A hibrid világ megváltására készül a nyolcas Golf
Autó trendek

A hibrid világ megváltására készül a nyolcas Golf

Rate this post

A Volkswagen Golf a legnagyobb átalakuláson fog keresztül menni a típus 43 éves történetében.

A német márka erősíti a hibrid vonalat, teljesen átdolgozza a jól megszokott autó beltér részét, és a modellpalettát is kisebbre veszi. A jelek szerint a 2019-es Frankfurti Motor Show-n láthatunk többet az új Golfból.

A Golf megjelenése nagyjából egy időben várható a VW I.D. elektromos autócsaládjával, sőt, 2025-ig 5 elektromos Volkswagen várható, de továbbra is a Golf marad a márka legnagyobb dobása. Legalábbis a következő ciklusban még biztosan. Herbert Diess magabiztosan nyilatkozott, hogy a következő generációs Golf létjogosultsága továbbra is erősebb a kezdetleges elektromos technológiánál. Elmondása szerint az ötüléses hatchbacksokrétű és remekül használható jármű lesz, teletömve újdonságokkal.

A nyolcas Golf a továbbfejlesztett MQB platformra fog épülni, és nagyjából 70 kilós súlycsökkenés várható a könnyű anyagok használata miatt. A külső nem váltja meg a világot, de áramvonalasabb, szigorúbb kinézetet kap a Volkswagen sikerterméke. A dizájn nyelve az Arteont követi, az autó hátulján az embléma és a betűk elrendezése is erre emlékeztet. A legfőbb változtatások azonban az utastérben várhatóak, a legtöbb gombot felváltja a digitális kijelző, és az új ActiveInfo Display. A belteret tehát az érintőkijelzős infotainment rendszer dominálja, amiről az autó szinte összes funkcióját irányíthatjuk.

A hagyományos dízel- és benzinmotorok mellett érkezik az első hibrid Golf is. Diess ígérete szerint nagy szerepet fog játszani a félelektromos technológia a következő Golfban. Nem csoda, hiszen a Volkswagent is érintő dízelbotrány után nem csak a gyárnak kell bizonyítani, de olcsó alternatívát kell kínálni a dízelek helyett is.

Természetesen várható GTI és R változat is, a VW első embere ezekről annyit árult el, hogy drasztikus teljesítmény és dinamikai fejlődés várható, a GTI 250 az R kiadás pedig 350 lóerő körüli teljesítménnyel érkezhet. Megtartják a GTE modellt is, de E golf az I.D. miatt nem érkezik.

Szóljon hozzá!