Autó Tudós

Mesebeli áron kelt el Michael Schumacher egykori F1-es autója

Rate this post

Nem csak a kisfiúk, de felnőtt emberek is, akik imádják a Forma 1-et, sokszor álmodoztak arról, hogy egy híres versenyautóban ülhetnek. Sokan nem csak kipróbálni szerették volna, hanem magukénak tudni, megvásárolni azt! Természetesen az álmok sok esetben álmok maradnak, mégis sokan szeretnek erről képzelődni, főleg ha Michael Schumacher piros verseny autójáról van szó.

Ez a jármű több, mint egy sima versenyautó, hiszen olyan múlttal rendelkezik, hogy mindenki ismeri! Az F2001 fantázianevű versenygéppel Michael Schumacher fölényesen nyerte meg a 2001-es világbajnokságot, abban az évben kilenc futamon – köztük a Magyar Nagydíjon – diadalmaskodott.

Schumacher autójának ára rekordokat döntött!

Még a legnagyobb rajongók sem tudták megtippelni, egy ilyen csoda autó mégis mennyi pénzt érhet, ám ez a napokban kiderült. Eszméletlen összeg az, amit kiadtak a versenygépért, az összeg rekordokat döntött! Egy Michael Schumachernek pontosan 7,504,000 dollárt (2 milliárd forint) hozott az, hogy egy árverésen eladta autóját. Ezt a hatalmas összeget sokan fel se fogják és a Sotheby aukciós ház alelnöke, Gregoire Billault elmondta, a Forma-1 „modern korszakában” ekkora összeget még nem fizettek versenyautóért.

Miket tud ez a járgány?

Az autó egy 3.0 literes, V10-es F2001, a 211-es alváz. A 2001-es és 2001-ben a német és a Monaco Grands Prix-t a Schumachernek nyerte meg, biztosítva a negyedik bajnokságot (a hétből összesen) és a Ferrari 11. konstruktőri bajnokságát. Ferrari szerint az autó teljesen működőképes és készen áll az áramkörön való használatra.

A Michael Schumacher által vezetett Ferrari F2001-et árusították a Sotheby’s New York-i Kortárs Művészeti Éjszakai Kiállításon 7,504,000 dollárért a legdrágább korszerű, korábban idén értékesített F1 autóként.

Michael Schumacher történeti Formula-1 karrierje 2012-ben lezárult. Ebben az időben a legendás versenyző hét bajnokságot, 91 győzelmet, 155 pódiumot és 1,566 karrier pontot jegyzett be, így vitathatatlanul a legnagyobbat a kerék mögött. A hét bajnoki cím közül az egyik 2001-ben jött a Scuderia Ferrari Marlboro F2001 kereke mögött. Most, hogy a legendás versenyző elindul, hogy árverésre kerüljön, ahol komoly pénzeket tud hozni.

Az RM Sotheby Kortárs Művészeti Éjszakai kiállítás keretében, amely 2017. november 16-án New Yorkban kerül megrendezésre, a Schumacher F2001-es Ferrarija árverésre bocsát. A 211-es alváz a versenyző egyik leghíresebb, történelmi F1-es autója és a 2001-es szezon során két nagydíjat nyert. Ez minden gyűjteményhez lenyűgöző kiegészítést jelentene.

„Örömünkre szolgál, hogy a Ferrari 70. évfordulója alkalmából csatlakozhatunk a Michael Schumacher Grand Prix-díjas Ferrari F2001-hez,” mondta Gregoire Billault, a Sotheby Kortárs Művészetének vezetője.”A Ferrari és a Schumacher a motorverseny legnagyobb neve, a közvélemény fantasztikus helyszíne, amely szinonimája a legmagasabb eredménynek a területen, ezért tökéletesen illeszkedik ahhoz, hogy a sikeres csúcsteljesítményű autót kínáljuk a nagyszerű neveket a kortárs művészetben, mint például Warhol, Basquiat és Johns. „

Exit mobile version