Sportautózás olasz módra – a Pirelli 2017-es nyárigumi szezonjának slágere, a P Zero
Autógumi Pirelli

Sportautózás olasz módra – a Pirelli 2017-es nyárigumi szezonjának slágere, a P Zero

Rate this post

A Pirelli gumigyár prémium kategóriában is igyekszik minden igényt kielégítő nyárigumi-abroncsokkal megjelenni a piacon időről időre. A sportautózás kedvelőinek jó hír a Pirelli márka 2017-es nyári szezonújdonsága, a kifejezetten sporttípusokra tervezett Pirelli P Zero, amely a „Ferrarri-gumi” néven is ismerős lehet.

Ezt a nyárigumiabroncs-típust kifejezetten sportos vezetők nyári gumi választása. A P Zero legfontosabb jellemzői közé sorolható a száraz és vizes aszfalton nyújtott kiegyensúlyozott és stabil teljesítmény – és ez nem kevesebb ideig, mint az abroncs teljes élettartama során.

Mindez kiegészül a sportosság és kényelem utánozhatatlan ötvözetével, amit a gyártó az új abroncsnál alkalmazott nanotechnológiai innovációnak is köszönhetően nyújt oly módon, hogy a futófelületnél és az abroncs felnicsatlakozásának pereménél is használtak. Midemellett a futófelület különleges keveréke már az első kilométerek megtétele során is, az abroncs optimális hőfokának elérését megelőzően ,,hideg” állapotában is képes optimális teljesítményt nyújtani.

Pirelli okosgumik

A legmeggyőzőbb érvek egyike, amellyel a Pirelli P Zeroja mellett tehetjük le a voksunkat a nyárigumiabroncs-választás alkalmával az, hogy az új P Zero már bemutatását követően máris a világ legfejlettebb és legnagyobb presztízzsel rendelkező sportautó-modelljeire gyárilag szerelik. Nem kisebb nevek indítják útnak fémparipáikat ezzel a modellel, mint a

 • Ferrari 599 GTB Fiorano,
 • Lamborghini Murciélago és Gallardo,
 • Audi R8 és S8,
 • Aston Martin DB9,
 • Maserati Quattroporte,
 • Jaguar XK,
 • Mercedes AMG modellek,
 • BMW 1-es, 3-as, 5-ös és 7-es sorozatok.

Mivel az autósok szükségletei és elvárásai egyre nagyobb igényeket támasztanak a gumiabroncs gyártók felé, – különösen a luxuskategóriát érintően, – a nagy sebességű közúti járművek vezetői mindinkább ultra alacsony profilú abroncsoka szereltetnek nagyobb átmérőjű keréktárcsákra, illetve nagyobb terhelhetőségű abroncsokat igényelnek gépkocsi használatuk során, ők a Pirelli elsődleges célcsoportjai.

Talán nem véletlenül épp a P Zero Nero szlogenje a: „keményebb munka, jobb szórakozás” az abroncs két alapvető jellemzőjéből ered:

1. a vezetési teljesítményből

A P Zero lehetővé teszi különösen nagy terhelhetőségnek köszönhetően, hogy a széleskörűen felszerelt sportos szedánok, valamint az egyre és erősebb tuningautók változatlan menetteljesítményekre legyenek képesek. Az új technológia segítségével a nagyobb terhelhetőséget azonos szintű menetstabilitás mellett képes biztosítani.

2. a vezetési élményből

Ez termékcsalád segít kiszélesíteni a vezetési élmény határait szárazon és vízen, kompromisszumok nélkül, felettébb alacsony féktávolsággal – erős blokkolásgátlós fékezés esetén. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a P Zero Nero nem csupán a kerék-abroncs-átalakítók ideális választása, de a presztizskategóriába tartozó autók megjelenését optikailag is tuningolja.

A futófelületi mintázat sajátossága, az aszimmetrikus, extrém nagy teljesítményű futófelületi bordázat, minimális felúszási veszélyt eredményező, változó szögű árkokkal, valamint a jobb akusztikus komfortot szolgáló, optimális hézagolással. A gyártó ígérete szerint oldalfal támasztással kialakított defekttűrő kivitelben is kapható lesz.

A P Zero általános jellemzői:

 • Kiemelkedő teljesítmény és kezelhetőség vizes útburkolat esetében is
 • Nagyfokú stabilitás gyors kanyarvételnél
 • Kiváló fékezési tulajdonságok
 • Megnövelt futásteljesítmény

Szóljon hozzá!