Miért szükséges a téli gumi BMW-re is?
Téli gumi

Miért szükséges a téli gumi BMW-re is?

Rate this post

Észrevétlenül suhant el mellettünk a nyár és pillanatok alatt az ősz derekába érkeztünk. Az éves gumicserének pedig hamarosan eljön az ideje. Bár Magyarországon nincs törvényileg előírt szezonális gumicsere, a nevesebb autós magazinok és autós klubok szakemberei mind azt javasolják, hogy a hideg évszak előtt váltsunk téli gumikra. Ez különösen fontos az olyan prémium autómárkák esetében is, mint a BMW.

A saras, latyakos, havas vagy jeges útszakaszok veszélyessé teszik a közlekedést. Bár tény, hogy a modern technológiák és a különböző vezetés rásegítő és korrigáló rendszerek biztonságosabb vezetési élményt tesznek lehetővé ezekben a hónapokban is, a szezonális gumiabroncsok továbbra is az egyik legfontosabb tényezői maradtak a stabil közlekedésnek. A nyári gumik télen még kisebb sebesség mellett is baleset veszélyesebbek, pont ezért még a biztosítók sem térítik meg az így okozott károkat. Ne spóroljunk a biztonságon! Itt az ideje, hogy nyári gumiabroncsainkat télire váltsuk BMW-nken is!

Téli gumi BMW-kre is

A BMW kifejezetten ajánlja a téli gumi használatát

A BMW autógyár szakemberei mindig is törekedtek a német tökéletesség eléréséhez minden modelljükben. Éppen ezért tartják fontosnak, a szezonális gumicserét is. A téli abroncsokról a cég úgy nyilatkozott, hogy a tökéletes BMW teljesítményhez, tökéletes téli gumikra is szükségünk van. Vagyis a BMW autók a téli időszakban maximális teljesítményt és vezetési élményt, csak is jó minőségű, általuk is ajánlott téli gumikkal tudják biztosítani.

Érdemes megfogadni a BMW javaslatát, mivel még a nem prémium kategóriás téli gumik is magasabb szilikát tartalmuk miatt, nagyobb tapadást biztosítanak a szélsőséges időjárásban, mint a nyári mintázatú társaik. A téli gumik textúráját, lamellarendszerét és mintablokkjait úgy alakították ki, hogy sokkal jobban feküdjön a csúszós utakon is. Magyarországon az ajánlás szerint november és március között kellene legalább 4 milliméteres mintablokkal rendelkező téligumikkal felszerelni a gépjárműveinket.

Melyek a legjobb téli gumik a BMW-hez?

A státuszszimbólummá avanzsált BMW előszeretettel ajánlja a defekttűrő abroncsokat (Run-flat) és a Continental gumiabroncs márkát. A BMW rendkívül nagy igényeihez ugyanis e prémium márka illeszkedik leginkább. Ezért is szerelik gyárilag, több mint 800 járműmodelljükre a Continental gumiabroncsait. A német mérnöki teljesítményt igazolja minden egyes Continental téli gumi, amelyet BMW-re szereltek fel, az autóipari szekértelem díjazott társulásaként.

Európa első számú abroncsgyára számtalan független tesztben diadalmaskodott az utóbbi években. Szinte kivétel nélkül ajánlott besorolást kaptak a minőségi téli abroncsok, minden méretben és típusban. A legújabb, 2019-es ADAC tesztben a Continental WinterContact TS860 és a Continental VanContactWinter diadalmaskodott a konkurenciáival szemben. Ezek a téli gumiabroncsok ideális választások lehetnek BMW-nkre, hiszen nagyszerű tapadást és ezáltal rövidebb féktávot biztosítanak nedves, száraz és csúszós úton is a téli időszakban.

Szóljon hozzá!