Új téli tesztgyára lesz Finnországban a Hankook-nak
Autógumi Hankook

Új téli tesztgyára lesz Finnországban a Hankook-nak

Rate this post

A Hankook gumiabroncs gyártó cég egyáltalán nem ismeretlen Magyarországon, hiszen Dunaújváros mellett, Rácalmáson óriási gyárával és luxus hotelbe illő munkásszálójával belopta magát a magyarok szívébe. Számtalan sajtómegjelenés született már az előkelő Hankook házról és a futurisztikus gyártási technológiákat alkalmazó óriásüzemről.

A Hankook gumiabroncs gyártó természetesen nem csak Magyarországon rendelkezik üzemmel, szerte a világon ismert márka és az egyik vezető téli és nyári gumiabroncs vállalatként kiemelt pozícióval rendelkezik világ viszonylatban is az eladások tekintetében.

A Hankook évente közel 100 millió darab gumiabroncsot tud termelni, bevételeinek mutatói az eget verdesik. Világszerte 30 irodája és 5 kutatási és fejlesztési központja van. A legjobb nyári és téli gumik kifejlesztését Kóreában, USA-ban, Németországban, Kínában és Japánban végzik a szakemberek. Maga a gyártóüzem, ahol a gumiabroncsok elkészülnek, 8 különböző helyszínen történik.
Két gyáruk van Koreában, három pedig Kínában, egy-egy gyárral pedig Magyarországon kívül Indonéziában is képviseltetik magukat. A Hankook Tire vállalat több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte és értékesítési hálózata által több mint 180 országba szállítja és értékesíti termékeit.

A téligumi teszt központ a legújabb európai Hankook fejlesztés

Az óriás gumigyár több mint egy éves építkezési időszak után, 2017-ben megnyitotta „Technotrac” elnevezésű európai tesztközpontját. A gumiabroncs tesztelő létesítmény kifejezetten a téli gumiabroncsokra fókuszál, a minél magasabb minőségű gumiabroncsok kifejlesztése érdekében. A németországi fejlesztési központ és a magyarországi gumiabroncs gyár után, most saját finnországi téligumi tesztközponttal is erősítették európai jelenlétüket. Bár a magyarországi gyár mellett, Rácalmáson külön beltéri tesztelő telephely is a gumik tesztelését szolgálja, ez az első kültéri, nagyszabású teszteléssel kapcsolatos fejlesztése a Hankooknak, amit az utóbbi években véghezvitt.

Ezzel a mester hármassal be is zárult a kör, hiszen immáron Európán belül megvalósítható a fejlesztés, a gyártás és a tesztelés is.

A Technotrac elnevezésű tesztelési központ a finnországi Ivaloban, az Északi-sarkkörtől 300 kilométerre, északra terül el. A megbízást egy finn vállalat kapta, még 2015, akik idén – alig másfél év alatt – teljesítették is a rájuk bízott precíziós feladatot. A finn tesztkörnyezet valódi, európai körülmények között képes, valós útviszonyok között, nem szimulált környezetben is tökéletesen tesztelni a Hankook téligumijait. Ezzel a Hankook egy olyan tökéletes európai együttműködést valósított meg, amire méltán büszke lehet, hiszen már nem csak a fejlesztést és a gyártást, de most már a teszteléseket is Európán belül tudhatja.

Így lesznek még tökéletesebbek a Hankook téligumik

Ezzel az új tesztpályával a Hankook megerősítette vezető pozícióját az Európai piacon, hiszen már nem csak a nyári gumikat, de a téli gumiabroncsokat is ideális körülmények között tesztelhetik, ezzel pedig biztosítják, hogy tökéletesen megfeleljenek az Európában uralkodó útviszonyoknak és az itteni klímának. Az új tesztközpont három sima pályát is magába foglal, amelyek a fékezést, a vonóerőátvitelt és az oldalirányú stabilitás tesztelésére alkalmasak. A téligumik ezeken a pályákon a valódi havas és jeges környezetben kerülnek tesztelésre. A német prémium járműgyártó cégek kielégítése céljából további két, havas kezelhetőségi pályát is építettek, ahol a gumikat szubjektíven értékelhetik.

Az új tesztközpont kiváló infrastruktúrával rendelkezik. Megtalálható több iroda, konferencia terem és több csúcstechnológiás műhely is a Technotracban. A hosszú időn át állandósult téli körülmények teszik ideálissá Ivalot, hogy hozzájáruljon a világ egyik vezető gumigyártó cégének, a legtökéletesebb körülményeket megteremteni. Ezzel a központtal a Hankook a világ legészakibb részén fekvő tesztközpontját tudhatja a magáénak.

Szóljon hozzá!