncs tökéletesen megfelel a járművek folyamatosan emelkedő teljesítmény-igényének is. Ez a nyári gumi összesen 53 méretben elérhető, 15”-tól 18”-ig, H, V, W és Y sebesség index-szel. A Hankook fejlesztői teljes mértékben igazodtak a kényelmes vezetési stílust kedvelő sofőrök igényeihez, ezért alkotta meg a Ventus Prime 3 nyári gumit.

Hasonlóan a Ventus család többi abroncsához, ennél is igaz, hogy egy különleges futóműgeometria-jelző rendszerrel van ellátva magas tapadású szilika keveréknek köszönhetően csökken a gördülési ellenállás, illetve nő a száraz és a nedves úttesten történő tapadás is, így tökéletesen biztonságos vezetést nyújt. A kiszélesedett acélövek segítenek abban, hogy jobban lehessen irányítani a járművet szélsőséges időjárási viszonyok között is. Az abroncs aszimmetrikus profiljában összesen négy hosszanti irányban elhelyezkedő csatornát találhatunk, melynek köszönhetően a vízelvezetés még hatékonyabbnak bizonyul. A lekerekített minta élek miatt jobb az abroncs tapadása, illetve még tökéletesebb lett a fékezés hatékonysága is.

A Hankook Ventus Prime 3 technikai jellemzői

A futófelület mintázata miatt az abroncs talajjal érintkező felülete összesen 10%-kal megnőtt, ez pedig a száraz kezelhetőséget teszi lehetővé. A Hankook Vertus Prime 3 futófelületi anyagában 9%-kal feljavították a kopásállóságot is. A nagyobb méretű peremtöltő éleknek köszönhetően az autót sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lesz kanyarodás közben kormányozni. A széles acélövek miatt kialakul az autó jobb kezelhetősége száraz, illetve nedves útszakaszon egyaránt.

A fejlesztők gondoltak a csökkentett gördülési ellenállásra is, mely ugyancsak a magas tapadású szilikát keveréknek köszönhetően jött létre. A vállrészen található indikátor miatt egyszerűen ellenőrizni lehet a helytelen futómű beállítások miatt kialakult kopást, így könnyebben meg tudjuk előzni, hogy később súlyosabb kopás alakuljon ki az abroncs felületén. A Hankook Ventus Prime 3 tökéletes választás lehet, ha éppen nyári gumit szeretnénk vásárolni autónkra. A legnagyobb hőségben is tökéletesen viselkedik az abroncs, ára pedig méretétől függően 18.900Ft és 42.300 Ft között helyezkedik el.

Exit mobile version