Luxus körülmények között élnek a Hankook gumigyár dolgozói
Autógumi Hankook

Luxus körülmények között élnek a Hankook gumigyár dolgozói

Rate this post

A dél koreai gumigyártó nagyon rövid idő alatt lett az egyik piacvezető a gumigyártásban, ezt nemcsak a gumiabroncsaik eladási számával, hanem azok minőségével érdemelték ki. A cég még 1941-ben alakult, és érdekes módon, akkor még Chosun néven működött és csak 1968-ban keresztelték át a ma is használatos és népszerű Hankook-ra. Az első jelentős lépést a siker felé az 1979-ben megépített Daejeon gyár jelentette, hiszen a nemzetközi piacra lépésének ez volt az első állomása.

A gyár számtalan országban épített gumigyártó komplexumokat. Jelen vannak az Amerikai Egyesült Államokban, Indonéziában, Japánban, Kínában, Németországban és többek között Magyarországon, Dunaújvárosban is. A Hankook gumigyár csak 2016-ban, közel 100 millió darab gumiabroncsot gyártott. Értékesítési hálózatuk több mint 180 országban elérhető és a vállalat világszinten kb 22.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Jól élnek az autógumit gyártó alkalmazottak

Az alkalmazottaikat a Hankook megbecsüli és az állandó oktatások és juttatások mellett, lehetőségük van luxus körülmények között is élni. A klasszikus munkásszállónak nem éppen nevezhető három csillagos hotel szintjén álló komplexumokban a messzebbről érkező vagy külföldi alkalmazottak olyan életszínvonalon élhetnek, ami pozitív hatással van az elvégzett munkájukra is. Így a gyártó szallagról biztosan kiváló minőségű gumiabroncsok kerülnek a piacra.

Dunaújvárosban, a munkában megfáradt dolgozókat a luxus paradicsomban LCD tévével és internettel felszerelt, légkondicionált szobák várják. Az ott lakók rendelkezésére áll még a modern konyha, fürdőszoba és mosókonyha is. A közös terekben, focipályán és a konditeremben szociális kapcsolataikat építhetik egy egészséges, sportos életmód mellett. Ezért nehéz elhinni, hogy Magyarországon létezik ilyen, munkásszáló címszó alatt üzemelő luxus szálló amit az alkalmazottak teljesen díjmentesen, ingyenen igénybe tudnak venni.

4 emelet, 500 férőhely – Luxuslakás jár a gumigyár alkalmazottainak

2011 nyarán adták át a dolgozóknak a modern kori, minden igényt kielégítő komplexumot. A szállásokban néhány fontosabb szabály betartása mellett, bármelyik alkalmazott – kauciós díj ellenében – teljesen bérmentve lakhat, akár hétvégén is. A férfiak és a nők két külön szárnyban kapnak helyet és egyenként 27 négyzetméteres, de teljes luxussal felszerelt, teakonyhás, wifi-s, LCD TV-s szobákban, ahol két ágy, polcok és egy kanapé is megtalálható.

A szállót elsősorban a külföldi munkások és az ország távolabbi településeiről beköltözött alkalmazottak foglalják el. Bár a cég ingyenes napi buszjáratokat és utiköltség támogatást is biztosít a messzebbről érkezőknek, a benntlakást sokan kényelmes megoldásnak gondolják. Az ingyenes szálláson és a számtalan díjmentesen igénybevehető szolgáltatáson túl naponta kapnak egy-egy műszak előtti vagy utáni, saját konyhán készült főételt a lakók, melyekért természetesen szintén nem kell külön fizetniük.

Az elsősorban könnyebb és nehezebb fizikai munkát kínáló gyárban legtöbbször van felvétel és az önéletrajzát bárki beadhatja minimális végzettségi kritériumoknak megfelelően, akár több féle pozícióban is. A gyár segíti a munkásait és nem csak a kényelmükről és egészségükről de a megfelelő szakképesítésükről, képzésükről is díjmentesen gondoskodik. Példaértékű a vállalat ezen törekvése, amely várhatóan nem csak a gumigyártás területén fogja a nagyobb cégeket hasonló fejlesztésekre ösztönözni.

Szóljon hozzá!