A szárnyaló kalandvágy támogatója – a Bridgestone Turanza 001-es nyárigumi
Nyári gumi

A szárnyaló kalandvágy támogatója – a Bridgestone Turanza 001-es nyárigumi

Rate this post

A nyár beköszöntével egyre inkább szabadjára engedjük kalandkedvünket, és belefogunk akár eddig még ismeretlen hobbik űzésébe is, melyek közül az egyik a minőségi túraautózás. Akár most ízlelgetjük, akár régóta hódolunk e szenvedélyünknek, a Bridgestone Turanza T001 nyárigumi-abroncsa remek választás határaink megrajzolásához, vagy kitágításához.

A japán gumigyár Turanza T001 gumiabroncsa kifejezetten túraabroncs, amely a Bridgestone célkitűzése szerint, a túraautózás kedvelőinek igényeit kívánja kielégíteni magas szinten. Az abroncs korszerű mintázatával és az új, magas szilikatartalmú gumikeverékének eredményeképpen, nagyfokú biztonságot és irányíthatóságot tesz lehetővé a különböző útviszonyok között is.

Ez az úgynevezett NanoPro-Tech gumikeverék elődjéhez képest nedves útszakaszon is rövidebb féktávolságot biztosít a nagy vízbefogadó-képességű mintaárkok révén, melyek csökkentik az aquaplanning veszélyét, és ezen innováció alkalmazásával megvalósul a gördülési ellenállás és a kiváló nedves teljesítmény tökéletes egyensúlya.

A Bridgestone nagy figyelmet fordított a kényelem fokozására is, melyet a zajcsökkentő mintaárok is fokoznak, valamint a merev oldalirányú és hosszanti vállblokkok optimális útstabilitást biztosítanak maximális fékerő és kormányozhatóság mellett, mivel a lapos érintkezési felület egyenletesebb kopást biztosít, ami növeli az abroncs élettartamát.

A Turanza T001 jellemzői között szerepel a modern mintázat és új összetételű futófelület-kialakítás, valamint széles vízelvezető mintaárok, melyek nagyfokú biztonságot eredményeznek vizes utakon is. Mindemellett oldal- és hosszirányban is rendkívül stabil vállblokkok, amik a maximális fékerőt és a remek irányíthatóságot eredményezik.
A cég és a tesztelők jellemzői mellett a Bridgestone e méltán népszerű nyárigumi-márkáját a vásárlók, a használók, azaz maguk az autósok is véleményezték számos alkalommal, ami a gyakorlati tapasztalatokat, és a valódi konzekvenciákat eredményeztek.

,,…Van ahol a Bridgestone Turanza T001 hatalmasat domborít még mindig. Ez pedig az elképesztően minimális gördülési ellenállás, amely a piac egyik leghatékonyabb üzemanyag-felhasználójává teszi. Ám ennek ára van. Az autó mind a száraz, mind a nedves teszteken alaposan lemaradt a versenytársaktól. Vizes felületen méterekkel több térre volt szüksége, ahhoz, hogy megállásra bírja a tesztautót, és ezt a luxust ma már nem engedheti meg magának egy gumiabroncs se”.

,,A vizes tesztpályán … az autó hátulja állandóan ficánkolt a vezető keze között, és habár könnyen irányítható maradt, a tapadás egyértelműen hiányzott. Ugyanakkor nagyobb mennyiségű víz esetén a széles vállblokk, és csatorna révén felúszást (aquaplaning) alig tapasztaltak…”

,,Ez a gumikeverék tökéletes megfelel azoknak, akik egy kényelmes, biztonságos, alacsony gördülési ellenállással, és zajjal felvértezett abroncsot keresnek. Lehet, hogy a legmagasabb szinten már nincs feltétlenül a legjobbak között, de egy kategóriával lejjebb, ahol szintén komoly modellek versenyeznek egymással, kimagaslik a mezőnyből.”

Számos kitűnő tulajdonságát azért mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 2017-es ADAC nyárigumiteszten a Turanza T001 kompakt kategóriában (195/65 R15) 2,2 –es ,,nagyon jó” minősítéssel, az előkelő második helyen végzett, csupán egy tizeddel lemaradva olasz vetélytársa mögött. Mindez meggyőző lehet a nyárigumiabroncs-választás során, hogy végül e mellett a modell mellett tegyük le voksunkat.

Szóljon hozzá!