A Pirelli is bemutatta az okos autógumiját
Nyári gumi Pirelli Téli gumi

A Pirelli is bemutatta az okos autógumiját

Rate this post

A Pirelli legújabb fejlesztése megkönnyítheti az emberek számára az autógumik karbantartását. A P Zero (Connesso) névre hallgató gumikba a beépített szenzorok segítségével kap adatokat a vezető okostelefonjára Bluetooth-on keresztül. A Pirelli az új rendszert az idei Genfi Autókiállításon mutatta be.


Minden ilyen gumiabroncsba egy 100 mm átmérőjű és 9 gr-os szenzort raknak. Ezáltal olyan adatok érhetők el, mint:

  • guminyomás
  • hőmérséklet
  • gumikopás
  • a gumi becsült élettartama (km-ben mérve)

https://youtu.be/L74ed58gUjk
A Pirelli okos gumija is életre kell…

A program értesít minket arról, ha nyomásvesztést érzékel a gumiban, ha jelentősen kopnak a gumik vagy ha évszakos cserére érettek meg. Ezek az adatok felkerülnek a Pirelli felhő rendszerébe is.

A mobilalkalmazás képes beazonosítani a legközelebbi műhelyt és képes időpontot is foglalni oda, hogy a tulajdonos számára minél kényelmesebb és problémamentesebb lehessen a karbantartás.

Pirelli Conesso mobil alkalmazás
Pirelli Conesso mobil alkalmazás

A továbbiakban arra is lehetősége lesz majd a vezetőnek, hogy ezeket a műhelyeket értékelje, valamint képes lesz más alkalmazás segítségével autósport hírekkel ellátni az érdeklődőket.

A Pirelli P Zero autogumik emellett színes csíkokat is kaphatnak, hogy ha a vásárló azt úgy kívánja. A nyári gumik első generációja idén nyárra várható az USA-ban, később pedig Európában és a távol-keleten is.

Szóljon hozzá!