Autós praktikák

Miért válassza a kézi autómosót?

Rate this post

Az autójuk tisztaságára igényesek közül vannak, akik a kézi autómosóra esküsznek és vannak, akik a gépi autómosóra teszik le a voksukat.  A gépi autómosó igen népszerű könnyű hozzáférhetősége miatt és amiatt, hogy semmilyen szakértelmet nem igényel. Egy elérhető díj megfizetése mellett a gépek elvégzik a feladatot. A gép autómosó a legtöbb típust képes fogadni, a mosóegység követi a gépjármű formáját.

A szennyvízkezelésre is van szabályozás. A modern automata mosók már visszaforgatott vizet használnak, ezzel csökkente a környezeti terhelést. Egy jó gépi mosó a felnikről sem feledkezik meg és az autó alvázát is megszabadítja a sós szóróanyagos szennyeződéseket.

A gépi autómosó hátrányai

A gépi mosók legtöbb hátránya az autók sokféleségével van összefüggésben. Mivel számtalan féle autó létezik, ezért meg kellett találni a kompromisszumot. Emiatt legtöbbször az autók sarkainál felületesebb a mosás minősége. A nehezen hozzáférhető részeken például a rendszámtáblánál pedig előfordul, hogy koszos marad az autó. A gépi mosók tulajdonosai meg vannak róla győződve, hogy az ő mosójukban nem karcolódhat össze az autónk, a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a rendszeresen ilyen mosókban tisztított autók fényezésén karcok jelennek meg idővel.
Ha nem kora reggeli vagy késői órában keressük fel az ilyen mosókat akkor még sorban állásra is számíthatunk.

A kézi mosó előnyei és hátrányai

A kézi autómosó magasabb minőséget képvisel, mint a gépi és árban is magasabb kategóriát képvisel. A magasabb ár nem akadályozza a népszerűsége növekedésében, amit az egyre drágább autóknak is köszönhet, hiszen amiért sokat fizettünk, azt jobban féltjük. A drága autók tulajdonosai nem sajnálnak magasabb díjat fizetni a gondosabb kezelésért és a kíméletesebb, alaposabb tisztításért.

A kézi autómosás első lépéseként az autón lévő koszréteget nagy nyomású vízsugárral kissé fellazítják. Ez a rászáradt bogártetemek eltávolítására is hatékony. Ezt követi a rovaroldós és felnitisztítószeres mosás szivaccsal, majd az öblítés, sűrített levegővel kifújják a résekben rejtőzködő cseppeket, majd szárazra törlés következik. A kézi autómosó előnye még a nagyobb gondosság mellett a nagyobb víznyomás, amely a makacsabb szennyeződések esetén növeli a hatékonyságot. Egy szakszerű, alapos kézi mosás után nem marad szennyeződés az autónkon.

Fontos események vagy eladás előtt

Ha az autónkat egy fontos eseményre kell előkészíteni például egy esküvő akkor a kézi mosóban elérhető extra szolgáltatásokat is érdemes kérni. Ide tartozik a belső tisztítás, a kárpitok tisztítása, portalanítása. Nagy teljesítményű porszívókkal a kárpit belső rétegeiben lévő por, poratka és állatszőr is eltávolítható. Ez kiemelten fontos, ha az autót allergiás vagy asztmás családtag is használja. A belső szőnyegek is tisztításra kerülnek.

Külön szolgáltatás a belső üvegfelületek tisztítása, zsírtalanítása. A szélvédő és a többi ablak külső lemosása többnyire nem elegendő. A szakszerű belső ablaktisztítás védelmet nyújt a rárakódó szennyeződések ellen, ezzel kímélve a szemet, amelyet fáraszthat a hosszú vezetés alatt a nem teljesen átlátszó szélvédő.

A dohányzás is rontja az autó esztétikáját és illatát, ami eladáskor értékcsökkentő tényező. A dohányzás és más szagok eltávolítására szolgál a kézi autómosók kínálatában az ózonos belső tisztítás. Az ózon szakszerű használattal kétatomos oxigénné bomlik fel, a felhasználásakor nem marad vissza szennyezőanyag, csak tiszta oxigén. Az ózonos tisztítás során a gázt generátorral állítják elő és bevezetik az autóba. Húsz percig keringtetik, majd kiszellőztetik az autót. Az ózon oxidálja a szennyezőanyagokat. Minél szennyezetteb az autó annál hosszabb a kezelés, amelynek végeztével az autó 15-20 perc szellőztetés után azonnal használható.
Alvázmosást nem biztosítanak minden kézi autómosóban, de a modern mosókban már ez sem okoz gondot, így ezt is maximális precizitással végzik el. A kézi autómosókban kérhető a gumiápolás és a motormosás, amelyekkel meghosszabbítható az autó élete

Szóljon hozzá!