Nyári gumik dilemmája – idén tallin abroncs áll az élen a germán mérce alapján
Autógumi Autógumi tesztek Pirelli

Nyári gumik dilemmája – idén tallin abroncs áll az élen a germán mérce alapján

Rate this post

Az idei évben is kitettek magukért a gumigyártók, és a nyárigumi-kínálat széles spektrumával örvendeztették meg a gépkocsi-tulajdonosokat, nem kis fejtörést okozva ezzel. Számos kérdés adódik egy gumiválasztás kapcsán: méret, gyártó, típus, tartósság, a pénztárca vastagsága és sorolhatnánk, de mindenekelőtt a biztonságon van a hangsúly.

Ne sajnáljuk rászánni az időt egy kis internetes kutakodásra, vagy bátran kérjük akár szakember segítségét is, a felmerülő egyedi igényeink és kérdéseink kapcsán.

Segítségünkre lehet emellett, hogy a klasszikusnak számító nagy, német gumitesztelő ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) 2017-ben is górcső alá vette a gumigyártók innovatív újítású nyárigumi-típusait. E listában megtaláljuk a 195/65 R15- ös kompakt kategória nyárigumiabroncsok-gyártók rangsorát. Rögtön az első helyen áll a Pirelli Cinturato P1 Verde nyárigumiabroncs-modellje, amely minden tesztelési tényezőt figyelembe véve a 2,1-es minősítést kapta meg.

A gyártó a modell kapcsán nem kevesebbet ígér, mint hogy az ezt a típust választó vásárlók személy gépkocsija a Cinturato P1 Verde gumiabroncs révén jó irányíthatósággal bíró marad nedves és száraz útviszonyok esetén is. Ezt segíti a csökkentett gördülési ellenállás is, főként városi körülmények között.

Arra is igyekeztek figyelni, hogy csendesebb maradjon az utastér, ezért újítottak a mintázatsűrűségen, illetve a változó vállblokkoknak is köszönhető ez az alacsony zajszint, valamint a méretet is speciálisan alakították ki ennek érdekében.

Ugyanakkor ez az innovatív mintázat és a számos hibrid anyag felhasználása nagyobb biztonságot eredményez nedves- és száraz útviszonyok esetében is. A vulkanizálás során egyenletesebb nyomásszabályozást hajtottak végre, valamint gyártástechnológiai fejlesztések révén új kialakítású öntőformát alkalmaztak, hogy kényelmesebbé váljon a vezetés.

A Pirelli Cinturato P1 Verde Run-Flat (defekttűrő) változatban is elérhető. Ennél a típusnál a gumiabroncs oldalfal-megerősítés révén a defekt bekövetkezése után még 80km-nyi út megtételére képes maximum 80km/h sebességgel.

Főként azoknak a sofőröknek ajánlott a Cinturato-termékcsalád, akik olyan nyárigumi-abroncsot szeretnének, amely kevésbé káros a környezetünkre. Ezek az abroncsok a teljesítményt és a biztonságot az új ,,Green performance”-filozófia környezetvédelmi irányelveivel ötvözik: környezetbarát anyagokat felhasználásával, valamint az alacsony gördülési ellenállás következtében fogyasztáscsökkenést eredményezve, csökken a jármű szén-dioxid kibocsátása is.

A márkanév garanciája, és a számos kedvező tulajdonság mellett az ADAC 2017-es nyárigumiabroncs-tesztje is tükrözi, hogy a Pirelli – ígéretéhez híven – hozza a vele szemben támasztott elvárásokat, és ebben az igencsak széles skálájú kompakt kategóriában – a 195/65 R15-ös gumiabroncsméret vonatkozásában – az új Cinturato P1 Verde típusa maga mögé utasított számos európai és tengeren túli gyártót.

Szóljon hozzá!