A világ 10 leggyönyörűbb luxusautója
Luxusautók

A világ 10 leggyönyörűbb luxusautója

Rate this post

Elsősorban stílusos és látványos, mintsem gyakorlatias és hatékony. A világ legdrágább autóit nyugodtan hívjuk gördülő műtárgyaknak, mert azok. Örök győztesnek érezhetjük magunkat, ha egy ilyen exkluzív darabban faljuk a kilométereket. A feltűnő luxusautóhoz már-már hencegő életmód passzol – de kritika ide, vagy oda, valljuk be, lenyűgöznek bennünket. Egyik sem arra született, hogy, megbízható partner legyen a munkahelyi ingázásban. Mutatunk 10 exkluzív autót, amelyek valóban stílusdiktátorok. Nézzük át az autóvilág pénzeszsákjait.

Boldogságot nem kapunk pénzért – de, ha ránézünk ezekre a kocsikra, összetesszük a két kezünk, hátha mégis. Hihetetlen karakterek, bámulatos szerkezetek.

1. Koenigsegg CCXR Trevita, 4,8 millió dollár

Koenigsegg CCXR Trevita

Íme, itt a listavezető: a Koenigsegg CCXR Trevita egyetlen karcolása is gyakorlatilag felfoghatatlan pénzösszeg lenne. A svéd fejlesztésű autó a világ legdrágább közlekedésre is alkalmas járműve, a szénszál borítás és impregnáló gyanta kombinációja valóban azt a hatást kelti, hogy egy igazi gyémántot tartunk a kezünkben. A 4,8 literes, V8-as motorból 1004 lóerős teljesítményt préselhetünk ki. A világ legszebb szuperautója ezekkel a jegyekkel szinte vicc-kategória, nem is csoda, hogy csupán 3 modellt gyártottak le belőle.

2. Lamborghini Venero, 4,5 millió dollár

Lamborghini Venero

Csak kapkodjuk a fejünket, a Lamborghini Venero méltó születésnapi darab, az 50. évfordulóra legyártott autó halálos szerelem első látásra. Stílusos és gyors, a futurisztikus modellekért rajongók szinte a jövőben érezhetik magukat ezzel az újraálmodott külsővel. 4,5 millió dollárért? Igen. Hiszen a Lamborghini minden szempontból figyelemre méltó!

3. W Motors Lykan Hypersport, 3,4 millió dollár

W Motors Lykan Hypersport

Ugye, ismerős a W Motors Lykan Hypersport? A Halálos iramban 7 sztárautóját 300 km/h fölé tornázhatjuk egy pillanat alatt. A 750 lóerős, 3,7 literes motorra licitál rá a gyémánt berakásos LED-fényszóró és az arannyal díszített enteriőr is. Nyomjuk talpig a gázpedált, élvezzük a száguldást. A jövő luxusa, egy igazi sci-fiből előbújó fenevad, amely az extrém helyzeteket és egy extra sofőrt követel magának.

4. Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere, 3,4 millió dollár

Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere

Már sokszor hallottuk, hogy a világ egyik leggyorsabb autói, azonban a luxuskategóriában is vezetnek a Bugattik. Ez a különleges gyártmány világhírnevet érdemel: a karbonszálas borítás és az átdolgozott utastér igazi műalkotás. Lenyűgözően csodálatos, már-már az autótörténelem csúcsán érezhetjük magunkat. Ráadásul új fejlesztéseket is kapunk ezzel az exkluzív autóval!

5. Ferrari Pininfarina Sergio, 3 millió dollár

Ferrari Pininfarina Sergio

Nem a legdrágább, de, talán a legáhítottabb luxusautó a Ferrari Pininfarina Sergio. Mindössze 6 modell készült el belőle, így a rajongók továbbra is csupán távolról szemlélhetik ezt a 3 millió dolláros csodát. A Ferrari 458 sikermodellt teljesen új köntösbe öltöztették. A gyorsabb, kezelhetőbb exkluzív jármű karosszériájával még súlyt is spóroltak. Az újraálmodott belső magával hozta a legújabb technikai fejlesztéseket is.

6. Pagani Huayra BC, 2,6 millió dollár

Pagani Huayra BC

2,6 millió dollárért most egy száguldó csodát kapunk: a Pagani Huayra nem véletlenül kapta a nevét az inkák szélistenéről. A szénszálas megoldásnak köszönhetően sokkal könnyebb, de 20%-kal erősebb, mint elődei. Első pillantásra megszólalásig hasonlít a korábbi modellekre, azonban gyakorlatilag csak a motorháztető a régi. Ez a 789 lóerős teljesítményű Mercedes-erőforrással ellátott autó mindössze 20 példányban készült el.

7. Ferrari F60 America, 2,5 millió dollár

Ferrari F60 America

Kerek évfordulót ünnepeltek meg Észak-Amerikában ezzel a Ferrari F60 America modellel, amely már 3,1 másodperc alatt 100 km/h fölé lép. Az ’50-60-as évek sportautóit idézi meg a maga 6,2 literes V12 erőforrásával. 100% stílus és 100% Amerika. Tagadhatatlanul hazafi mind a külső, mind a belső kialakításában, ahol a zászló színei mellett a sportkocsik jellemző dizájnja is visszaköszön ránk. Mindössze 2,5 millió dollárért.

8. Bugatti Chiron, 2,5 millió dollár

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron

Ez a Bugatti Chiron maga a sebesség. Teljesen mindegy, hogy 2,5 millió dollárért mégsem a világ leggyorsabb autóját kapjuk kézhez, hiszen nincs olyan modell, amely utánozhatná a Bugatti lenyűgöző stílusát. Mindenben túltesz elődein: kitolt határértékek, lenyűgöző gyorsulás, fantasztikus fejlesztések. Ez már szinte nem is autó. A klasszikus irányt kedvelők örök szerelme marad.

9. Koenigsegg One:1, 2 millió dollár

Koenigsegg One:1

11 másodperc alatt 300 km/h sebesség? A Koenigsegg One:1 saját alapmodelljének világcsúcsát polírozta tovább. Ez a szuperautó, amelynek az árából nyugodt szívvel akár egy házat is vásárolhatnánk, igazi F1-stílus. Alkatrészeiben és technikai megoldásaiban magába olvasztotta a legújabb fejlesztéseket. Mindössze 6 modell készült belőle, amelyek már mind gazdára találtak – pillanatok alatt. De ezen nem csodálkozhatunk.

10. Koenigsegg Regera, 2 millió dollár

Koenigsegg Regera

Vajon miért marad ki folyamatosan a Koenigsegg a hibrid autók triumvirátusából? Semmi sem indokolja, hogy ez a V8 erőforrású, 1500 lóerős modell leszoruljon a McLaren, a Porsche és a Ferrari dobogójáról. Mindezt a Koenigsegg Regera egy rendkívül alacsony súllyal éri el. A gyártók továbbra is a végsebesség felturbózásán dolgoznak. Ne lepődjünk meg, ha trónfosztás következik be.

(Forrás: www.digitaltrends.com)

Szóljon hozzá!