Mit kell tudni a 225/45 R17 méretű nyári gumikról?
Autógumi Nyári gumi

Mit kell tudni a 225/45 R17 méretű nyári gumikról?

Rate this post

Vészesen közeleg a nyárigumi szezon és mivel eleve nem is volt kemény telünk, valószínűleg nem kell már sokat várnunk arra, hogy felszereljük nyári gumikkal a járművünket. Sokan azonban bajba vannak, ha új abroncsot kell vásárolniuk, hiszen a hatalmas kínálatban, a sok márkában hamar elvesztik a fejüket. Pedig első ránézésre sose szabad abroncsot választanunk, illetve úgy se, hogy azt vesszük, meg ami a leginkább pénztárca kímélőbb megoldás.

Talán csak néhány dolog van életünk során, amin tilos spórolni és az egyik ilyen dolog az abroncs. Hiszen ha egy olcsó gumit veszünk, az nagy valószínűséggel silány minőség lesz és vagy nem fog jól viselkedni az autón, vagy 1-2 év múlva használhatatlanná fog elkopni. Erre a dologra jobb, ha inkább időben elkezdünk gyűjteni és félrerakni, hogy tudjunk egy jobb minőségű abroncsot venni, amit aztán hosszú évekig tudunk használni.

Honnan tudjuk meg, mekkora méretű abroncs kell a kocsinkra?

Gumivásárlásnál sokszor felmerül az a kérdés, hogy egyáltalán mekkora abroncs kell az autónkra. Ez pedig egy nagyon fontos információ, hiszen csak azt az abroncsot vásárolhatjuk meg, melyet az autó gyártója ajánl a típustól függően. Egy rossz méretű abroncs sok kellemetlenséget, sőt még balesetet is képes okozni. Azt pedig jó tudni, hogy ha rossz méretű gumi miatt történt a baleset, akkor még a biztosító sem fog fizetni!

A gumi méretét három szám alapján határozzuk meg. Vegyünk egy példát: 225/45 R17. Ebben az esetben a számsor első értéke, a 225 a gumi szélességét jelenti, a következő szám, ez esetben a 45 pedig a magasságot mutatja. A R a radiál felépítést takarja, a R betű mellett feltüntetett szám pedig a gumihoz illeszkedő felni méretét mutatja meg colban.

A legjobb nyári gumik 225/45 R17 méretben

Continental PremiumContact 5

Ha nem tudjuk, melyik abroncsot válasszuk, az a legjobb, ha végignézünk pár nyárigumi tesztet, hiszen ezek megmutatják számunkra, hogy melyik abroncs kapta a legjobb értékelést és ha az első pár helyezésből választunk, biztosan nem nyúlhatunk mellé. A 2017-es ACE nyári gumitesztjén a legjobb abroncsnak a Continental PremiumContact 5 bizonyult, melyet már 16.000 Ft-tól meg tudunk vásárolni.

Rendkívül alacsony a gördülési ellenállása, biztonságos vezetést és kényelmes irányíthatóságot biztosít. Kimagaslóan rövid fékutat mutatott vizes és száraz útfelületen egyaránt. A korszerű 3D kapaszkodó élek miatt a mintázati blokk nem tud maga alá fordulni és nem is deformálódik fékezéskor. Ez elő is segíti az egyenletes futófelületi nyomáseloszlást. A kapaszkodó élek tökéletesen vezetik el a csapadékos időben az útfelületen található vizet.

Goodyear Efficientgrip SUV

A teszt második helyezettje, „ajánlott” értékeléssel a Goodyear Efficientgrip SUV lett, melyet 28.000 Ft-tól tudunk megvásárolni. Ez a prémiumkategóriás abroncs kimondottan a nyári időjárásra lett biztosítva, tökéletesen kezelhető vizes útfelületen is. Tökéletes az abroncs gördülési ellenállása, így tökéletes, biztonságos vezetést nyújt az autósok számára. Különösen azoknak az autósoknak tudjuk ajánlani ezt az abroncsot, akik minden egyes nap, rendszeresen használják a járművüket és bizonyos esetekben átlagon felett is kihasználják az autó képességeit, nagyon fontos számukra saját maguk és családtagjaik biztonsága.

Szóljon hozzá!