A legtökéletesebb 205/55 R16 méretű nyári gumik
Autógumi Hankook Nyári gumi Pirelli

A legtökéletesebb 205/55 R16 méretű nyári gumik

Rate this post

A Laikus ember nem is gondolná, hogy gumiabroncs és gumiabroncs között mekkora különbségek lehetnek! Pedig nagyon fontos, hogy ha gumit vásárolunk, azt válasszuk ki, ami a járművünknek, illetve az aktuális időjárásnak is megfelel. A téli és a nyári gumi közötti különbséget már sokan tudják, mégis rengeteg ember nem figyel arra oda, hogy szezononként cserélje az abroncsokat annak érdekében, hogy minden időjárásban megfelelő biztonságban tudjon autózni. A téli és a nyári között hatalmas különbségek vannak, mint anyagösszetételében, mint mintázatában.

A téli gumi kimondottan arra lett kifejlesztve, hogy a téli zord fagyokban se csússzon ki az úton és kimondottan olyan anyagból van készítve, mely a nagyon alacsony hőmérséklet miatt sem válik rugalmatlanná és merevvé. Ez azonban nem mondható el a nyári gumikról, ezért is van az, hogy sokkal könnyebben megcsúszik a nyári gumival felszerelt kocsi és sokkal nehezebb irányítani. A másik hatalmas eltérés a két abroncs között a mintázata, hiszen a téli gumi kimondottan a vízlevezetés miatt úgy van kialakítva, hogy belekapaszkodjon a jeges, havas útba, a nyári gumi pedig sokkal, kisebb barázdákkal van ellátva, így nem tapad megfelelően a jeges úton.

Nagyon fontos a megfelelő méretű abroncs!

Soha ne vásároljunk hirtelen, hasra ütésszerűen, úgy, hogy azzal sem vagyunk tisztába, hogy mekkora abroncs kell a kocsinkra. Ahogy a járművekből is, az abroncsaikból is sok méret létezik, ezért tudni kell azt, hogy a mi autónkra mekkora gumi kell, mielőtt rosszat választanánk. Nagyon fontos, hogy az autóra olyan méretű abroncs kerüljön, amit a gyártó az adott autótípushoz ajánl, hiszen nem megfelelő méretű gumiabroncs esetén könnyedén előfordulhat, hogy egyáltalán nem is lehet felszerelni az autóra, vagy a túl széles abroncs folyamatosan hozzáér a kocsi karosszériájához.

Ha rossz méretű kocsival szereljük fel az autót, az rengeteg kellemetlenséget okozhat! Az egyik ilyen, hogy teljesen megváltozhatnak az autó menettulajdonságai, viselkedése, irányíthatósága és sajnos sok baleset is származhat ebből.

A legjobb 205/55 R16 méretű nyári gumik

A 2016-os AutoBild nyárigumi teszten ebben a méretben a legjobb értékelést a Hankook Ventus Prime 3(K125) abroncs kapta, melyet már 16 000 Ft-tól meg tudunk vásárolni. Erről az abroncsról azt érdemes tudni, hogy a kényelmes vezetési stílust kedvelő sofőröknek való. A 2016-os nyári szezon újdonságaként jelent meg a Hankooknál.

Egy új, erős tapadású szilika keverék alkalmazásával és egy korszerű keverési technológiával alkották meg, fő jellemzője hogy tökéletes fékteljesítményt nyújt vizes és száraz úton egyaránt, úgy hogy közben csökkenti az abroncs gördülési ellenállását is.

Tökéletes választás lehet még ebben a méretben a Pirelli CINTURATO P7 BLUE abroncs, mely már 30.000 Ft-tól megvásárolható. Az AutoBild nyári gumi tesztjén ez az abroncs is példás értékelést kapott. Az innovatív futófelületnek köszönhető az, hogy egyenletes a nyomáseloszlása, ennek következtében pedig biztosítja az egyenletes kopást. Illetve kiváló kezelhetőséget biztosít száraz és vizes útfelületen egyaránt.

Kiválóan vezeti a vizet, tökéletes választás lehet, ha nyári gumit keresünk. Szakértők szerint ez az abroncs azoknak a sofőröknek való, akik olyan abroncsot szeretnének mely kevésbé káros a környezetükre, hiszen a környezetbarát anyagok használatával, illetve az alacsony gördülési ellenállás miatt csökken a jármű szén-dioxid kibocsátása.

Szóljon hozzá!