Autó Tudós

A világ 10 leggyönyörűbb luxusautója

Rate this post

Elsősorban stílusos és látványos, mintsem gyakorlatias és hatékony. A világ legdrágább autóit nyugodtan hívjuk gördülő műtárgyaknak, mert azok. Örök győztesnek érezhetjük magunkat, ha egy ilyen exkluzív darabban faljuk a kilométereket. A feltűnő luxusautóhoz már-már hencegő életmód passzol – de kritika ide, vagy oda, valljuk be, lenyűgöznek bennünket. Egyik sem arra született, hogy, megbízható partner legyen a munkahelyi ingázásban. Mutatunk 10 exkluzív autót, amelyek valóban stílusdiktátorok. Nézzük át az autóvilág pénzeszsákjait.

Boldogságot nem kapunk pénzért – de, ha ránézünk ezekre a kocsikra, összetesszük a két kezünk, hátha mégis. Hihetetlen karakterek, bámulatos szerkezetek.

1. Koenigsegg CCXR Trevita, 4,8 millió dollár

Íme, itt a listavezető: a Koenigsegg CCXR Trevita egyetlen karcolása is gyakorlatilag felfoghatatlan pénzösszeg lenne. A svéd fejlesztésű autó a világ legdrágább közlekedésre is alkalmas járműve, a szénszál borítás és impregnáló gyanta kombinációja valóban azt a hatást kelti, hogy egy igazi gyémántot tartunk a kezünkben. A 4,8 literes, V8-as motorból 1004 lóerős teljesítményt préselhetünk ki. A világ legszebb szuperautója ezekkel a jegyekkel szinte vicc-kategória, nem is csoda, hogy csupán 3 modellt gyártottak le belőle.

2. Lamborghini Venero, 4,5 millió dollár

Csak kapkodjuk a fejünket, a Lamborghini Venero méltó születésnapi darab, az 50. évfordulóra legyártott autó halálos szerelem első látásra. Stílusos és gyors, a futurisztikus modellekért rajongók szinte a jövőben érezhetik magukat ezzel az újraálmodott külsővel. 4,5 millió dollárért? Igen. Hiszen a Lamborghini minden szempontból figyelemre méltó!

3. W Motors Lykan Hypersport, 3,4 millió dollár

Ugye, ismerős a W Motors Lykan Hypersport? A Halálos iramban 7 sztárautóját 300 km/h fölé tornázhatjuk egy pillanat alatt. A 750 lóerős, 3,7 literes motorra licitál rá a gyémánt berakásos LED-fényszóró és az arannyal díszített enteriőr is. Nyomjuk talpig a gázpedált, élvezzük a száguldást. A jövő luxusa, egy igazi sci-fiből előbújó fenevad, amely az extrém helyzeteket és egy extra sofőrt követel magának.

4. Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere, 3,4 millió dollár

Már sokszor hallottuk, hogy a világ egyik leggyorsabb autói, azonban a luxuskategóriában is vezetnek a Bugattik. Ez a különleges gyártmány világhírnevet érdemel: a karbonszálas borítás és az átdolgozott utastér igazi műalkotás. Lenyűgözően csodálatos, már-már az autótörténelem csúcsán érezhetjük magunkat. Ráadásul új fejlesztéseket is kapunk ezzel az exkluzív autóval!

5. Ferrari Pininfarina Sergio, 3 millió dollár

Nem a legdrágább, de, talán a legáhítottabb luxusautó a Ferrari Pininfarina Sergio. Mindössze 6 modell készült el belőle, így a rajongók továbbra is csupán távolról szemlélhetik ezt a 3 millió dolláros csodát. A Ferrari 458 sikermodellt teljesen új köntösbe öltöztették. A gyorsabb, kezelhetőbb exkluzív jármű karosszériájával még súlyt is spóroltak. Az újraálmodott belső magával hozta a legújabb technikai fejlesztéseket is.

6. Pagani Huayra BC, 2,6 millió dollár

2,6 millió dollárért most egy száguldó csodát kapunk: a Pagani Huayra nem véletlenül kapta a nevét az inkák szélistenéről. A szénszálas megoldásnak köszönhetően sokkal könnyebb, de 20%-kal erősebb, mint elődei. Első pillantásra megszólalásig hasonlít a korábbi modellekre, azonban gyakorlatilag csak a motorháztető a régi. Ez a 789 lóerős teljesítményű Mercedes-erőforrással ellátott autó mindössze 20 példányban készült el.

7. Ferrari F60 America, 2,5 millió dollár

Kerek évfordulót ünnepeltek meg Észak-Amerikában ezzel a Ferrari F60 America modellel, amely már 3,1 másodperc alatt 100 km/h fölé lép. Az ’50-60-as évek sportautóit idézi meg a maga 6,2 literes V12 erőforrásával. 100% stílus és 100% Amerika. Tagadhatatlanul hazafi mind a külső, mind a belső kialakításában, ahol a zászló színei mellett a sportkocsik jellemző dizájnja is visszaköszön ránk. Mindössze 2,5 millió dollárért.

8. Bugatti Chiron, 2,5 millió dollár

Bugatti Chiron

Ez a Bugatti Chiron maga a sebesség. Teljesen mindegy, hogy 2,5 millió dollárért mégsem a világ leggyorsabb autóját kapjuk kézhez, hiszen nincs olyan modell, amely utánozhatná a Bugatti lenyűgöző stílusát. Mindenben túltesz elődein: kitolt határértékek, lenyűgöző gyorsulás, fantasztikus fejlesztések. Ez már szinte nem is autó. A klasszikus irányt kedvelők örök szerelme marad.

9. Koenigsegg One:1, 2 millió dollár

11 másodperc alatt 300 km/h sebesség? A Koenigsegg One:1 saját alapmodelljének világcsúcsát polírozta tovább. Ez a szuperautó, amelynek az árából nyugodt szívvel akár egy házat is vásárolhatnánk, igazi F1-stílus. Alkatrészeiben és technikai megoldásaiban magába olvasztotta a legújabb fejlesztéseket. Mindössze 6 modell készült belőle, amelyek már mind gazdára találtak – pillanatok alatt. De ezen nem csodálkozhatunk.

10. Koenigsegg Regera, 2 millió dollár

Vajon miért marad ki folyamatosan a Koenigsegg a hibrid autók triumvirátusából? Semmi sem indokolja, hogy ez a V8 erőforrású, 1500 lóerős modell leszoruljon a McLaren, a Porsche és a Ferrari dobogójáról. Mindezt a Koenigsegg Regera egy rendkívül alacsony súllyal éri el. A gyártók továbbra is a végsebesség felturbózásán dolgoznak. Ne lepődjünk meg, ha trónfosztás következik be.

(Forrás: www.digitaltrends.com)

Exit mobile version