Vajon mennyi lehet egy 1,3milliárd forintos luxusautó fenntartása? Bemutatjuk a Bugatti Veyront!
Autós érdekességek Autózás

Vajon mennyi lehet egy 1,3milliárd forintos luxusautó fenntartása? Bemutatjuk a Bugatti Veyront!

Rate this post

Bugatti Veyron – extravagáns kinézet, 1000 lóerő! Nem véletlenül tartják a Bugatti Veyront a világ legjobban sikerült szuperautójának. Ez volt ugyanis a legelső sorozatgyártású modell, mely képes volt 1000 lóerővel száguldozni és a 410 kilométer/órás végsebességre.

Bugatti Veyron, a sportos luxusautóEz az autó nem a visszahúzódó, nyugodt embereknek való. Hanem azoknak, akik élvezik a gyorsaságot a pörgést és a felhajtást. Az autó Külsejét elnézve biztosak lehetünk benne, hogy az utakon ebben a csodában ülve biztosan fel fogjuk kelteni a járókelők, de még az autósok figyelmét is!

Ezzel a járgánnyal nem lehet úgy közlekedni, hogy ne fordulnának utána az emberek. Azonban ha valaki ilyen kocsit vásárol, talán éppen erre a figyelemfelkeltésre vágyik! Na meg luxuskényelemre és bitang gyorsaságra! Ezek azok a dolgok, melyeket megkapunk az eszméletlen Bugatty Veyrontól!

Dizájnját az elegáns, mégis sportos stílus jellemzi. A LED-es fényszórók és a különleges C forma az ajtók mentén pedig tökéletes egyediséget ad az összképnek.

A Bugatti Veyron személyében beköszönt a több millió forintos abroncsok és felnik világa

Ez az autó egyértelműen magasabb, luxuskategóriás autók közé sorolható. Amikor elhasít mellettünk egy ilyen csoda, talán 3 dolog jut elsőre eszünkbe.

  • – Milyen gyönyörű
  • – Milyen gyors
  • – Milyen drága

Ránézésre is tudhatjuk, hogy nem egy olcsó, egyszerű autóról beszélünk. A Volkswagen konszern a 2005-ös éveben mutatta be a brutális kinézetű, 4 ajtós, W16 motorral ellátott sportautót. Csupán 450 legyártott autó, 400 kilométer/órás sebességre is képes. Az autónak az ára körülbelül 1,3 milliárd forintba kerül, ez leginkább a benne lévő extráktól változhat. Ennek az autónak azonban nem csak megvásárlása kerül ennyire hihetetlenül sokba, hanem fenntartása is. Gondoljunk csak egy évszak szerinti gumicserére.

Ezek az autók, melyek 400 kilométer/órás gyorsaságra is képesek nem viselhetnek silány, olcsóbb minőségű abroncsokat. A hatalmas gyorsulásra a Michelin kifejlesztett egy speciális abroncsot, melynek szettje körülbelül 8 millió forintba kerül. Ugye, hihetetlen? Arról nem is beszélve, hogy ezt a cserét olyan 5000 kilométereként érdemes megismételni!

A következő videóban megtekinthetjük a Bugatti Veyron hihetetlen sebességét:

Egy normál szerviz esetén, amikor csak a szűrőket, illetve az olajat ellenőrzik és cserélik le, várhatóan 5 millió forintot fognak elkérni tőlünk! A gyártó pedig felhívja figyelmünket, hogy saját és embertársaink biztonságának érdekében minden 15000 megtett kilométer után cseréljük le az összes felnit. Ez „csupán” 10 millió forintunkba fog kerülni. Abba jobb, ha bele se gondolunk, hogy mennyibe kerül az, ha egy ilyen sportautóban bármilyen alkatrész megy tönkre és javíttatni, esetleg cserélni is kell?!

Létezik a világon egy igen különleges Bugatty Veyron is

Gyártás során néhány egyedi, ritka darab is került a piacra, amit általában az igazi Bugatti-gyűjtők vadásszák nagy lelkesedéssel, szakértelemmel és különösen vastag pénztárcával. Van például egy olyan különleges Veyront, amiből az egész világon egyetlen egy darabot készítettek! Ennek az autónak a különlegessége, hogy a luxusékszereket gyártó Tiffany nevű cég bízta meg a Bugattit, hogy hozzon létre egy igazán egyedi példányt is!

Ennek az autónak a plusz különlegessége, hogy teljes mértékben érintetlen. Soha, egyetlen kilométert sem tett meg az autó, sőt üléseken lévő védőfólia is azt bizonyítja, hogy az autóban még csak nem is ült senki. A kormánykerék és a műszerfal is le van borítva védőfóliával. A hírek szerint ezt az autó csodát egy igen gazdag dubai kereskedő cég szeretné eladni. Áráról egyelőre csak találgathatunk, hiszen még nem közöltek pontos információkat ez ügyben.

Szóljon hozzá!