Így nézhet ki a 2018-as Mercedes CLS belseje
Autózás Mercedes

Így nézhet ki a 2018-as Mercedes CLS belseje

Rate this post

A legtöbben úgy nyilatkoztak a legújabb Mercedes CLS-ről, hogy egyszerűen tökéletes és nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Ez az autó mindent tud, amit egy korszerű autónak tudnia kell. A Mercedes legújabb négyajtós kupéját a Los Angeles Auto Show-ben 2017 novemberében mutatták be. Az új Mercedes CLS két dízelmotorral illetve egy benzin opcióval is kapható lesz.

Miket tud ez a csoda járgány?

A két dízelmotor közül a 350 d belépési szintet egy korszerű, 289 hüvelykes, 2,9 literes hathengeres motor hajtja majd végre, amely 148g/km-es CO2 kibocsátással jár. A 400 d 700 Nm nyomatékot termel, ugyanabból a motorból és ugyanazokat a CO2 kibocsátási adatokat adja vissza. A gyártó azt nyilatkozta, hogy a 350 d motor elérheti a 0-62 mph-t csupán 5,7 másodperc leforgása alatt, míg a nagyobb teljesítményű dízelmotor ugyanazt a gyorsulást 5,0 másodperc alatt éri el.

A benzin kiadás 57,610-es, amely a Mercedes legújabb 3,0 literes, egyenes hat motorja, 48v-os villanymotorral és 22 bhp integrált indítómotorral rendelkezik. Az égésű motor önmagában 362 bhp-t és 500Nm-ot fejleszt, így a leggyorsabb CLS-t a bevezetéskor, 0,82 másodperces 4,8 másodperccel éri el. A rendszer CO2 kibocsátásai még mindig messze vannak a 178g/km-es dízelmotorjától, de a gyártó szerint ez a szám még mindi jelentősen javítja a régi V8 benzin motorjának hatékonyságát.

A legújabb CLS a legmodernebb, legkorszerűbb Mercedes, mely E-osztályon alapul, rendelkezik egy kilencsebességes automata sebváltóval és a 4MATIC négykerékmeghajtással is. Ez a csodajárgány három függesztési beállítással, standard rugókkal, adaptív csappantyúkkal vagy teljes légrugózással készül. A hosszan elnyújtott orr rész, a domináns gyémánt-hűtőráccsal, határozott vonalú első lökhárítóról és a markáns, erős integrált nappali menetfénnyel rendelkező LED-es nagyteljesítményű fényszórók mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Lélegzetelállító belső tér és luxus kényelem fogad

Ami a kinézetét illeti, egyértelmű hogy első pillantás után elkápráztat mindenkit. Ez az új modell egy kifinomultabb megjelenést kapott, különösen szépen mutat a kocsi hátsó részén található kerékíven átható gyűrődés, mely igazán félelmetes kinézetet kölcsönöz számára. Az autó belső tere is lélegzetelállító és lenyűgöző! Különösen a 12,3 hüvelykes széles képernyős műszerfal, az új kívánságra rendelhető Desingo utastérszínek látván biztosan tátva marad a szánk.

Mercedes CLS 2018 belső

Exkluzív krómezüst felületek, elegáns díszítőelemek, az analóg óra látván biztosan állíthatjuk, hogy ennek a járgánynak a belseje tökéletesen a klasszikus-sportos vonalon halad.

A luxul ülésekben az ember a legnagyobb kényelmet élvezheti, mely nem csak az első, de a hátsó ülésekre is jellemzőek. Ha valaki egy ilyen autóba beül, biztosak lehetünk benne, hogy többé ki se akar szállni belőle. Azt is biztosan állíthatom, hogy ez nem az az autó, amit nem vesznek észre az utakon. Feltűnés keltő, markáns kinézet, könnyed gyorsulás, luxus kényelem, ami jellemzi az ultramodern Mercedes CLS-t.

Forrás: Auto Express

Szóljon hozzá!