Idén novemberben berobban a magyar piacra is az új Citroen C3-as!
Citroen

Idén novemberben berobban a magyar piacra is az új Citroen C3-as!

Rate this post

Az elmúlt évek egyik legnagyobb robbanása az a zseniális négykerekű csoda, amivel a Citroen rukkolt elő 2017-ben. A Citroen új C3-a különleges kinézettel és stílussal, rendelkező négykerekű, mely hamar felkelti az emberek érdeklődését.

Mindenképp rövid időn belül magára vonja a figyelmet, a frontrész a C4 Picasso-ra hajaz, de még egyedibb kinézetet kapott, a fényszórók oldalanként vannak elhelyezkedve, sorban egymás mellett.

A Citroën C3 kinézetében leginkább a C4 Cactus stílusára hajaz

A Citroen C3 leginkább a mostani C4 Picasso és a C4 Cactus keveréke, már, ami a kinézetet illeti.

A Cactusra jellemző oldalfali légpárnasort ő is megkapta, ami elvileg az enyhébb koccanásoknál védi meg az autót, bár valószínűleg ez inkább a stílussal járt együtt. A Cactusra hasonlít még a matt fekete műanyag sáv miatt is, amely látható a kerékjáratokon is, illetve a lökhárítón és a küszöbökön. A Cactusra hajazva az új Citroen C3-nál is megjelennek a retro stílusú, igen különleges ajtóbehúzók, melyek bőröndfogantyúra hasonlítanak, illetve az utazóbőröndöt imitáló kesztyűtartó is.

A széles, kényelmes, puha üléstámlákat is a Cactustól örökölte, illetve a különleges hátsólámpatesteket is.

Az új Citroen C3 belső dizájnját leginkább a stílusos összeszedettség jellemzi

A sok hasonlóság ellenére mégis elmondható a kocsiról, hogy a beltere kellően hangsúlyosan lett egyedi. A berendezése igen letisztult, utastere igen csendes, könnyed kis kocsi, mely kívülről is szuperül néz ki. Az új Citroen C3-ról egyértelműen elmondható, hogy a digitális műszerfal helyét átvette egy hagyományos egység és a legtöbb funkciót a központi kijelzőn találjuk meg. Fizikai gombot csak a jég és pára űző funkció, illetve a vészvillogó kapott, minden egyéb dologért már a menübe kell keresgélnünk.

Az új, egyedi külsőt és modern belsőt bemutató videó a következő Youtube linken keresztül tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=MsMLgs2yJzs

A széles ülések kényelmesek és puhák, ám a kényelem és a kabin rendkívüli hangulata szerencsére cseppet sem ment a funkciók rovására. A közel 4 méteres testben rengeteg tér van, ennek köszönhetően még az autóbelső sincs útban, illetve a lábrész is hatalmas, így a lábunk könnyedén elfér. Bőven van hely pohártartónak és több tárolóhelyre is. Az autó csomagtartója pedig 33 literes, ami a saját kategóriájában igen nagynak számít.

Vezetési élmény és kényelem egyszerre

Az új Citroen C3-as motorja 82 lóerővel bír, a futómű puha, ehhez pedig tökéletesen passzol a hatalmas síkfelületekből álló ülőgarnitúra. A Citroenre jellemző a jól bevált váltók és motor, ám ezek mellett plusz extrákkal is el van látva az autó. Olyan egyedi extrákkal, mellyel még máshol sosem találkozhattunk. Ilye például a fedélzeten található, folyamatosan üzemelő beépített menetrögzítő kamera, mely különösen előnyös koccanások idején, hiszen a korábbi 30 másodpercet és ütközés utáni 60 másodpercet is rögzíti.

A kategória legjobbjai közé került az új Citroen C3, a vezetésgátló rendszert nézve. Ennek köszönhetően sokkal biztonságosabban tudunk közlekedni, hiszen egy tolatókamera figyel hátrafelé, holttérfigyelő szemlél oldal irányba, a sávelhagyásra pedig egy hang hívja fel a figyelmünket, megálláskor pedig egy üzenet tájékoztat minket.

A Citroen ezzel a kocsival megalkotta az egyszerű, vidám hétköznapi autózást. Gyakorlatilag bárkinek ajánlani tudjuk, aki hasonló méretű gépjárművet keres. A francia autó harmadik generációját a jópofa extrák, a kicsi, takarékos motorok, korszerű, egyedi, testre szabhatóság jellemzi. A magyar piacra várhatóan novemberbe fog berobbanni, jelenleg még tartanak a tárgyalások az anyagcég és az importőr között.

Szóljon hozzá!