Terepjárókra való téli gumik, amikor az ár nem fontos
Autógumi Michelin Téli gumi

Terepjárókra való téli gumik, amikor az ár nem fontos

Rate this post

A terepjárók minden tekintetben egy külön műfajt jelentenek a téli gumik piacán, éppen emiatt nagyon fontos megfelelően kiválasztani az ilyen típusú autókra szánt abroncsokat. A miértre a legfontosabb ok talán az, hogy a terepjáróknak bizony lényegesen fontos, hogy mindig és mindenkor jó tapadásuk legyen, hiszen akár SUV-ról van szó, akár egy hagyományos terepjáróról, rendszerint mindig nagy teljesítményt kell leadnia, illetőleg nagy teljesítmény leadására képes, aminek köszönhetően kiemelkedően lényeges a tapadás.

Éppen emiatt nem tehetjük meg, hogy a terepjáró téli gumijának tekintetében megpróbálunk spórolni, pláne azért sem, mert alapesetben két-háromszoros áron vannak a legolcsóbb abroncsok is az ilyen típusú gépkocsikra, a prémium kategória pedig jóval 100 ezer forint felett. Fontos azonban, hogy még ha négy megfelelő abroncs egy olcsóbb használt személygépkocsi árával is vetekszik, egy drágább terepjáróra mindig jól válasszunk.

Ennek érdekében az alábbiakban most összegyűjtöttünk néhány olyan abroncsot, amelyek a prémium kategórián belül is a legfelső helyeken vannak éppen azért, mert drágák, illetve mert tulajdonságuk is kimagasló.

Terepjáró téli gumik a Michelin kínálatában

Ha nem számít az ár, és a legjobb téli gumit szeretnénk venni terepjárónk számára, akkor nem is lehet kérdéses, hogy elsőként a Michelin kínálatában kell válogatnunk hozzá, hiszen a kérdéses gyártó készíti a személyautók esetében is a legdrágább, noha egyben a legbiztonságosabb és legmasszívabb abroncsokat is a téli és a nyári időszakra egyaránt. Ott van kezdésnek a Michelin Alpin 5, amely nem elég, hogy az ADAC 2015-ös téli gumi tesztjein kategória-győztes volt, mindemellett kiemelkedő biztonságot és mobilitást is garantál nedves, valamint havas útfelületeken egyaránt. Az abroncs kategóriáján belül határozott fejlődést és jobb eredményeket is tudott bemutatni a havas és a jeges úton történő fékhatás, valamint stabilitás, tapadás és kigyorsítás tekintetében is.

Szintén a legjobb teljesítményre számíthatunk terepjárónk esetében, ha a Michelin Crossclimate SUV téli gumit választjuk, amely minden időjárási helyzetben képes megfelelő teljesítménnyel szolgálni, így szinte lehetetlen a használatával elakadni akár nagy hóról, akár jégről, sárról, ergo földes útszakaszokról beszélünk. Az abroncs a biztonság és a mobilitás megtestesítője, amelyet úgy terveztek meg, hogy 90 százalékban a közutakon, 10 százalékban pedig off-road körülmények között használják, vagyis valóban minden esetben képes megállni a helyét.

Szintén a Michelin kínálatában található még a Latitude CrossA 4×4-es abroncs, amely többcélú kialakításával és páratlan vonóerejével leginkább off-road használatra lett kifejlesztve, de közúton is helytálló, mindkét esetben a legmagasabb kényelem társaságában. Nagy előnye még, hogy páratlan teljesítménye, valamint havon és jégen nyújtott tapadása mellett alacsony zajszinttel, a terep-gumiabroncsokkal vetekedő kapaszkodással és kiváló élettartammal rendelkezik.

Terepjáró téli gumik más gyártótól

Természetesen más gyártó kínálatában is található olyan terepjáró téli gumikat, amelyek kimagasló árukkal hívják fel magukra a figyelmet – természetesen korántsem véletlenül! Ide sorolható például többek között a Goodyear Efficientgrip termékcsaládjának SUV változata, de kiemelhetnénk a sorból a Bridgestone LM80 EVO-t is. Ezek annyira magas minőséget és árkategóriát képviselnek, hogy lényegében teljesen mindegy, hogy pontosan melyiket is választjuk magunknak közülük.

Szóljon hozzá!