Autógumi Hankook Nyári gumi

Ingyen autógumit osztogat az egyik legnevesebb hazai gyártó

Rate this post

Tiszteletreméltó dologról tett tanúbizonyságot a rácalmási autógumigyártó Magyarországon. Autógumiadomány programot indított, melyben rászorulókat segítő egyesületeket, alapítványokat és más közhasznú szervezeteket kíván támogatni.

A jótékonykodó gumiabroncs gyártó szeretné megcélozni azon önzetlenül segítő kisebb segítő szervezeteket, akik más formában csak kis eséllyel vagy semmilyen módon nem jutnának támogatáshoz.

A szervezetek akár 12 darab – azaz maximum 3-3 garnitúra Hankook gumiabroncsra pályázhatnak, melyet a gyártó ingyenesen kínál fel az egyesületeknek, alapítványoknak. Az egyes szerveződéseknek ezzel kívánják megkönnyíteni a téli-nyári gumicsere okozta anyagi kellemetlenségeket, ezáltal a sikeresen pályázó nyertesek az így megspórolt több tízezer forintos költséget mind a munkájukra és a támogatottaikra tudják fordítani.

Kik pályázhatnak ingyenes gumiabroncsokra?

A programban jelentkezőkkel a gumigyártó cég, a pályázat kiírásában részletezte, hogy mely szervezeti formák, milyen tevékenységi körökkel pályázhatnak sikeresen az ingyenes abroncsokra.

A feltételek között szerepel, hogy közhasznú alapítvány, közalapítvány vagy valamilyen egyesületi forma elengedhetetlen feltétele a pályázat beadásának. További feltétel, hogy csak a meghatározott tevékenységi köröket áll módjukban támogatni jelen felajánlásukban. Ezen tevékenységeket bizonyítandó az alapítói okiratban kell rögzíteni.

A támogatandó szervezetek, az alábbi tevékenységi körökből kerülnek ki:

  • gyermekek idegen nyelvi oktatása
  • gyermekek biztonságos közlekedés oktatása
  • gyermek-, és koraszülött mentés vagy szállítás
  • rászorulókat támogató szervezetek
  • környezetvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
  • természetvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység,
  • tájvédelem és ehhez kapcsolódó oktató tevékenység
  • fenntartható fejlődés és ehhez kapcsolódó oktatótevékenység
  • bűnmegelőzés, önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység

A visszaélések elkerülése végett, legalább 5 évvel ezelőtti nyilvántartásba vétel is követelmény, ahogy az is, hogy az alapítástól kezdve megszakítás nélkül, igazolhatóan végezzék a tevékenységet Magyarország területén.

Hol lehet pályázni az ingyenes autógumikra?

A jelentkezéseket az erre a célra létrehozott külön weboldalon várják a hankookadomany.hu linken keresztül. Ugyanitt lehetőségük is van a kötelezően csatolandó dokumentumokat is feltölteni a jelentkezőknek.

A jelentkezéshez ugyanis csatolni kell egy 30 napnál nem régebbi bírósági kivonatot a szervezet létezéséről és a közhasznú státuszáról. A pályázathoz csatolni kell továbbá az érintett gépjárművek teljes forgalmi engedélyeinek másolatait is.

A sikeres pályázónak minél részletesebben be kell mutatnia tevékenységüket, céljaikat, eddigi eredményeiket kitérve arra, hogy a támogatott gumiabroncsokat milyen formában tudják hasznosítani a feladataik elvégzése során.

Jelen pályázat 2017 áprilisában indult és július 21-ig tart de követendő példa értékkel bír, más gumigyártóknak is.

Becsülendő, hogy a rászorulókért sokat tévő szervezetek munkáját egy ilyen ismert márkanév, mint a Hankook ingyenes gumiabroncsokkal könnyíti meg. Reméljük minél több hasonló akcióról számolhatunk be a közeljövőben.

Szóljon hozzá!