Milyen eredményeket ért el a Hankook Ventus Prime 3 az arboncs teszteken?
Autógumi Autógumi tesztek Hankook

Milyen eredményeket ért el a Hankook Ventus Prime 3 az arboncs teszteken?

Rate this post

Vajon mi alapján kell eldöntenünk, hogy milyen nyári gumit vásárolunk autónkra? Sétáljunk be az üzletbe és válasszuk ki az elsőt, amit meglátunk? Valószínű nem ez a legjobb megoldás, mégis sokan hasonlóan, hasra ütésszerűen válasszák meg az abroncsot a járművükre. Pedig ez egy olyan fontos döntés, melyet érdemes alaposan átgondolni, hiszen nem is olcsó, ha egy egész új garnitúrával szeretnénk felszerelni kocsinkat, illetve remélhetőleg jó pár évig használni is fogjuk ezeket az abroncsokat. azt vegyük meg, melyre nekünk tényleg szükségünk van.

Szerencsére évről évre előállnak a legnagyobb autóklubok a tesztjeikkel, melyekkel azt szeretnék kideríteni, hogy az adott szezonban melyik abroncs, hogy teljesít. Így pedig kiderül az is, hogy melyeket érdemes megvásárolni és melyeket kell elkerülni.

Hogyan teljesít a Hankook Ventus Prime 3?

A 2016-os év újdonsága lett a Hankook Ventus Prime 3, melyet a kényelmes vezetési stílust kedvelő sofőröknek lett kifejlesztve kimondottan. Ebben az évben már részt is vett az AutoBild tesztjén, melyen összesen 14 abronccsal mérte össze tudását. Ezen a teszten 205/55 R16-os méretben a Hankook Ventus Prime 3 (K125) lett az első helyezett, ezért természetesen a „példás” értékelést kapta.

Utána következtek a Pirelli, Continental és a Goodyear abroncsai. Az abroncs felületén 4 hosszanti csatorna helyezkedik el, melynek köszönhetően tökéletes lett a vízelvezetése. A lekerekített mintaélek miatt pedig sokkal jobb lett a tapadás, illetve ez segíti a fékezés hatékonyságát is.

Ezt a gumiabroncsot egy modern, könnyű, igen tartós műselyem szövetvázzal készítették és egy széles acél övpánttal, melynek köszönhetően javítja a kezelhetőséget, kiváló irányíthatóságot eredményez még nagyobb sebesség mellett is. Ahogy már a Ventus családnál megszokhattuk, ennél az abroncsnál is fellelhető a jellegzetes futóműgeometria-jelző rendszer. Ez az abroncs összesen 53 méretben érhető el a vásárlók számára, ettől függően ára 19.000 Ft-tól változik 43.000 Ft-ig.

A 2017-es tesztek eredményei

A Hankook Ventus Prime 3 hirtelen robbant be a köztudatba és hamar igen nagy népszerűségnek örvendett. 2017-es évben már 3 nagy gumiteszten is részt vett. Az ADAC 2017-es tesztjén 195/65 R15-ös mérettel indult, ahol 16 abronccsal mérte össze erejét. Szuper teljesítés ellenére nem került fel az első helyekre, hanem 14. lett a rangsorban. „ajánlott” értékelést kapott. Az Autobild teszten 225/50 R17 méretben „példás” értékelést ért el, ennek köszönhetően hirtelen felugrott a második helyre, egyedül a Continental PremiumContact 6 abroncs tudta megelőzni.

Az ACE 2017-es tesztjén 2015/60 R17 mérettel elérte az „ajánlott” kategóriát és a negyedik helyre került. A tesztek alapján egyértelműen elmondható az, hogy a Hankook Ventus Prime 3 egy teljesen jó abroncs, mely biztosan nem okozhat csalódást számunkra se. 53 különböző méretben kapható, 15”-tól 18”-ig, H, V, ’ és Y sebesség index-szel.

Hatalmas előnye, hogy a vállrészen található indikátor miatt könnyen ellenőrizni tudjuk a helytelen futóműbeállításból eredő kopást, így pedig meg tudjuk előzni a későbbi, súlyosabb kopásokat és problémákat is.

Szóljon hozzá!