Miért éri meg használt autót magánszemélytől vásárolni?
használt autók

Miért éri meg használt autót magánszemélytől vásárolni?

Rate this post

A gépjárművásárlás korántsem olyan egyszerű feladat, mint ahogyan sokan tekintenek rá. A használt autók piaca minden korábbinál szélesebb, és hozzáértés hiányában sokan úgy érezhetik, igencsak elveszettek. Az új autókat nem mindenki engedheti meg magának, és a tapasztalatok szerint használtan vásárolni igenis megérheti.

De mégis milyen megoldást válasszunk a téma kapcsán? Nézelődjünk az autókereskedések kínálatában? A maxapro.hu információ szerint rendkívül sokan döntenek az apróhirdetésben kínált gépjárművek mellett, és magánszemélytől igyekeznek vásárolni. S hogy miért éri meg mindez? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Használt autó vásárlása

Korrekt árak? Nem lehetetlen!

Vannak, akik azért döntenek az autókereskedések mellett, mert így egy helyen található meg több autó, melyek között jó esély van a megfelelő megtalálására. De belegondoltál már igazán abban, hogy ezért a kényelemért mekkora árat fizetsz? Gyakran százezrekkel többért kínálnak egy autót, hiszen a kereskedésnek is haszna kell, hogy legyen az üzleten.

E nem kevés árréssel dolgozó cégek ugyan minden tekintetben kényelmet ígérnek és átvállalják a hitelkihelyezéssel vagy például a biztosításkötéssel kapcsolatos teendőket is, de ezért egyrészt fizetnünk kell, másrészt korántsem biztos, hogy csak saját érdekeinket tartják majd szem előtt.

Ha magánszemélytől igyekszünk vásárolni, ennél sokkal olcsóbban megúszhatjuk a dolgot még akkor is, ha néhány ügyintézést magunknak kell végeznünk.

Nem mindegy, ki az előző tulaj!

Autó vásárlás alkalmával mindannyian jól tudjuk, hogy nem mindegy, miként bánt a gépjárművel előző tulajdonosa. Ugyan az aktuális állapot sokat elárul arról, hogy mennyit kell majd esetleg rákölteni a jövőben, de nem minden alkatrész és rendszer állapota ismerhető meg ránézésre.

Bár a tapasztalt fülek meghallják vezetés közben, hogy mivel lehet probléma, de biztosíték nincsen arra, hogy minden kifogástalanul működik majd a vásárlást követően. A magánszemélytől való vásárlás során a pszichés tényezőknek és az emberismeretnek fontos szerep jut.

Ha egy autó mindenképpen eladó, és már az első megtekintéskor engedni akar a másik fél, az mindenképpen gyanús lehet. Viszont míg egy kereskedésben nem tudhatjuk, kié volt a gépjármű, addig a magánszemélyről már kialakulhat bennünk egy kép, ami vagy pozitív, vagy negatív.

A korrekt hozzáállás jó jel, így ha felhívja az eladó az autó esetleges gyengeségeire a figyelmet, az biztosan a megbízhatóságról tanúskodik. Persze mindezek mellett nem árt, ha tudjuk, mit nézzünk meg a használt autón, vagy akár magunkkal tudunk vinni egy hozzáértő személyt.

Apróhirdetés útján, egyszerűen

Az autó vásárlás még soha nem volt ilyen egyszerű, mint napjainkban. Apróhirdetés segítségével néhány kattintással rábukkanhatunk arra a márkára és típusra, ami megfelelő lehet. A szűrési feltételeknél beállíthatjuk, hogy mennyit szánunk az autóra, milyen típusban gondolkodunk, vagy helyileg szűkíthetjük a találatokat.

Ennek köszönhetően egyéni igényeinket érvényre juttathatjuk, és persze felgyorsíthatjuk az autó vásárlás folyamatát. Az apróhirdetési oldal rendszerint kapocs az eladó és a potenciális vevők között. Könnyen lehet, hogy néhány autót meg kell tekinteni, míg megtaláljuk a megfelelőt, de akár már az elsőnél úgy érezhetjük, ez az, amit kerestünk.

A magánszemélytől való vásárlás esetén is fennáll természetesen az esély, hogy nem azt kapjuk, amit várunk, de sokan mégis nagyobb bizalommal vannak az ilyen autó vásárlás irányába. Érdemes folyamatosan figyelni az aktuális hirdetéseket, hiszen előfordulhat, éppen ma kerül fel új kedvenc járművünk hirdetése.

Szóljon hozzá!