Használt nyári gumi – környezetvédelem, gazdaságosság, művészet
Autógumi Autós érdekességek Nyári gumi

Használt nyári gumi – környezetvédelem, gazdaságosság, művészet

Rate this post

A használt nyári gumi iránt érdeklődők példaértékű magatartása nem csupán a pénztárcájukat, hanem a környezetüket egyaránt kímélő habitusként ecsetelhető.

Ma már számos lehetőség nyílik arra, hogy használt tárgyakat szerezhessünk be, jó állapotban, mivel nem mindannyian hisszük el azt a megtévesztő és hosszú távon káros nézetet, mely a használd és dobd el kritikus, ingatag elvének talaján fekszik.

Használt nyári gumi vásárlás – a körültekintő autótulajdonosok egyik lehetséges „zöld” megoldása

A gazdaságosság és a fenntartható nézőpont hívei számára nem hat újdonságképpen az a kijelentés, hogy amit a környezetünkért teszünk, azt saját magunkért és az elkövetkező generációkért tesszük, hiszen ettől függ jó közérzetünk, egészségünk, gazdaságunk és még egy sor tényező egyaránt.

Eleink hét emberöltővel előre gondolkodtak, mielőtt bármilyen apró beavatkozással beleártották volna magukat a természet rendjébe, sőt tudatában voltak annak az aranyigazságnak az értékével is, hogy ők serkentő gazdaként, társként léphetnek fel a természet színpadán, nem romboló, erőszakos jellemvonásaikat fitogtatva.

A használt nyári gumi témában érdekeltek személyautójukra, kistehergépkocsijukra, tehergépkocsijukra egyaránt rálelhetnek a másodkézből származó, ám nem elvetendő gumiabroncsokra.

A „használt” még nem „elhasznált”

Akik kiemelt helyen szerepeltetik a kreativitást, és fantáziájuk sokrétűségének a házban, a kertben egyaránt szeretnének szemmel látható, kézzel fogható egyedi tanújelét adni, azok hobbiból is készíthetnek különféle megragadó, praktikus tárgyakat, saját maguk és az alkotásokat szemrevételezők megörvendeztetésére.

A különféle tárgyak másodkézbeli forgalmazását elősegítő cégek, webshopok alkalmat és lehetőséget kínálnak használt nyári gumi, felni (alufelni, acélfelni, vagy dísztengely) online megtekinthetőségére, mérlegelésére, majd (döntés szerint) megvásárlására egyaránt.

Nem alul értékelt termékekre kell gondolni a „használt” jelző kapcsán, hiszen a gumiabroncsok terén szóba jöhetnek a Bridgestone, Kumho, Linglong, Goodyear, Toyo és még egy sor kategória és típus nemkülönben. A kereső egyén kiválaszthatja a gumiabroncs típusa mellett a méretet, a profilmélységet, a gyártási időt (vagyis a DOT-ot), majd eldöntheti, hogy személyesen kívánja átvenni a megrendelt tárgyat, vagy futárszolgálatra bízza a szállítás lebonyolítását.

A használt nyári gumi kérdésének ügyében nem árt tudnunk, hogy néhány cég kedvező áron fel is szereli a megrendelt gumiabroncsokat (vagy egyéb felszereléseket egyaránt, amennyibben erre igényt tart az ügyfél).

Gumiabroncs és művészet?

Az újrahasznosítás egyben a céltárgy új profilját, zónáját is bejelöli és szinte sutba dobja a szemétdomb hervasztó alternatíváját. Az említett sansz, nem csupán a használt nyári gumi kapcsán léphet színpadra (természetesen), hanem más tárgyak, eszközök esetében is (gondoljunk itt egy kidobott szék kiskutyaházzá transzformálódásának történetére, példaképpen).

Egy alkotóerővel megáldott felnőtt/gyermek projektált képzelőerejének alkotásaival elbűvölheti a közönséget. Lássuk a gumiabroncs esetét, hogy milyen pragmatikus varázslások lephetik meg az embert.

Gumiabroncsból készülhet: ülőgarnitúra, asztal (üveglappal akár), mászóka (átfestéssel), virágtartó, hinta, sőt művészetté is előléphet az újrahasznosítás becses módja, mint ahogy azt Demeter László dísznövénykertész be is bizonyította, divatos, tetszetős, nem utolsó sorban környezetkímélő gumiszobrászatával.

Szóljon hozzá!