Nedves körülmények között is: a Goodyear Efficientgrip Performance teszt
Autógumi Autógumi tesztek Goodyear Nyári gumi

Nedves körülmények között is: a Goodyear Efficientgrip Performance teszt

Rate this post

A Goodyear Efficientgrip Performance egy prémium kategóriába tartozó nyári gumi, melynek tervezésénél és elkészítésénél fokozottan ügyeltek arra, hogy megfelelő tapadást érjen el és rövidebb legyen a féktávolsága nedves száraz és nedves útfelületen egyaránt. Ezt a nedves fékhatást és a kis gördülési ellenállás közötti egyensúlyt a WearControl technológia tudja biztosítani. Ennek köszönhető az abroncs hosszú élettartama is.

Az elmúlt évek teszt eredményei

A gyártó hatalmas elismerésnek éli azt meg, hogy a EfficientGrip Performance abroncsokkal gurulni ki a szalonokból a Mercedes és a BMW gépjárművel. Tehát az már biztos, hogy egy csúcsminőségű abroncsról beszélhetünk, melyet a legnagyobb autógyártó cégek is szívesen használnak. Már 2013-ban szép eredményeket ért el a szezonális abroncs teszteken. Ebben az évben 185/60 R15 mérettel indult az ÖAMTC/ADAC tesztjén, ahol a „különlegesen ajánlott” értékeléssel a legjobbak közé került fel a harmadik helyre. Csupán a Michelin Energy Saver+ illetve a Dunlop Sport BluResponse abroncsai tudják megelőzni.

Az ACE tesztjén 195/65 R15-ös méretével vett részt, ahol ugyanúgy a harmadik helyre került. Ebben az évben az AutoBild tesztjén 195/65 R15 mérettel a hatodik helyre került, ennek köszönhetően „ajánlott” értékelést kapott. A 2014-es évben két abroncsteszten vett részt, ahol összemérhette erejét a többi nagy márkákkal.

Az AutoBild teszten 225/50 R17-es mérettel elérte az 5. helyet, ezzel pedig még éppen, hogy a „példás” kategóriába került. Az ÖAMTC/ADAC tesztjén 195/65 R15-ös mérettel tökéletesen teljesített ezért sikeresen elérte a legjobb helyet és 15 abroncs közül ő bizonyult a legjobbnak. A „Különösen ajánlott” értékelés tehát nem meglepő.

A következő, 2015-ös év is hasonló sikereket aratott a Goodyear Efficientgrip Performance életében, hiszen a teszteken sorban „különösen ajánlott” értékelést ért el, több méretben is. Az Ace 2015-ös tesztjén 205/55 R16-os mérettel felkerült az első helyre, mindenkit beelőzve. Az ÖAMTC/ADAC teszten 205/55 R16-os változatban második helyezett lett és csupán a Michelin Primacy 3 lett jobb nála. 185/60 R14-es méretben pedig megint a Goodyear Efficientgrip Performance bizonyult a legjobbnak a 15 abroncs közül.

A tesztek bebizonyítják, hogy a Goodyear Efficientgrip Performance abroncs egy tökéletes választás lehet!

2016-ban az ÖAMTC/ADAC teszten 185/65 R15-ös méretben vett részt, ahol 12 abroncsnál lett jobb és felkerült a negyedik helyre, a „különlegesen ajánlott” kategóriába. Az AutoBild tesztjén 205/55 R16-os méretben ugyancsak a negyedik helyre került és ezáltal „példás” értékelést kapott. Hasonlóan jól teljesített az elmúlt egy évben is a Goodyear Efficientgrip Performance abroncs, mely a 2017-es ADAC teszten 195/65 R15 mérettel indult és a „különlegesen ajánlott” értékelést kapta, csupán a Pirelli CINTURATO P1 VERDE, a Pirelli CINTURATO P1 VERDE és a Pirelli CINTURATO P1 VERDE lett kicsivel jobb nála.

2017-ben elindult még a Magazin Gute Fahrt tesztjén is, 215/55 R17-es méretével, ahol lecsúszott a hetedik helyre, ám így is beletartozott még a „nagyon jó” abroncsok közé. Az abroncs elérhető több méretben a vásárolók számára, ára pedig 20.000 Ft- és 44.000 Ft között helyezkedik el.

Szóljon hozzá!