Az autós üléshuzat ma már többféle változatban is elérhető
Autózás

Az autós üléshuzat ma már többféle változatban is elérhető

Rate this post

Az autós üléshuzat ma már több helyen is megvásárolható, legelőször talán az autószalonban találkozunk vele. Azonban fontos elmondani, hogy nem ez lesz a legolcsóbb megoldás, bár praktikusnak és gyorsnak ígérkezik az azonnali megvásárlása. Ma már számtalan cég foglalkozik a gyártással és tényleg minőségi és strapabíró darabok közül válogathatunk.

Milyen autós üléshuzatok közül válogathatunk?

Ma már lehetőségünk nyílik a legolcsóbb üléshuzatoktól egészen a prémium kategóriás huzatokig kiválasztani a számunkra ideális darabot. A legolcsóbb kategóriába természetesen a trikó üléshuzatok kerülnek. Talán ezeket a huzatokat a legegyszerűbb feltenni az ülésekre, hiszen egy egyszerű mozdulattal rá lehet húzni. Az ilyen típusú huzatok már pár ezer forinttól elérhetők. Ezek a huzatok semmilyen extrával nem rendelkeznek, egyszerű védelmet nyújtanak az üléseknek.

Ha egy kicsit tovább keresgélünk, akkor találhatunk olyan huzatokat, amelyek már sokkal praktikusabbak, hiszen még zseb is található rajtuk. Beépített üléshátlap zsebbel rendelkező huzat ma már számtalan helyen elérhető.

Milyen extra megoldások léteznek?

Az autós üléshuzatok megvásárlása bizony nem egyszerű feladat, hiszen sok autóban hátul osztható ülések vannak, vagy nem árt figyelembe venni azt is, hogy fontos a légzsák megoldás is. Ma már gyártanak kimondottan transzporterekhez is huzatot, amelyek alkalmasak az oldallégzsákos autókhoz is.

A praktikum mellett sokak számára fontos a külsőség is, ilyenkor lehetőségünk nyílik bőr kinézetű szövet huzatot vásárolni, vagy dönthetünk akár mintával ellátott változat mellett is. Számtalan formában tudunk már vásárolni, de a legfontosabb talán a komfortérzet. Mindenképpen olyan anyagot vásároljunk, amely a nagy melegben is biztosítja számunkra a kényelmet és télen is kellemes komfortérzetet nyújt.

Milyen egy prémium kategóriás üléshuzat?

A prémium minőségű autós üléshuzatokat jellemzően minőségi anyagokból készítik, és általában garnitúrában értékesítik. A legtöbb autótípusra könnyedén felszerelhető és zömében olasz design szerint készülnek. A gyártó cégek nagyon ügyelnek arra, hogy a huzatok jól illeszkedjenek az ülésekre, ne ráncosodjanak, mert az nem igazán mutat jól egy extrán felszerelt gépjárműben. Kiválasztásnál figyelni kell arra, hogy olyan típust válasszunk ki, amely igény szerint fejtámlákkal szerelt ülésekre is felrakhatók.

A fejtámláknál általában tépőzáras megoldást alkalmaznak, amely igen praktikus. Sokan döntenek a plüss kárpit mellett, hiszen igen kényelmes és stabil tartást is biztosít a testnek vezetés közben. Ezekbe a huzatokba még szivacsbetétet is elhelyeznek, amely a megfelelő szellőzést biztosítja, és kevésbé lehet beleizzadni. A kárpitok általában olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az erős UV sugárzásnak, így a nap nem tudja kiszívni a színét.

Természetesen ezeknek a huzatoknak megkérik az árát, de abban biztosak lehetünk, hogy sokáig az autónkat fogja díszíteni és természetesen a kényelmes utazást is biztosítják. Talán nem érdemes mindig a legolcsóbb huzatokat kiválasztani, hiszen az is elképzelhető, hogy egy nyári időszak után máris cserére szorul.

Ha kiszámoljuk, hogy a prémium üléshuzat mennyibe kerül és mennyibe kerül az olcsóbb huzat, akkor nagyon gyorsan rá fogunk döbbeni arra, hogy a drágább az olcsóbb és sokkal jobban megéri egyszerre egy nagyobb beruházást eszközölin, mint idegeskedni és újra vásárolni akár fél évente az olcsóbb huzatot.

Szóljon hozzá!