Teljesítmény és biztonság balansza négy keréken – a Hankook Ventus Prime 3 K125 nyárigumi
Autógumi Hankook Nyári gumi

Teljesítmény és biztonság balansza négy keréken – a Hankook Ventus Prime 3 K125 nyárigumi

Rate this post

Mielőtt véletlenszerűen kiválasztanánk a széles spektrumú nyárigumi-palettából az egyik jónak gondolt darabot, álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig vezetési szokásainkat, autóhasználatunk ránk jellemző sajátosságait. Szeretjük a sportos, tempós vezetést, vagy inkább kellemesebb, kevésbé vehemens stílus áll közelebb hozzánk?

Utazásaink legnagyobb részében egyedül ülünk az autóban, vagy gyerekek, illetve más családtagok is részt vesznek? Ha saját bevallásunk szerint legtöbbször alaposan megtapossuk a gázpedált, akkor itt meg is állhatunk az olvasással, mivel a Hankook 2016-os Ventus Prime 3 K125 nyárigumiját elsősorban a kényelmes vezetési stílust preferáló vásárlók számára fejlesztette ki. Ha a kényelem dobogós helyen áll autózási szokásaink listáján, akkor érdemes eljutnunk a lap aljára is.

Ahogy a Ventus termékcsalád többi tagja is, Hankook Ventus Prime 3 (K125) abroncs is rendelkezik futóműgeometria-jelző rendszerrel (Visual Alignment Indicator – VAI). 53 különböző méretben kapható, a 15”-tól 18”-ig, H, V, W valamint Y sebesség index-szel is.

A Ventus Prime 3 K125 legfőbb technikai jellemző közül az egyik az aszimmetrikus profil, melyben 4 hosszanti csatorna kapott helyett, és ennek köszönhetően hatékonyabb lett az abroncsfelület vízelvezetés. A lekerekített mintaélek nagyobb tapadási felületet képesek biztosítani, ezzel is növelve a fékezés hatékonyságát. A másik, hogy egy új innováció eredményeként, erős tapadású szilikakeveréket alkalmaztak a Hankook gumimérnökei, és az új keverési technológiával kombinálva a polimerek és töltőanyagok lényegesen jobb eloszlása biztosított így a futófelületi keverékben.

Ez hozzávetőlegesen 8%-kal jobb fékteljesítményt biztosít vizes útszakaszokon is, miközben egyidejűleg csökkenti az abroncs gördülési ellenállását.
Ezek mellet az optimalizált futófelületi mintázat révén, – mely a 2016-os év egyik Hankook-újdonsága volt -, az abroncs talajjal érintkező felülete 10%-kal nőtt. Mindez, az abroncsfelületi mintaelemek nagyobb oldalirányú és sugárirányú merevségével, a megerősített külső vállrésszel, valamint a külső futófelületi bordák vegyes keménységű kialakításával együtt, kiváló száraz kezelhetőséget garantál.

Az újítások sora még nem áll meg, ugyanis a szintén frissen kifejlesztett funkcionális polimerek a Hankook Ventus Prime 3 K125 futófelületi keverékében 9%-kal javították a kopásállóságot. A gumiabroncs műselyem szövetszállal készül, mely korszerű, könnyű és tartós abroncsstruktúrát hoz létre, valamint széles acél övpántcsomaggal lett ellátva, melyet teljes egészében megszakítás nélküli megerősítő öv burkol. E nagy merevségű peremmag pedig tovább javítja a kezelhetőséget, illetve pontos kormányzási visszajelzést és kiváló irányíthatóságot biztosít akár nagy sebesség mellett is.

Végül, de nem utolsó sorban a vállrészen elhelyezett VAI-indikátor könnyen ellenőrizhetőséget tesz lehetővé. Így könnyebben kiszűrhető a helytelen futómű beállításból eredő rendellenes kopás, ami gyorsabb korrekciós lehetőséget nyújt, és ezáltal megelőzhető egy későbbi, súlyosabb probléma kialakulása is.

A Hankook Ventus Prime 3 K125 nyárigumi kedvező tulajdonságait idén tavasszal az ADAC német autóklub is tüzetesen megvizsgálta aktuális tesztelése során, és a kompakt kategóriában, a 195/65 R15-ös méretű abroncsok vonatkozásában 3,3 –as osztályzattal a ,,közepesen ajánlott” kategóriába sorolta.

Szóljon hozzá!