A legstrapabíróbb abroncsok a Lexus legújabb sportautóin
Autógumi Lexus Nyári gumi

A legstrapabíróbb abroncsok a Lexus legújabb sportautóin

Rate this post

Belső luxus, hihetetlen kényelem, kifinomult elegancia, és persze elképesztő gyorsaság. Ezek a tulajdonságok jellemezik a Lexus legújabb sportkupéit, melyeknek megjelenése a közeljövőben várható! Érdemes azt is megemlíteni, hogy hogy az új LC volt az első mintapéldány, amely a Lexus globális padlólemezére épül. Ezzel a kis tömegközpont és a megfelelő súlyeloszlás is nyújtja. Így a kupé megfelelő stabilizálását és a könnyebb fordulékonyságát is biztosítja.

Forradalmasított abroncsok az új Lexus-okon

Ezek a modellek különösen strapabíró abroncsairól is híresek lesznek! Ugyanis az LC500 és LC500h típusú autókat a Bridgestone rendkívül ellenálló, defekttűrő abroncsaival szerelte fel. Ezekről a sportkupékról érdemes pár szót ejtenünk, hiszen míg az LC500h típus hybrid motor jellemzi, az LC500 belsőégésű motorral rendelkezik. Mindkettőre jellemző, hogy kevesebb mint 4,5 másodperc alatt képesek 100km/h sebességre felgyorsulni.

Lexus LC

Mindkét típusra jellemző, hogy modern hajtási technológiával rendelkezik, ezáltal gondoskodnak a hatékony teljesítményről. Az új típusú gumiabroncsok a megerősített oldalfalaknak köszönhetően rendkívül biztonságosan és hatékonyan néz szembe az autó 467 lóerős teljesítményével. Emellett vezetés közben nem okozhatnak gondot a defektek, így ennek a keréknek köszönhetően fokozottan biztonságban utazhatnak a luxus sportautó utasai.

A kupé korszerűsítése során különös figyelmet fordítottak arra, hogy az LF-LC tanulmány hamisíthatatlan stílusától ne igen térjenek el, hűen tükrözze a szélsőséges és különleges Lexus karakteres kinézetét.

A Lexus minőségét már lehetetlen kategóriákba sorolni

Az LC500 nem csak szuperkényelmes és rendkívül csöndes menet közben de a Lexus érdekes és erős arculatteremtő modellje lett a limuzinok után. Ebben az irányban az LFA majd a V10-es sportautó tett meg az első lépéseket. Most azonban helyére lép az LC500-as kupé, amely híres arról, hogy lehetetlen bármilyen kategóriába besorolni.

2+2 ülése alapján jobban hasonlít egy sportkocsira, ám az anyaghasználat és az utasok kényelmét tekintve inkább a luxuskategóriába illik. Az autó meghajtása is hasonlóképpen a kettősség jellemzi: míg az ötliteres, 32 szelepes szívó V8-as a 467 lóerővel egyértelműen sportautónak tűnik, ám az ehhez tartozó automata, mely tízfokozatú, már cseppet sem jellemző a sportautókra.

Lexus 500h

A világhírű Lexus márka a Toyota autógyártó cég luxus jármű osztálya, amelyet az egész világban forgalmaznak és jelenleg több mint 70 országban érhető el. Elsősorban figyelemfelkeltő kinézetével és meghökkentő teljesítésével áll a ranglétrák tetején. Idén hatodik éve kapja meg a legjobb értékelést az amerikai J.D. Power megbízhatósági felmérésen is.

Az összesítésben a Toyota Camry tűnt a legmegbízhatóbb gépjárműnek és a Toyota modellje a felmérés 18 részében tízben kiváló helyezést ért el. Az általános bírálatban legmagasabb pontszámot kapott Lexus három szegmensben lett első helyezett. A nem luxusautók kategóriájában pedig a Toyota ért el kiváló eredményeket, a végleges összesítésen pedig a Lexus és a Porsche után a harmadik helyre került.

Kép forrás: Lexus

Szóljon hozzá!