Honda Nyári gumi

Honda CR-V gumik 2021

Rate this post

A Honda CR-V új generációja gyönyörűen kidolgozott vonalaival és tágas belső tereivel sokak kedvenceinek számít. A sportos megjelenés, a nagy hasmagasság és a könnyűfém keréktárcsák elegánssá varázsolják a modellt, mely bármely alkalomra megállja a helyét. A belső tér egyszerre sugározza a biztonságot és a kényelmet, ezekről a kifinomult részletek is gondoskodnak. A modern anyagok a kezelőpaneleken, a kilincseken egyaránt megjelennek.

Honda

Sportos vezetési élmény

A kényelem praktikummal is társul, ugyanis a második üléssorban levő osztott ülések egyetlen mozdulattal síkra hajthatóak, ezzel jelentős csomagtér-növeléshez járulva hozzá. A színes TFT kijelző minden lényeges információt láthatóvá tesz a vezető számára. A sportos vezetési élményről a zaj-és rezgési szinteket csökkentő tervezés gondoskodik. Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen gumikkal van szerelve a jármű.

A gumiabroncsok fontosabb szerepet töltenek be az autózásban, mint azt a legtöbben gondolnánk. Ezek felelősek ugyanis a tapadásért, a teljesítményről, de a luxusérzéshez is hozzájárulhatnak azok vezetés közben. Az időjárási viszonyoknak maximálisan megfelelő futófelületek és a gyártó által előírt nyomás alatt levő gumiabroncsok a tapadás növelését biztosítják.

A gumikon a biztonság múlhat!

A megfelelő beállításokkal az üzemanyag-takarékosság is elérhető, amivel nem csak pénztárcáját kímélheti meg, hanem a környezetet is. Az ideális tapadás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kanyarodáskor vagy fékezéskor mekkora biztonságban érezheti magát a sofőr. A gumik minőségén múlik az is, hogy azok időben és megfelelően reagálnak-e a vezető döntéseire. A gumiabroncs méret és típus megválasztása szintén nem elhanyagolható, ezek ugyanis alapvető jelentőséggel bírnak a biztonságos közlekedést illetően.

Ideális gumik az új Hondához

A Honda közvetlen kapcsolatban van a gumigyártókkal, így a forgalmazókat kikerülve választhatja ki a szükséges abroncsokat. A takarékosságnak köszönhetően előnyöket élvezhet tulajdonosként, pláne, hogy a cég a gumik beszereléséről és optimális beállításáról is gondoskodik.

Az ideális gumi kiválasztása a vezetési szokásokon is múlik, ezért a Honda számára kiemelt jelentőséggel bír az ügyfél megismerése, s ennek alapján történik a márkaajánlás. A Honda CR-V gumiabroncs garanciája 2-4 év, vagy 30 000 és 50 000 mérföld között mozog. Érdemes tudni, hogy a kátyúk és egyéb tárgyak jelentette ütésekre nem vonatkozik a garancia.

Mikor kell gumiabroncsot cserélni?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicsere fontosságát. Nem csak ekkor érdemes azonban a cserére gondolni, hanem a gumi sérüléseinek esetében is. Már egy kevés vezetői tapasztalat is elegendő ahhoz, hogy észrevegye, ha más hangot adnak a gumik, mint megszokottan.

A vibráció, a nagyobb zaj, vagy a vezetés közben tapasztalt zavarok arra utalhatnak, hogy a gumival van valami probléma. Súlyos esetben célszerű fokozatosan lassítani, lehúzódni, és megvizsgálni, minden rendben van-e a gumikkal.

Általánosságban is célszerű a gumik állapotát ellenőrizni. Az egyenetlen futófelületi kopás, a profilmélység csökkenése, vagy az idegen tárgyak befúródása sérülésként foghatóak fel, és indokolhatják a cserét. A Honda 2021-es CR-V-jén a gumiabroncs fajtájától függően akár 10 ezer mérföldet is kiszolgálhatnak a gumik.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a nyomást, az esetleges sérüléseket. Az elöregedés is komoly gondot okozhat, éppen úgy, mint az utak sérülései, a kátyúk, járdaszegélyek. Sok múlik azon, milyen vezetési stílus jellemez, milyen körülmények között használjuk a járművet.

Szóljon hozzá!