A jófogás autók sokak számára kínáltak már megoldást
Autós praktikák Autózás

A jófogás autók sokak számára kínáltak már megoldást

Rate this post

A jófogás autók szinte naponta frissülnek, hiszen napról napra egyre többen hirdetik meg használt autóikat. A használt autók vásárlása mára már teljesen elterjedt, sőt sokan az új autók megvásárlása helyett inkább a használt autók megvásárlása mellett döntenek. Ennek egy egyszerű prózai oka van, mégpedig az ár. Egy használt autót akár 80 000 lefutott kilométerrel is fele annyiért tudunk megvásárolni, mint új korában. Ez a 80 000 kilométer pedig a mai mértékkel nézve sem olyan horribilis, hogy ne tennénk meg ezt a lépést.

A jófogás autók között akár egész nap válogathatunk, hiszen hatalmas a kínálat

A jófogás autók szinte naponta frissülő kínálattal várják az érdeklődőket. Az internetes oldalon egy nagyon praktikus kereső segít a megfelelő modell kiválasztásában. Legelső körben a Járművek kategóriát érdemes kiválasztani, hiszen ezen belül találjuk majd meg az éppen aktuális hirdetéseket. Ezután ki tudjuk választani a márkát, a kivitelt, az üzemanyag típusát, az évjáratot, a kilométeróra állást, az árat és hogy országosan keresünk vagy pedig megyei szinten.

Egy külön álló beállítási módot is találunk, itt azt tudjuk szűrni, hogy csak a fényképpel rendelkező hirdetések jelenjenek meg a jófogás autók közül. Ha ezzel meg vagyunk, akkor máris láthatjuk a számunkra ideális hirdetéseket.

Mire figyeljünk használt autó vásárláskor?

A jófogás autók között ugyan könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális járművet, de azért nem árt az óvatosság vásárláskor. Az autó vásárlást nem tudjuk egy kiló kenyér megvásárlásához hasonlítani. Nagyon vigyázni kell, amikor használt autót vásárolunk, hiszen utána már nincsen visszaút és akár éveken keresztül is viselhetjük egy rossz vásárlás következményeit. Amikor egy használt autó eladásáról van szó akkor bizony az emberi leleményesség is határtalanná válik.

Most néhány trükköt és tanácsot osztunk meg azokkal, akik tényleg használt autó vásárlására adták a fejüket. Aki ezeket megfogadja, csökkentheti a rizikó számát és természetesen az utólagos költségeket is.

Még a hölgyek is tudnak segíteni

Talán kevesen gondolják, de mielőtt még elindulnánk a tett színhelyére kérdezzük meg a családunkban ki az, aki velünk tud tartani a szemlére. Leginkább hölgyek jelentkezését várjuk, hiszen nagyon jó szemük van ahhoz, hogy a különféle külső sérüléseket kiszúrják. A fényezéseket általában több szögből érdemes szemügyre venni és természetesen fényes nappal, amikor minden hiányosság előbukkanhat.

Újrafényezésnél bizony nem mindig sikerülnek parádésan a dolgok így azt nagyon szépen ki lehet szúrni a napfényben. A régi és megkopott színhez ritkán tudnak ugyanolyan színt varázsolni. Ha észreveszünk bármi ilyet, akkor bizony belülről is alaposan szemügyre kell venni az autót.

Gyűrődött lemezdarabokat találhatunk a csomagtérben vagy az utastérben is. A csomagtartóban érdemes a szőnyeg alá is benézni valamint a hűtő körül a hosszanti nyúlványokat is érdemes alapos szemle alá vetni. Ha az ablaknál lévő gumin fehér port találunk, akkor az, minden bizonnyal a csiszolópor maradványa lesz.

Merészen feküdjünk be a kocsi alá

Sokan ezt ugyan nem merik megtenni mégis nagyon fontos a saját biztonságunk szempontjából is. Bátran nézzünk alá az autónak, és ha lehet, legyen velünk egy elemlámpa is. Nem kell öltönybe menni az autó mustrára, valamilyen laza szerelésbe menjünk, amiben ezt az akrobata mutatványt is el tudjuk végezni. Ha mégsem ilyen öltözékbe mentünk, akkor egy szőnyeget terítsünk le a földre, de alulról mindenképpen nézzük meg az autót. Nézzük meg a kipufogó állapotát.

Ha azt látjuk, hogy tiszta rozsda a dob, akkor lassacskán cserére fog szorulni ebben biztosak lehetünk. A rendszer szelelését egy kipufogó végére szorított zsebkendővel tudjuk leellenőrizni. Ha már egyszer befeküdtünk az autó alá, akkor nézzük meg a fő teherhordó elemek állapotát is. Ha javítás vagy gyűrődés van itt is, akkor jobb, ha ott is hagyjuk az autót.

Jó alaposan nézzük meg a motor és a váltó környezetét is, és ha olajfolyást találunk, akkor az valószínűleg több százezer forintos költséget fog jelenteni nekünk. Ezek talán a legfontosabbak. Ezen felül végezzünk próba utat is, mert ott is sok mindenre fény derülhet.

Szóljon hozzá!