A prémium és sportos: Vredestein sportrac 5
Nyári gumi Vredestein

A prémium és sportos: Vredestein sportrac 5

5/5 - (1 vote)

Szakértők szerint a gumiabroncs az egyik olyan dolog, amin egyszerűen tilos spórolás! Ha autógumi abroncs vásárlása előtt áll, minden esetben olvasson alaposan utána melyiket érdemes választania és ne az alapján döntsön, hogy melyik a legolcsóbb, hiszen akár életével is játszhat. Közeleg a tavasz és lassan elérkezik az idő, hogy felszereljük a járműveinkre az idei év nyári gumijait, ám sok embernek nagy fejtörést okoz, ha új abroncsot kell választania. A hatalmas kínálat miatt azt sem tudja, melyikhez nyúljon és nehezen igazodik ki a sok márka között.

A Vredestein Sportrac 5 egy prémium kategóriás nyári gumiabroncs, melynek hatalmas előnye, hogy nagyon csendes és rendkívül kényelmes és komfortos vezetést biztosít az autósok számára.

A felső és a középkategóriába tartozó autókra kifejlesztett sportos nyári gumi, melyre jellemző hogy tökéletesen kezelhető és hosszú az élettartama. Egy ilyen abroncsra tehát érdemes beruházni, hiszen jó pár évig használni tudjuk és nem használódik el egy szezon alatt.

Mit tudnak a Vredestein abroncsai?

Az aszimmetrikus guminak a középső vájataiba helyeztek el több olyan forgópontot, melyek tökéletesen tudják befolyásolni a nyomáselosztást biztosító érintkezési felületekhez szükséges rugalmasságot. Ennek a kialakításnak köszönhető az is, hogy a Vredestein Sportrac 5-ös abroncs tökéletes egyenletességgel kopik és kitűnően irányítható, mint nedves, mint száraz útfelületeken egyaránt.

A Vredestein Sportrac 5 rendelkezik több Handling Tuned Sidewall féle előnyökkel is. Az egyik ilyen előnye például a külső vállrész, illetve a jó kötésű, erős felépítése. Ezek pedig biztosítják a kiemelkedő kezelhetőséget és a nagyon sportos vezetést.

Szakértők szerint akkor már szükség van a szezonális gumicserére, amikor a hőmérséklet 7 Celsius fok fölött marad. Ilyenkor már érdemes felszerelni, vagy szakemberrel felszereltetni a nyári gumit, hogy autónkat is felkészítsük a közeledő évszakokra. Sokan sajnos abban a tévhitben vannak, hogy nyáron semmi gond nem lehet ha téli gumi marad az autónkon, pedig ez is pontosan annyira veszélyes, mintha télen használnánk nyári gumit.

Nyáron a téli gumik a forró aszfalton (mivel lényegében a nagyon hideg időjáráshoz vannak kifejlesztve) könnyedén megpuhulnak és sokkal gyorsabban kopnak. Ennek következménye az is, hogy nehezebb megállni velük és az irányítással is meggyűlhet a bajunk. Nem érdemes tehát húzni az időt, szereltessük fel a megfelelő nyári gumikat az autónkra, ha közeleg a tavasz.

Milyen eredményeket ért el a gumiabroncs teszteken?

A Vredestein Sportrac 5 négy széles kerületi vájata biztosítja a tökéletes vízelvezetést, ami a nyári gumik esetén kimondottan fontos tulajdonság. A vállfelületén található egy Vredestein logó, mely lényegében a futófelület kopásjelzőjeként is funkcionál. Vagyis ha ez a logó már teljesen lekopott az abroncs felületéről, akkor itt az idő, hogy lecseréljük őket, hiszen elhasználódtak. Ez az abroncs a 2017-es ACE teszten 215/60 R17-es méretben „ajánlott’ értékelést kapott.

Ugyanígy teljesített ugyanebben az évben az ADAC teszten is, 195/65 R15-ös méretben. 2016-ban az ÖAMTC/ADAC teszten 185/65 R15-ös változatban a „különösen ajánlott” értékelést kapta. Ezek a tesztek pedig egyértelműen azt bizonyítják, hogy ha nyári gumi vásárlása előtt állunk, egy Vredestein Sportrac 5 abronccsal nem nyúlhatunk mellé. Az abroncs ára méretétől függően változik 18.700 Ft-tól 36.000 Ft-ig.

Szóljon hozzá!