Téli gumi: olcsón hol és hogyan találsz jó árban gumiabroncsot
Autógumi Téli gumi

Téli gumi: olcsón hol és hogyan találsz jó árban gumiabroncsot

Rate this post

Téli gumi olcsón? A legtöbb autótulajdonos felteszi magának ezt a kérdést, amint elérkezik a téli gumik szezonja, és csereérett szetten gurul, esetleg nincs is megfelelő téli abroncs a birtokában. Nem feltétlenül magyar mentalitás, sokkal inkább gazdasági okai vannak, de a magyar autósok többsége érthetően szeretnék olcsón megúszni a gumicserét, így míg például tőlünk nyugatabbra a legtöbb gépkocsi-tulajdonos inkább a márka vagy a tulajdonságok alapján dönt, addig nálunk sajnálatos módon inkább az árcédula a döntő tényező.

Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy hazánkban rendszerint ugyanannyiba kerülnek az abroncsok, mint például Németországban, miközben a fizetéseket összehasonlítva már egyáltalán nem húzhatunk egyenlőségjelet a két érték közé.

Egy átlagos autósnak ugyanis a gumicsere még akkor is közel egy teljes havi fizetésébe kerül, ha a középkategóriából válogat, azt pedig még az egyedülálló emberek sem mindig engedhetik meg maguknak, hogy egy havi fizetésüket egy az egyben az autóra költsék. Nyilván néha muszáj, de ha van alternatíva, akkor miért ne élnének vele.

Téli gumi olcsón! De hol?

A téli gumi olcsón történő beszerzésére számtalan módszer kínálkozik az autósok számára, azonban senki se ringassa magát merész álmokba, az olcsóság nem feltétlenül jelenti azt, hogy valahol akár fél áron megkapjuk ugyanazt az abroncsot ugyanolyan állapotban.

Hazai viszonylatban azonban rengeteg internetes áruház van, amelyik gumiabroncsokkal foglalkozik, így amennyiben rákeresünk a Google-ben a „téli gumi olcsón” kifejezésre, megannyi specifikus találatra bukkanhatunk.

Itt azonban nagyon fontos, hogy ne ragadjunk le rögtön az első találatoknál vagy a hirdetett felületeknél, hiszen ide rendszerint csak azok az internetes boltok kerülnek be, akiknek van pénzük megfizetni a jó helyezést, azonban ez korántsem jelent egyet azzal, hogy ezekben a boltokban találkozhatunk a legjobb árakkal is.

Éppen ellenkezőleg, hiszen bár gyakran ezek a helyek hirdetik magukat a legolcsóbbnak, azonban egy kis utánajárással csakhamar rádöbbenünk, hogy a „téli gumi olcsón” kifejezés mögött sokszor csak üres szavak lapulnak meg, semmi más.

Aki tehát mer, az nyer, de sokkal inkább, ha időt szakít a keresésre, akkor négy abroncson akár 5-10 ezer forintot is megspórolhat majd. Sok internetes boltnak ugyanis bár nincs pénze reklámra vagy drága SEO-ra, azonban az áraik tekintetében verhetetlenek, és akár 2-3 ezer forinttal is olcsóbban kínálják a téli abroncsokat, mint mások.

Ha meg akarjuk találni őket, csak lapozgassunk tovább a Google találati listáján, ne fogadjuk el az első helyeken kvázi elénk fizetett találatokat, sőt mi több, használjunk olyan oldalakat, mint az Árukereső, ahol össze is hasonlíthatjuk egymással a boltokat, akár az ár, akár a megbízhatóság tekintetében is.

Olcsó legyen, de ne használt!

Sajnálatos tény, hogy ha a magyar autósok olcsón akarnak téli gumit, akkor az sok esetben egyet jelent a használttal. Ne essünk ebbe a csapdába, a használt abroncsok ugyanis veszélyesek, ellenőrizhetetlenek, nem látható sérülésekkel rendelkezhetnek, ergo sok esetben rosszabbul járhatunk velük, mintha nyári abroncsot használnánk.

Ha kis- és középkategóriás járművünk van, válasszunk inkább a nagyobb hátszéllel rendelkező kisebb gyártók termékkínálatából, vagy a nagyobb gyártók olcsóbb darabjai közül, amivel akár már 40-50 ezer forintból megúszhatjuk a gumicserét úgy, hogy megfelelő sebesség mellett garantáltan a legnagyobb biztonságban közlekedhetünk majd.

Szóljon hozzá!