Michelin

Michelin CrossClimate +: négyévszakos megoldás az ismert márka kínálatában

Rate this post

A Michelin CrossClimate + a négyévszakos abroncsok szerelmeseinek körében tuti befutónak számít. Nem véletlen, hiszen magában igyekszik foglalni mind a nyári, mind a téli gumik előnyös tulajdonságait. A feladat persze nem egyszerű, nem véletlen választják még mindig sokan a nyári és a téli időszakra a külön-külön sajátosságokkal rendelkező abroncsokat. Ugyanakkor nem lehetetlen a télen-nyáron egyaránt használható gumi, viszont tény, hogy felé fokozott elvárásokat támasztanak a mai kor autósai. A Michelin ezeknek a követelményeknek igyekszik megfelelni, részben a közlekedés biztonságát és az üzemanyag-takarékosságot zászlajára tűzve.

Michelin CrossClimate +, ami illeszkedik a hideg aszfalthoz is

Az egyik alapvető különbség a téli és a nyári gumi alapanyaga között, az az aszfalt hőmérsékletéhez való alkalmazkodás. Az innovatív fejlesztések egyértelműen azt igyekeznek megvalósítani, hogy speciális gumikeverékek jöjjenek létre, melyeknek köszönhetően a gumi a téli hidegben és a nyári melegben is jól teljesít. A Michelin CrossClimate teszt szerint is rugalmas anyaggal rendelkezik, ez pedig egyszerre biztosítja a stabil tapadást és az üzemanyag felhasználás mennyiségének csökkentését.

Ez utóbbi nem pusztán a kutakon látható állapotokkal összefüggésben lényeges, hanem a menetzaj és a komfortos vezetésélmény kapcsán is. Minden autós tudja, hogy ha a téli gumi helyett a nyári abroncs felszerelésével túl sokáig vár, akkor az rendszerint a menetzajra és a fogyasztásra is nem éppen a kívánt hatást gyakorolja. A Michelin CrossClimate + speciális alapanyaga lehetővé teszi, hogy a négyévszakos tulajdonképpen hőmérsékleti körülményektől függetlenül optimálisan teljesítsen.

Az ökológiai lábnyom és persze a pénztárca végessége miatt sem elhanyagolható szempont az, hogy mennyit fogyaszt a gumi. A világszerte ismert tesztek, például az ADAC gumitesztjei is rendszeresen górcső alá veszik ezt a témát, és felállít egy rangsort arra vonatkoztatva, hogy mennyit fogyaszt egy-egy márka gumija, milyen élményt nyújt annak használata, vagy például a kopás mennyire jelentkezik, éppen az aszfalt hőmérsékletéből adódóan. A négyévszakos Michelin CrossClimate + tehát egyszerre foglalja magában a téli és a nyári gumi előnyös tulajdonságait, megvalósítva ezzel egy harmadik opciót, ami egész évben biztonságosan alkalmazható.

Michelin CrossClimate +: Fókuszban a mindennél fontosabb biztonság

A biztonságos közlekedés legalább annyiszor eszünkbe jut, ahányszor hallunk egy-egy családi tragédiáról az utakon. Ehhez hozzájönnek még azok az autósok, akik centizgetve húzzák be a kormányt elénk, és sokszor csak a szerencsén múlik, hogy nem következik be frontális ütközés. A meggondolatlanság és a felelőtlenség sokba kerülhet a közlekedésben, és sajnos azt látjuk, hogy sok autós mintha fel sem fogná ennek jelentőségét. Mi az, amit megtehetünk mi magunk annak érdekében, hogy úti célunkhoz valóban meg is érkezzünk? Elsősorban a megfelelő gumiabroncs kiválasztása a fontos.

Vannak, akik a téli és a nyári gumi váltogatására esküsznek, mások az olyan minőségi négyévszakosakban bíznak, mint például a Michelin CrossClimate +. A biztos tapadás, a stabil úttartás, a jeges és havas utakon optimális kapaszkodás a hideg hónapokban is bebizonyította már, hogy a négyévszakos abroncsok között is adódik olyan, ami még a hazánkban akár szélsőségesnek mondható időjárási körülményekkel is megbirkózik. A Michelin CrossClimate + az autógumi tesztek és a vásárlói vélemények szerint is hozza azt a színvonalat, amire már nyugodtan rábíznánk magunkat az utakon.

Szóljon hozzá!